ThimGrim Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 (edited) Witajcie, niestety... znowu witajcie. Nie to, żebym nie cieszył się na wasz widok, ale po prostu wiem, że kiedy muszę tu zaglądnąć i coś napisać, to znaczy, że mam problem. [Macie do czynienia z osobą, która była noobem, potem trochę bardziej jakby pro, teraz znowu nic nie umi.] Sprawa wygląda tak. Redmi 4 Prime, nie ma systemu*, działa fastboot, nie działa twrp or co to tam jest pod volume + (nic się nie dzieje po wciśnięciu volume + poza restartem i wyświetlaniem ikonki mi), windows nie widzi telefonu w MiFlash (w ogóle go nie widzi, bo nie może przejść w twrp). Czyli nic nie mogę zainstalować, a chciałbym zainstalować chociażby i globala. Jak żyć? Co zrobić, żeby komputer widział telefon? Bo to chyba jedyna droga, żeby coś zdziałać... * chyba, historia jest dłuższa, mogę ją przytoczyć przy okazji jakiegoś wiosennego grilla. Ps. Aha, mam bootloader odblokowany (tak przynajmniej pisało miflash unlock i minimal adb. edit: Dobra, MiFlash 2016 .08.30.0 widzi, MiFlash 2015 10.28.0 nie widzi. MiFlash 2016 po podaniu lokalizacji do rozpakowanego markw_global nie chciał flashować i wyświetlał błąd "can not found file flash_all_except_storage.bat". Skusiło mnie naciśnięcie Check Sha256, który się obecnie flashuje/sprawdza. Edited April 18, 2017 by ThimGrim
mrosi Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 Ten - jak to określiłeś - "noob", skoro potrafi dodać wątek, powinien potrafić obsługiwać forumową wyszukiwarkę. Zapraszam... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Recommended Posts