pawelll Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 Redmi 4X, MIUI 8.2 stable Nie mogę dojść jak w dialerze uruchomić wybieranie ze słownikiem T9 (polskim oczywiście). Bez tego wybranie z klawiatury np. Brzęczyszczykiewicz albo Łągiewka nie działa. Co ciekawe w ogóle nie mogę znaleźć w opcjach dialera miejsca gdzie można byłoby to ustawić. W opcjach kontaktów jest za to przebudowywanie T9 -czemukolwiek miałoby to służyć..
Acid Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 U mnie działa. Szukam Łukasza wpisując 5852 i normalnie pokazuje kontakt z Ł. Nie wiem jak na Globalu ale u nas mamy swój mod na T9 od samego początku.
pawelll Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 Jak pisałem nie mogę w ogóle znaleźć gdzie ewentualnie włączyć wybieranie. T9. W "ustawieniach menu" dialera nie ma takiej opcji.
pawelll Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 (edited) No właśnie nie mogę znaleźć żadnego menu z opcjami ustawiania połączeń. W kontaktach oczywiście wyszukiwanie działa ale przy wprowadzaniu klawiatura QWERTY Edited May 2, 2017 by pawelll
pawelll Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 (edited) Przeglądałem to menu n razy i nic nie znalazłem. Będę miał dłuższą chwilę to zrobię zrzuty. Chyba że jest to zaszyte pod nie oczywistą nazwą. Edited May 2, 2017 by pawelll
pawelll Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 W Ustawieniach zaawansowanych są tylko dwie pozycje odnoszące się do wybierania- dźwięk wybierania i automatyczne ponowne wybieranie. Może w jakichś globalnych ustawieniach trzeba coś włączyć?
pawelll Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 (edited) No właśnie brakuje tej opcji pomiędzy dźwiękiem a ponownym automatycznym wybieraniem. PS. A swoją drogą mam też problem z dołączaniem zrzutów ekranu. PS2. Jak zrobić zrzut ekranu do. JPG? Domyślne. png nie ładuje na forum. Edited May 2, 2017 by pawelll
omaa kaan Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 On 02/05/2017 at 10:32 AM, pawelll said: No właśnie brakuje tej opcji pomiędzy dźwiękiem a ponownym automatycznym wybieraniem U mnie na Global Stable 8.2.6.0 też nie ma tej opcji. Wcześniej była i nadal działa, bo wcześniej włączyłem. Pewnie bug. Jeśli masz tą samą wersję, to niestety jest w niej trochę błędów, czekaj na update lub wgrywaj inny rom. Mam ustawiony angielski, więc zmiana języka nic nie da (przynajmniej nie na angielski
pawelll Posted May 3, 2017 Author Posted May 3, 2017 Właśnie sprawdziłem w 3S syna - MIUI 8.1 Stable. Też nie ma opcji wyboru ze słownikiem T9.
omaa kaan Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 22 hours ago, pawelll said: Właśnie sprawdziłem w 3S syna - MIUI 8.1 Stable. Też nie ma opcji wyboru ze słownikiem T9. To akurat o niczym nie świadczy. ROM do 3S nie musi być identyczny jeśli chodzi o bugi (i opcje) z tym do 4. Jestem pewien, że w moim 4A przy 8.1 miałem tę opcję. Zresztą, wpisz w szukajkę w ustawieniach 'T9' i zobaczysz, że pokazuje tą opcję, ale po kliknięciu przerzuca do menu, w którym jej nie ma. Ustawienie istnieje, tyle że nie ma dostępu do niego w interfejsie.
Recommended Posts