Jump to content

Recommended Posts

Posted

Redmi 4X, MIUI 8.2 stable

Nie mogę dojść jak w dialerze uruchomić wybieranie ze słownikiem T9 (polskim oczywiście). Bez tego wybranie z klawiatury np. Brzęczyszczykiewicz albo Łągiewka nie działa. Co ciekawe w ogóle nie mogę znaleźć w opcjach dialera miejsca gdzie można byłoby to ustawić. W opcjach kontaktów jest za to przebudowywanie T9 -czemukolwiek miałoby to służyć..

Posted

U mnie działa. Szukam Łukasza wpisując 5852 i normalnie pokazuje kontakt z Ł.

Nie wiem jak na Globalu ale u nas mamy swój mod na T9 od samego początku.

Posted

Jak pisałem nie mogę w ogóle znaleźć gdzie ewentualnie włączyć wybieranie. T9. W "ustawieniach menu" dialera nie ma takiej opcji.

Posted (edited)

No właśnie nie mogę znaleźć żadnego menu z opcjami ustawiania połączeń.

W kontaktach oczywiście wyszukiwanie działa ale przy wprowadzaniu klawiatura QWERTY

Edited by pawelll
Posted (edited)

Przeglądałem to menu n razy i nic nie znalazłem. Będę miał dłuższą chwilę to zrobię zrzuty. Chyba że jest to zaszyte pod nie oczywistą nazwą.

Edited by pawelll
Posted

W Ustawieniach zaawansowanych są tylko dwie pozycje odnoszące się do wybierania- dźwięk wybierania i automatyczne ponowne wybieranie.

Może w jakichś globalnych ustawieniach trzeba coś włączyć?

Posted (edited)

No właśnie brakuje tej opcji pomiędzy dźwiękiem a ponownym automatycznym wybieraniem.

PS. A swoją drogą mam też problem z dołączaniem zrzutów ekranu.

PS2. Jak zrobić zrzut ekranu do. JPG?  Domyślne. png nie ładuje na forum. 

Screenshot_2017-05-02-09-48-16-228_com.android.phone.jpg

Screenshot_2017-05-02-12-20-47-147_com.android.phone.jpg

Edited by pawelll
Posted
On 02/05/2017 at 10:32 AM, pawelll said:

No właśnie brakuje tej opcji pomiędzy dźwiękiem a ponownym automatycznym wybieraniem

U mnie na Global Stable 8.2.6.0 też nie ma tej opcji. Wcześniej była i nadal działa, bo wcześniej włączyłem. Pewnie bug. Jeśli masz tą samą wersję, to niestety jest w niej trochę błędów, czekaj na update lub wgrywaj inny rom. Mam ustawiony angielski, więc zmiana języka nic nie da (przynajmniej nie na angielski :)

Posted
22 hours ago, pawelll said:

Właśnie sprawdziłem w 3S syna - MIUI 8.1 Stable. Też nie ma opcji wyboru ze słownikiem T9.

To akurat o niczym nie świadczy. ROM do 3S nie musi być identyczny jeśli chodzi o bugi (i opcje) z tym do 4. Jestem pewien, że w moim 4A przy 8.1 miałem tę opcję.

Zresztą, wpisz w szukajkę w ustawieniach 'T9' i zobaczysz, że pokazuje tą opcję, ale po kliknięciu przerzuca do menu, w którym jej nie ma. Ustawienie istnieje, tyle że nie ma dostępu do niego w interfejsie.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...