yookerek Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Witam Problem jest z baterią która nie wytrzymuje tyle ile powinna, zostałem przekierowany tutaj na forum i więcej o sprawie napisane jest tu Spoiler http://www.forumpc.pl/topic/432282-smartfon-codzienny-użyteknie-gry-~500-650zł/ Telefon zakupiłem 5 dni temu. Wgrana była już wersja MIUI Global 8.2 Stabilna 8.2.0.2(MAMMIEA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneq Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Tzn ile to jest tyle ile powinna? Powiedz jak użytkujesz telefon, tzn czy ciągle dane komórkowe włączone, synchronizacja danych itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 (edited) Zapowiadali, że wytrzyma 2 dni przy ciężkim użytkowaniu a 3 przy zwykłym. Powiedzmy, że 80% w dniu to dane komórkowe a 20% wifi chociaż czasem zapominam i 100% dane mogą być (Tak wgl lepiej wifi czy dane mieć włączone jeśli chodzi o baterie?) Synchronizacja cały czas włączona, bo nawet nie wiem kiedy i co robi(jakąś radę do tej synchronizacji poproszę) Telefon ładuję wtyczką oryginalną z przejściówką na pl i kablem od lg Edited April 26, 2017 by yookerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Sprawdź czas na ekranie w ustawieniach, tak to wróżenie z fusów. Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Wszystko jest w linku http://www.forumpc.pl/topic/432282-smartfon-codzienny-użyteknie-gry-~500-650zł/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Ten telefon powinien robić te 7-8 H na ekranie bez problemu. Widać duże zużycie baterii przez system Android. Ja bym spróbował przejść z global stable na global dev. Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 nie ma do redmi 4x globala do pobrania, ani stable, ani dev zobacz wykres historii - w ustawieniach uzycie baterii i taka ikonka zegara w prawym gornym rogu. mojemu dziecku normalnie trzyma ze 4-5 dni przy sot minimum 8h z czego wiekszosc to youtube po wifi. w srodku xiaomi.eu 8.2.8.0 stable. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Czyli co powinienem zrobić skoro kolega tutaj napisał (Rezmus), że nie ma tych plików do pobrania, a powinno być jak napisaliście te 7-8h minimum? tutaj historia: Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Faktycznie nawet dziś sprawdzałem i nie ma. Sorry nie skojarzyłem faktów. Moim zdaniem po 5dniach bateria nie ma jeszcze ostatecznej sprawności. Wychodzi na to że wypadałoby odblokować bootloader i wrzucić miuipolska, ale z ciekawości na jedną dobę wyrzuciłbym fb, snapa i messengera i zobaczył Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Przed chwilą, tpawel napisał: Faktycznie nawet dziś sprawdzałem i nie ma. Sorry nie skojarzyłem faktów. Moim zdaniem po 5dniach bateria nie ma jeszcze ostatecznej sprawności. Wychodzi na to że wypadałoby odblokować bootloader i wrzucić miuipolska, ale z ciekawości na jedną dobę wyrzuciłbym fb, snapa i messengera i zobaczył Wysłano z Redmi Note 4x Mogę prosić linki do poradnika niby jest coś na stronie głównej, ale chcę mieć pewność żebym czegoś złego nie zainstalował Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Obowiązuje Cię dokładnie to co na głównej czyli instalacja miui 2016, tyle że może być problem odblokować bootloader na tym romie co masz. I błędne koło bo nie ma deva.U mnie Facebook mega drenowal baterie pomimo tego że nie było tego widać w statystykach baterii Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Dobra, ale spróbuję to zrobić może się uda. Fb rzadko używam, ale jednak czasem wejdę może Fb lite będzie lepszy hm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Lite lepszy ale wywal i wchodź przez chrom, tylko jak kończysz to zamykaj kartę z fb bo znowu chrome się pokazuje w statystykach baterii Śledzenie na maxaWysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Ok, czyli ten fb i wgranie miui polska powinno rozwiązać problem tak? Czy może jakieś inne opcje są jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Szklanej kuli nie mam zacznij od fb o czytaj o miuipolska Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Dobra, fb zaraz ogarnę i jutro wieczorem przy wyładowanej baterii dam screena z sot'a, również zgłosiłem się po custom rom do miui dzięki za szybkie odpowiedzi A jakie zdanie masz na temat tych apek do obsługi fb link: Spoiler http://www.instalki.pl/rankingi/25609-alternatywne-aplikacje-do-obslugi-facebooka-android.html Niby polecają Fast Social App Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 U mnie w r4x też działanie na baterii nie wygląda dobrze, jakieś rady? W nocy wszystko co nie poprzednie zjada prąd wyłączone a zeszło i tak ok 20℅ baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Mi na 2G po 14godzinach zeszło tylko 4%, ale miałem ekran włączony tylko 8min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted April 29, 2017 Author Share Posted April 29, 2017 Mi po odinstalowaniu fb sot wynosi lekko ponad 6h Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneq Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Hmm dziwne Ja mam wgrane MIUI Poland, i spokojnie zrobię z 2 dni intensywnego użytkowania na fonie (WiFi + LTE). Średnio dziennie schodzi mi ok 35% Przy tym siedze na Facebooku i na innych tego typu aplikacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Ile godzin na ekranie dziennie? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneq Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Ok 4-5h W nocy to mi o ok 2-3% spada tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Czyli masz normalne, zdrowe 4xWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 (edited) U mnie (po 2 ładowaniach) po 24 godz. właczenia jest teraz 24% baterii. 9.50 godz. włączonego wyświetlacza (sporo zabaw z telefonem, internet itp). PS. A swoją drogą nie mogę znaleźć ekranu z historią (wykresem zużycia), jak powyżej. We wszystkich telefonach miałem MIUI 8.2.1 Już znalazłem ten malutki zegarek Edited May 2, 2017 by pawelll Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 3, 2017 Author Share Posted May 3, 2017 Dobra jednak nadal sot jest słaby co wynosi troszkę ponad 4h co jest według mnie słabym wynikiem jak na 4k mAh i hd. Nie wiem co poradzić mogę :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 No to miuipolska/xiaomi.euWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 @yookerek to masz dalej 8.2.0.2? Bo ja mam 8.2.1.0 i u mnie jest ok. Teraz poziom baterii 51%. Czuwanie 5d 11g, SOT 3 godz 31 min. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Ja mam w tej chwili 51%, 25 godz włączenia, SOT 3g54min. 4X 3/32 GB, 8.2.1.0 stabilny Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 Dnia 4.05.2017 o 09:42, preston2009 napisał: @yookerek to masz dalej 8.2.0.2? Bo ja mam 8.2.1.0 i u mnie jest ok. Teraz poziom baterii 51%. Czuwanie 5d 11g, SOT 3 godz 31 min. Tak, nadal mam 8.2.0.2 i po wyszukaniu aktualizacji nic nie znajduje. Nie mam pojęcia jak zmienić to Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Na en.miui w jednym z wątków widziałem "chyba" nowszy ROM ale i tak nie można pobrać bo nie ma jakikolwiek linków. musimy uzbroić się w cierpliwość. Narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 A jak wgrać miui 8.2.1.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 nie da sie. musisz kupic z nia telefon, lub poczekac, bo wersje global nie zostaly jeszcze opublikowane. jest tylko china i ewentualnie miui polska. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 Czyli mam czekać czy próbować coś innego wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 na redmi 4 jest global od listopada, a do dzis nie ma go publicznie. zawsze mozesz wrzucic xiaomi.eu (dev lub stable) jesli nie pasuje ci to co masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yookerek Posted May 7, 2017 Author Share Posted May 7, 2017 3 godziny temu, rezmus napisał: na redmi 4 jest global od listopada, a do dzis nie ma go publicznie. zawsze mozesz wrzucic xiaomi.eu (dev lub stable) jesli nie pasuje ci to co masz. A to by polepszyło pracę na baterii? Czy to gorszy soft? Jak lepszy to mogę link jakiś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts