Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich

Mam problem z korzystaniem z płatności zbliżeniowej. Mam apkę Moje ING, niby wszystko jest ustawione poprawnie, a telefon nie wykrywa zbliżenia gdy przykładam do terminala. NFC jest sprawne - przesyłanie zdjęć działa. Mam Global ROMa 8.2.2. Czy ktoś z Was korzysta z płatności zbliżeniowej?? 

Posted
Witam Wszystkich
Mam problem z korzystaniem z płatności zbliżeniowej. Mam apkę Moje ING, niby wszystko jest ustawione poprawnie, a telefon nie wykrywa zbliżenia gdy przykładam do terminala. NFC jest sprawne - przesyłanie zdjęć działa. Mam Global ROMa 8.2.2. Czy ktoś z Was korzysta z płatności zbliżeniowej?? 

A poustawiales wszystko w ustawieniach, tj uprawnienia NFC dla aplikacji, w Ustawieniach NFC 'mobilny portfel' jako NFC z HCE, 'Dotknij i zaplac' jako aplikacja ING?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Uprawnienia są ok, dotknij i zapłać również. Zmieniłem porfel na HCE(miałem standardowy), może to coś pomoże. Dam znać jak tylko będę w sklepie:)

Posted
Uprawnienia są ok, dotknij i zapłać również. Zmieniłem porfel na HCE(miałem standardowy), może to coś pomoże. Dam znać jak tylko będę w sklepie:)

Powinno zadziałać. Też na początku miałem ten sam problem, co prawda w PKO, ale po ustawieniu portfela na HCE pyklo i jest cudnie :)

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Hejka.
Po ustawieniu portfela wszystko jest ok!! Dzięki wielkie za pomoc. Wątek do zamknięcia.

• 4 months later...
Posted

To ja się tu podepnę,  bo mam ustawione jak kolega powyżej,  czyli nfc włączone, ustawione hce i podpięta karta banku do płatności (próbowałem i z BZWBK24 i z T-Mobile Usługi Bankowe) i zero reakcji na terminalach. NFC działa bo jak telefon przyłożę do karty to wydaje dźwięk... 

Posted

U mnie (Bank Millennium) pomogło poza ustawieniem portfela HCE i nadaniu uprawnień dodanie kłódki do aplikacji banku, bez tego terminale zgłaszały błąd.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
10 godzin temu, swider8814 napisał:

...i nadaniu uprawnień dodanie kłódki do aplikacji banku, bez tego terminale zgłaszały błąd.

Jestem bardzo świeży, jeśli chodzi o używanie Androida/MIUI/Xiaomi (używałem Windows Phone dotychczas). Jakie nadanie kłódki do aplikacji? Jak?

U mnie terminale nie zgłaszają błędu tylko w ogóle milczą :|

• 4 weeks later...
Posted

U mnie jest to samo. Mam konto w ING, założyłem tam kartę Mastercard w telefonie, prawidłowo przypisało telefon, ale kiedy przykładam to terminala nic się nie dzieje. Jest ktoś kto może jakoś podpowiedzieć, pomóc?

Posted

Ustawienia masz poprawne ? Przed transakcją trzeba żeby ekran był włączony ale to pewnie wiesz. Sam ostatnio dodałem MasterCard do telefonu i mi śmiga ładnie.

Posted

Ustawienia - to znaczy? Zmieniłem portfel na HCE, aplikacja ma nadane wszystkie 4 dodatkowe uprawnienia. Potrzeba coś jeszcze?

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...