siara Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Witam. Wiadomo czy R4X 4/64 będzie dostępny w polskie dystrybucji tj x-kom lub euro...? dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Witam co to za rom syf czy global Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 to pierwsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Na aukcji pisze ze global http://tnijurl.com/f637ac30675a/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 (edited) na screenie jest zmodyfikowana wersja china MAMCNEA udajaca globala, potocznie zwana syfmiui. global to MAMMIEA. w sumie bez znaczenia co tam jest zawsze mozesz wrzucic xiaomi.eu lub miflashem globala. Edited May 24, 2017 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Screen jest z aukcji.... Natomiast irazu pisał że kupił od tego sprzedawcy i wszystko było ok..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 to ze screena to nie jest global, a co naprawde jest na fonie to tego nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Ok do pytam sprzedawcę jak to wygląda w rzeczywistości, jak ma się zdjęcie z aukcji do systemu który będzie w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irazu Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 jak wyjąłem z pudełka to mialem 8.2.1.0, potem ota update do 8.2.9.0 , a teraz mam global beta 7.5.22Sent from my Redmi 4X using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 8.2.1.0 jest fabrycznie na globalnych wersjach 3/32, na 2/16 dostaniesz globala 8.2.0.2 (ewentualnie 8.2.9.0) lub syfmiui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irazu Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 8.2.1.0 jest fabrycznie na globalnych wersjach 3/32, na 2/16 dostaniesz globala 8.2.0.2 (ewentualnie 8.2.9.0) lub syfmiui.paczki z romami są już oficjalnie dostępne na forumhttp://en.miui.com/download-323.htmlpozdrawiamStaszekSent from my Redmi 4X using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Dostałem dopowiedz ; Welcome to Tonke! We will flash global rom with multilanguage,google play and OTA After flashing,the phone is stable MIUI system And strict quality control will be made to make sure everything is ok. please no worry If any question,feel free to contact us Regards Witamy w Tonke!Będziemy flashować światowy rom z multilanguage, google play i OTAPo miganiu telefonu jest stabilny system MIUII ścisła kontrola jakości zostanie zrobiona, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku.Proszę, nie martw sięJeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się z namipozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord2025 Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Witam Kupiłem pare dni temu Redmi 4x w Euro RTV AGD w wersji global 8.2.9.0 MAMMIEA. Wydaje mi się, że wszystko ok. Dystrybutorem i importerem Ingram Micro Poland Sp. z o.o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Dokładnie tak jak i ja. Zastanawia mnie jedynie czy mamy to LTE b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 A czemu nie?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Polska dystrybucja ma b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 A to dziękuję za informację. Widziałem wcześniej że takiego dorwać to cena ok 1000zł a w Euro kupilem za ok 790zł. I mimo przesiadki z Z3 działa jakby dużo lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Ktoś może powiedzieć jaki to rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 3 godziny temu, kuczka76 napisał: Ktoś może powiedzieć jaki to rom Global Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Wątpię inne są oznaczenia literek http://en.miui.com/download-321.html#474Послали по Ми5с плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 24 minuty temu, skay77 napisał: Wątpię inne są oznaczenia literek http://en.miui.com/download-321.html#474 Послали по Ми5с плюс To nie jest Redmi Note tylko 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 46 minut temu, skay77 napisał: Wątpię inne są oznaczenia literek Nie wątp masz dobry soft, możesz sobie wgrac xiaomi.eu jak chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 14 minut temu, kamillm napisał: Nie wątp masz dobry soft, możesz sobie wgrac xiaomi.eu jak chcesz. Zobaczę jak działa ten rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benysdz Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Czyli skąd polecacie zamówić telefon żeby nie mieć już problemów z oprogramowaniem, nie znam się na tym i myślę że mógłbym tylko popsuć telefon. Ale chciałbym zamówić tele z zagranic, głównie chodzi o cenę, z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Jeśli przejrzysz forum, to dojdziesz do jedynego słusznego wniosku, że z zagranicy zawsze jest loteria. Polecam lekturę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Jak się kupuje gdzie najtaniej to może i tak, ale jest masa dobrych sklepów w Chinch Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 6 godzin temu, benysdz napisał: Czyli skąd polecacie zamówić telefon żeby nie mieć już problemów z oprogramowaniem Gearbest ładuje oficjalne ROMy, przynajmniej tak robil jak ja kupowalem. Kupowalem tam i tak jak mowili tak i dostalem z Global ROMem. Jest jeszcze IBG Link to comment Share on other sites More sharing options...
kam1919 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Witam, Kto mi pomoże? Sprawa wygląda następująco: Kupiłem parę dni temu telefon Xiaomi http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4x-dual-16gb-3gb-rose-gold-24h-i6864593524.html#thumb/6 w którym pisze jasno "Telefon z pełnym językiem polskim oraz automatycznymi aktualizacjami!" niestety po pierwszym uruchomieniu do wyboru było tylko 5 języków (4 z nich to krzaczki chińskie itp.) więc wybrałem język Angielski. Oczywiście wysłałem maila do sprzedającego PL-GSM (na allegro ma znak SUPER Sprzedawca i 11183 sprzedanych produktów) że sprzedał mi wersję bez języka Polskiego lecz on się upiera że jest to telefon z wersją również Polską. Oczywiście przesłał mi FORMULARZ PRZYJĘCIA NA SERWIS (sama nazwa mówi że nie będzie to wymiana telefonu tylko naprawa tego co mam) i myślę że on ma zamiar wgrywania na telefon nakładki językowej i w przypadku powrotu do ustawień fabrycznych znowu będę miał 5 języków. Skoro na aukcji pisze że ma język Polski wgrany oryginalnie to ja nie chcę żeby ktoś mi teraz w nim "grzebał" i jakieś nakładki robił. Zapytałem sprzedającego trzykrotnieI "Czy telefon będzie z oryginalnie wgranym językiem Polskim czy będziecie Państwo wgrywać nakładkę z językiem polskim lub nowym softem?" Niestety nie dostałem odpowiedzi. Telefonu niestety nie odbiera. Niestety nie znam się za bardzo na tym dlatego pytam osób bardziej doświadczonych. Teraz pytanie co robić? - jak sprawdzić jaką mam wersję systemu (europejski czy chiński) - czy próbować zrobić to we własnym zakresie (jeżeli tak to czy stracę gwarancję) - czy zgłaszać sprawę do allegro (ew. jak odzyskać kasę) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 To proste. Jak masz chińskie znaczki na pudełku to masz wersję chińską. Jak angielskie to masz model Global. I to i to to jest ten sam telefon santoni czyli sobie możesz odblokować bootloader I wgrać Globala lub co lepiej: miuipolska. Ale fakt, sprzedawca dał Ci model chiński wbrew zapiskom na aukcji. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boroch Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Masz 14 dni na odstąpienie od umowy i zwrot fona bez podawania powodu zwrotu. Skorzystaj z tego prawa i kup telefon gdzie indziej. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dev1407 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Dodatkowo tak jak Acid napisał jak są na pudełku chińskie napisy to ni będzie telefon miał pasma B20 do LTE a to już tylko zwrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekGor85 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Witam. Nowy użytkownik więc nowy na forum. Ja kupiłem w Redchili na allegro http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4x-3-32gb-gw-pl-oryginalny-szklo-fv-i6893675749.html . Może nie najtańszy ale kierowałem się zasadą by nie szukać jak najtaniej a jak najwiecej kupionych w tym sklepie. Na start Miui global 8.2.10.0, język polski w całości, LTe800, na opakowaniu brak krzaczków wszystko po ang. Zaskoczyło mnie, że w neonecie krzyczą sobie za ten tel 899zł. Póki co jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Niestety, cena oklejania + dorzucenie kart gwarancji z instrukcją + ponownie ofoliowanie kosztuje. Nikt tego za darmo nie zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marx Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Jak chcesz tanio to kupujesz w Chinach. Z kodem na AliExpress 4/64 wyszedł 525 zł plus VAT. Ponoc wybór przesyłki za 80 zł może ominąć VAT, niestety tego nie wiedziałem wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 gdzie polecalibyście teraz w Polsce zakupić 4x 3/32 złoty z pełną polską gwarancją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts