birdm Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Witam Wszystkich Mam problem z korzystaniem z płatności zbliżeniowej. Mam apkę Moje ING, niby wszystko jest ustawione poprawnie, a telefon nie wykrywa zbliżenia gdy przykładam do terminala. NFC jest sprawne - przesyłanie zdjęć działa. Mam Global ROMa 8.2.2. Czy ktoś z Was korzysta z płatności zbliżeniowej??
daniel.wu Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Witam Wszystkich Mam problem z korzystaniem z płatności zbliżeniowej. Mam apkę Moje ING, niby wszystko jest ustawione poprawnie, a telefon nie wykrywa zbliżenia gdy przykładam do terminala. NFC jest sprawne - przesyłanie zdjęć działa. Mam Global ROMa 8.2.2. Czy ktoś z Was korzysta z płatności zbliżeniowej?? A poustawiales wszystko w ustawieniach, tj uprawnienia NFC dla aplikacji, w Ustawieniach NFC 'mobilny portfel' jako NFC z HCE, 'Dotknij i zaplac' jako aplikacja ING? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
birdm Posted April 19, 2017 Author Posted April 19, 2017 Uprawnienia są ok, dotknij i zapłać również. Zmieniłem porfel na HCE(miałem standardowy), może to coś pomoże. Dam znać jak tylko będę w sklepie:)
daniel.wu Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Uprawnienia są ok, dotknij i zapłać również. Zmieniłem porfel na HCE(miałem standardowy), może to coś pomoże. Dam znać jak tylko będę w sklepie:) Powinno zadziałać. Też na początku miałem ten sam problem, co prawda w PKO, ale po ustawieniu portfela na HCE pyklo i jest cudnie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1
birdm Posted April 28, 2017 Author Posted April 28, 2017 Hejka. Po ustawieniu portfela wszystko jest ok!! Dzięki wielkie za pomoc. Wątek do zamknięcia. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
kicekpicek Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 To ja się tu podepnę, bo mam ustawione jak kolega powyżej, czyli nfc włączone, ustawione hce i podpięta karta banku do płatności (próbowałem i z BZWBK24 i z T-Mobile Usługi Bankowe) i zero reakcji na terminalach. NFC działa bo jak telefon przyłożę do karty to wydaje dźwięk...
swider8814 Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 U mnie (Bank Millennium) pomogło poza ustawieniem portfela HCE i nadaniu uprawnień dodanie kłódki do aplikacji banku, bez tego terminale zgłaszały błąd.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
kicekpicek Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 10 godzin temu, swider8814 napisał: ...i nadaniu uprawnień dodanie kłódki do aplikacji banku, bez tego terminale zgłaszały błąd. Jestem bardzo świeży, jeśli chodzi o używanie Androida/MIUI/Xiaomi (używałem Windows Phone dotychczas). Jakie nadanie kłódki do aplikacji? Jak? U mnie terminale nie zgłaszają błędu tylko w ogóle milczą
grehna Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 U mnie jest to samo. Mam konto w ING, założyłem tam kartę Mastercard w telefonie, prawidłowo przypisało telefon, ale kiedy przykładam to terminala nic się nie dzieje. Jest ktoś kto może jakoś podpowiedzieć, pomóc?
juveadamo Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Ustawienia masz poprawne ? Przed transakcją trzeba żeby ekran był włączony ale to pewnie wiesz. Sam ostatnio dodałem MasterCard do telefonu i mi śmiga ładnie.
grehna Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Ustawienia - to znaczy? Zmieniłem portfel na HCE, aplikacja ma nadane wszystkie 4 dodatkowe uprawnienia. Potrzeba coś jeszcze?
juveadamo Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Np Dotknij i zapłać - płatność domyślna- moje ing
Recommended Posts