Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam taki problem, otóż nie mam karty kredytowej i chcę zapłacić za telefon a na koncie mam już potrzebne środki jednak system bez karty mnie nie przepuści. Co teraz ? Gdy nie mam mozliwości założenia karty

Posted
Witam. Mam taki problem, otóż nie mam karty kredytowej i chcę zapłacić za telefon a na koncie mam już potrzebne środki jednak system bez karty mnie nie przepuści. Co teraz ? Gdy nie mam mozliwości założenia karty

No nie da rady. Musisz mieć kartę. Możesz zapłacić bezpośrednio z niej, albo przez PayPal, ale tam też trzeba podpiąć kartę, no chyba że przelejesz sobie kasę na PayPal i wtedy zapłacisz - ale będziesz musiał poczekać na zaksięgowanie wpłaty. Szybciej byłoby gdybyś znalazł znajomego z kartą i zapłacił. A jemu pieniądze oddał/przelał.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted
43 minuty temu, daniel.wu napisał:

No nie da rady. Musisz mieć kartę. Możesz zapłacić bezpośrednio z niej, albo przez PayPal, ale tam też trzeba podpiąć kartę, no chyba że przelejesz sobie kasę na PayPal i wtedy zapłacisz - ale będziesz musiał poczekać na zaksięgowanie wpłaty. Szybciej byłoby gdybyś znalazł znajomego z kartą i zapłacił. A jemu pieniądze oddał/przelał.

Ok. A jak mam na paypal podstawową walutę w PLN i klikam np w bangggood kup i wchodzi mi na mojego paypala a tam jest np 950zł i jak klikne dalej to automatycznie przewalutuje czy musze wcześniej w portfelu paypala sobie to przewalutowac na saldzie?

Posted
Ok. A jak mam na paypal podstawową walutę w PLN i klikam np w bangggood kup i wchodzi mi na mojego paypala a tam jest np 950zł i jak klikne dalej to automatycznie przewalutuje czy musze wcześniej w portfelu paypala sobie to przewalutowac na saldzie?

Na banggood możesz ustawić sobie walutę na PLN i wszystkie przedmioty masz przedstawione w złotówkach. No i tyle ile kosztuje, tyle płacisz.
Być może są jakieś myki, by kilka zlotowek oszczędzić na przewalutowaniach, ale nigdy się nie bawiłem w to. Po prostu widziałem ile kosztuje w złotówkach no i tyle płaciłem. :)

• 2 months later...
Posted
19 godzin temu, Afrodyta4 napisał:

Jak juz przekreśliłem ten portal ide na gearbest

btw można płacić paypalem nie majać karty kredytowej ??

@czujek22 @daniel.wu

Z tego co kojarzę, można. Wpłacasz sobie po prostu jakimś przelewem kasę do 'Portfela' na PayPalu i płacisz za zakupy. Tylko wiadomo musisz czekać na zaksięgowanie kasy.

Posted
57 minut temu, daniel.wu napisał:

Tylko wiadomo musisz czekać na zaksięgowanie kasy.

Zaksięgowanie drobnych na koncie PayPala czy zaksięgowanie już w Gearbest?

Posted
Dnia 16.07.2017 o 15:40, Waterloo napisał:

Zaksięgowanie drobnych na koncie PayPala czy zaksięgowanie już w Gearbest?

Na koncie PayPala, bo zaksięgowanie na Gearbest przejdzie błyskawicznie (przynajmniej tak jest na Banggood).

Posted
1 minutę temu, daniel.wu napisał:

Na koncie PayPala

Więc polecam dodawanie drobnych "błyskawicznie z Trustly". Minutka i już są na koncie PayPala ;) 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...