Jump to content

Problemy z baterią

yookerek
 Share

Recommended Posts

Zapowiadali, że wytrzyma 2 dni przy ciężkim użytkowaniu a 3 przy zwykłym. Powiedzmy, że 80% w dniu to dane komórkowe a 20% wifi chociaż czasem zapominam i 100% dane mogą być:-D (Tak wgl lepiej wifi czy dane mieć włączone jeśli chodzi o baterie?) Synchronizacja cały czas włączona, bo nawet nie wiem kiedy i co robi:-D(jakąś radę do tej synchronizacji poproszę:-P) Telefon ładuję wtyczką oryginalną z przejściówką na pl i kablem od lg

Edited by yookerek

nie ma do redmi 4x globala do pobrania, ani stable, ani dev ;)

zobacz wykres historii - w ustawieniach uzycie baterii i taka ikonka zegara w prawym gornym rogu. mojemu dziecku normalnie trzyma ze 4-5 dni przy sot minimum 8h z czego wiekszosc to youtube po wifi. w srodku xiaomi.eu 8.2.8.0 stable.

• Like 1

Faktycznie nawet dziś sprawdzałem i nie ma. Sorry nie skojarzyłem faktów.
Moim zdaniem po 5dniach bateria nie ma jeszcze ostatecznej sprawności.
Wychodzi na to że wypadałoby odblokować bootloader i wrzucić miuipolska, ale z ciekawości na jedną dobę wyrzuciłbym fb, snapa i messengera i zobaczył

Wysłano z Redmi Note 4x

• Like 1

Przed chwilą, tpawel napisał:

Faktycznie nawet dziś sprawdzałem i nie ma. Sorry nie skojarzyłem faktów.
Moim zdaniem po 5dniach bateria nie ma jeszcze ostatecznej sprawności.
Wychodzi na to że wypadałoby odblokować bootloader i wrzucić miuipolska, ale z ciekawości na jedną dobę wyrzuciłbym fb, snapa i messengera i zobaczył

Wysłano z Redmi Note 4x

Mogę prosić linki do poradnika niby jest coś na stronie głównej, ale chcę mieć pewność żebym czegoś złego nie zainstalował:D

Obowiązuje Cię dokładnie to co na głównej czyli instalacja miui 2016, tyle że może być problem odblokować bootloader na tym romie co masz. I błędne koło bo nie ma deva.
U mnie Facebook mega drenowal baterie pomimo tego że nie było tego widać w statystykach baterii

Wysłano z Redmi Note 4x

• Like 1

Dobra, fb zaraz ogarnę i jutro wieczorem przy wyładowanej baterii dam screena z sot'a, również zgłosiłem się po custom rom do miui :-D dzięki za szybkie odpowiedzi :lol:

A jakie zdanie masz na temat tych apek do obsługi fb link:

Niby polecają Fast Social App 

Hmm dziwne :D Ja mam wgrane MIUI Poland, i spokojnie zrobię z 2 dni intensywnego użytkowania na fonie (WiFi + LTE). Średnio dziennie schodzi mi ok 35% :) 
Przy tym siedze na Facebooku i na innych tego typu aplikacjach.

U mnie (po 2 ładowaniach) po 24 godz. właczenia jest teraz 24% baterii. 9.50 godz. włączonego wyświetlacza (sporo zabaw z telefonem, internet itp).

PS. A swoją drogą nie mogę znaleźć ekranu z historią (wykresem zużycia), jak powyżej. We wszystkich telefonach miałem :) MIUI 8.2.1

Już znalazłem ten malutki zegarek

Edited by pawelll

Dnia 4.05.2017 o 09:42, preston2009 napisał:

@yookerek to masz dalej 8.2.0.2? Bo ja mam 8.2.1.0 i u mnie jest ok. Teraz poziom baterii 51%. Czuwanie 5d 11g, SOT 3 godz 31 min.

Tak, nadal mam 8.2.0.2 i po wyszukaniu aktualizacji nic nie znajduje. Nie mam pojęcia jak zmienić to

3 godziny temu, rezmus napisał:

na redmi 4 jest global od listopada, a do dzis nie ma go publicznie. zawsze mozesz wrzucic xiaomi.eu (dev lub stable) jesli nie pasuje ci to co masz.

A to by polepszyło pracę na baterii? Czy to gorszy soft? Jak lepszy to mogę link jakiś?

• Wlodi89LCT changed the title to Problem z baterią| Po aktualizacji softu spadła jej sprawność.
  • kamillm locked this topic
  • kamillm unlocked this topic