rezmus Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 nie wiem. xiaomi.eu = miui polska. to wersje china z dodanym tlumaczeniem wielu jezykow w tym polskiego i pewnymi zmianami / poprawkami. generalnie ludzie w polsce uzywaja globala lub xiaomi.eu, kto co woli. https://xiaomi.eu/community/link-forums/rom-downloads.73/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 (edited) Macie może linka do miui 8.2.1.0 na 4x? @Edit znalazłem na innym temacie @Edit2 Jakby ktoś potrzebował miui V8.2.1.0 global stable official (Santoni) to tu link> https://yadi.sk/d/D8qdVd3o3JBq39 Edited May 15, 2017 by yookerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 @yookerek i jak tam ten soft - pytam bo interesuję się jak długo trzyma na niej bateria. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Dnia 8.05.2017 o 12:24, yookerek napisał: Macie może linka do miui 8.2.1.0 na 4x? @Edit znalazłem na innym temacie @Edit2 Jakby ktoś potrzebował miui V8.2.1.0 global stable official (Santoni) to tu link> https://yadi.sk/d/D8qdVd3o3JBq39 dawalem ten link kiedys, ta wersja to dump z fona zrobiony przez ludzi z 4pda.ru Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 @rezmus a co sądzisz o tym: https://xiaomifirmware.com/downloads/redmi-4x-miui-8-2-1-0-global-miflash-twrp/#comment-1001 Zainstalowałbym, ale obawiam się jakichś niepożądanych zmian w ROMie. Wirusów lub problemów z IMEI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 (edited) to jest to samo z 4pda.ru, raczej watpie, ze tam cos dorzucili, ale na 100% nigdy nie wiadomo to tak samo jak ktos wypuszcza apki zmodowane np. youtube no ads. albo ufasz, ze nic wiecej nie pozmienial, albo nie uzywasz jak beda jakies problemy zawsze mozesz przeflashowac znow globala z bigoty lub xiaomi.eu Edited May 31, 2017 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted June 3, 2017 Author Share Posted June 3, 2017 Problemy z wgraniem do końca tego softu, widać właśnie, że to jakiś dziwny plik :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 ale wrzucasz miflash najlepiej w edl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted July 2, 2017 Author Share Posted July 2, 2017 Dnia 3.06.2017 o 14:45, rezmus napisał: ale wrzucasz miflash najlepiej w edl? tzn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smelybasher Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Cześć, około 3 tygodnie temu kupiłem xiaomi redmi 4x. Działał bez zarzutu do wczoraj kiedy zauważyłem że bateria rozładowuje się dużo szybciej niż wcześniej. Zawsze sot wynosił 10 godzin albo 9 godzin. Wczoraj wskaźnik wskazywał 50% przy sot 2,5 godzin podczas gdy wcześniej na godzinę "schodziło" 10%. Żadnych aplikacji wczoraj nie instalowałem. Zrobiłem factory reset ale nie pomógł. Moje oprogramowanie to 8.2.10.0 global Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Używałeś jakiejś innej ładowarki niż z zestawu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smelybasher Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Nie, nie używałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Witam. Co to jest ten "" sot "? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 screen on time czyli czas na włączonym ekranie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 U mnie bateria działa bez zarzutu... Mam tą samą wersję... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Dziękuję. Domyślalłem się... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaMój sot aktualny. Jest dobrzeWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartektuz1 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Witam . Kupilem telefon parę dni temu Xiaomi Redmi 4X. Bateria ma niby 4100mah . A trzyma jak 1800mah. Dlaczego tak się dzieje ? Jak ja tylko korzystam z wifi. I to nie cały czas ! Od czasu do czasu wchodzę spr np. Fejsa. A o graniu nie wspomnę. Bateria od 30.07 rano ok. 10 godziny do 31.07 do godziny 13.30 ma 50% . Oszczędzanie bateri nie pomaga. Miałem telefon o też takiej bateri i był większy jeszcze a trzymał min 2 dni. Korzystałem nawet więcej grałem itp. Co jest ? Niby czytałem że wersja systemu coś ma do tego .. nie wiem proszę o pomoc !! Dzieki Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Oszczędzanie baterii bardziej szkodzi niż pomaga. Zobacz jaki masz czas pracy ekranu: ustawienia-bateria-uzycie-ekran.Wklej screen z info o telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartektuz1 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Coś takiego... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Kliknij w ekran jeszcze to pokaże Ci się czas dzialania Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartektuz1 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 ProszeWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 (edited) Dziwne te twoje ikonki, jaki masz ROM tam? Wrzuć zrzut z informacji o telefonie. (wersja miui) edit; 6h screen on time i jeszcze 44% to wynik w normie. Edited July 31, 2017 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartektuz1 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Tak samo z pamięcią niby 16GB a pokazuje mi w programie że całkowita to ok 10gb a 3 GB dla mnie wolne.. bez sensWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaW normie ? Ale coś mi też nie pasuje bo ściągałem jak mówiłem program to właśnie odkryłem te pamięć niby oszukana i zdrowie bateri było na DOBRE . Tylko dobre czemu nie bdb. Coś nie tak.. może być tak że to wersja miui ? Coś czytałem takiego xdWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaI jeszcze pytanie laduje telefon inna kostka od iPhone a kabel mój to cała gorąca jest aż nie da się dotknąć jej. Co jest ?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Większość smartfonów ma problem ze zrobieniem 4h na ekranie a tu taki wynik, połowa baterii i jeszcze zle. Co do wolnej pamięci to system też swoje zajmuje.16GB ma cala pamiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartektuz1 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Nie wiem mi to się nie podoba na wcześniejszym tel 2 dni to spokojnie szło.. a tutaj dziwnie zbyt szybko.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Używasz więcej tylko nie wiesz. Jaki telefon miałeś wcześniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 19 minut temu, bartektuz1 napisał: Nie wiem mi to się nie podoba na wcześniejszym tel 2 dni to spokojnie szło.. a tutaj dziwnie zbyt szybko. Przecież ty masz prawie 6 godzin włączonego ekranu i jeszcze 44% baterii zostało! Coś szybko ci czas płynie przy telefonie i tego nie zauważasz. Nie ma takiej opcji żeby jakikolwiek inny telefon z baterią 1800mAh tyle wytrzymał. Pamięć to też normalka, 10Gb dla ciebie, na programy i ich dane. Reszta to partycja system. Podobnie jest w innych Androidowych telefonach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 U mnie końcowy wynik pracy baterii to: Nie jest chyba źle....? PozdrawiamWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Jest bardzo dobrze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Ostatni test baterii.... Trochę lepiej... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 (edited) 30 minut temu, piotrino napisał: Ostatni test baterii.... Trochę lepiej... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka No z tego akumulatora raczej więcej nie wyciśniesz Edited August 4, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Więcej może i nie, ale jestem zadowolony z tego akumulatora....Miałem LG k10 n430n(mam go nadal), ale xiaomi przebija go i to dużo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Z każdym kolejnym cyklem co raz słabiej z akumulatorem w moim przypadku. p.s. To nie Wi-Fi, włączone, wyłączone, skanowanie off/on nie robi różnicy. Coś drenuje baterię w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 2 godziny temu, meccaryn napisał: Z każdym kolejnym cyklem co raz słabiej z akumulatorem w moim przypadku. p.s. To nie Wi-Fi, włączone, wyłączone, skanowanie off/on nie robi różnicy. Coś drenuje baterię w tle. a tak z ciekawości sprawdź czy spadek zawsze występuje przy 50% czy może akurat tutaj to przypadek że akurat leci na łeb przy tej wartości Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 (edited) Powodem tego spadku była gra. To norma. Prawie do 6h doleciałem na tym wczoraj, ale mimo wszystko - na androidzie 6.0 latałem po 8-9h Screen-On-Time, regularnie. Plan mam taki, by zrobić czystą instalację (wipe totalny, bez przywracania żadnych danych, backupów, etc.), gdy wyjdzie MIUI9. Albo xiaomi.eu jest skopane dla Redmi 4X (bo siostra na Note 4X z tym samym romem nie ma żadnych problemów + używa największych raków Androida - facebooka, snapa itd), albo jest jakiś problem sprzętowy. Edited August 5, 2017 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts