Tomyx Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Cześć. Mam pytanie, jakiś czas temu kupiłem Mi5, pobawilem się trochę, zainstalowałem aplikacje te same które miałem na poprzednich telefonach i w sumie niezauważyłem nic niepokojącego, do czasu. Moje problemy to co jakiś czas na pulpicie po włączeniu ekranu telefonu pojawiają się reklamy. Zamykam je, blokuje telefon, odpalam i znowu się pojawiają. No to pobrałem apke antimalwarebytes żeby sprawdzić co jest nie tak i tu apka stwierdza dwa wirusy trojany w telefonie: jeden w aplikacji "etykieta" drugi "scweather". Nie ma możliwości ich usunięcia bądź odinstalowania. Reklamy są dalej... Myślę może mam jakiś bugowy soft telefonu, wchodzę w ustawiania i aktualizacje systemowe - sprawdź aktualizacje no i nic nie znajduje. No to pisze tutaj na forum. W załączniku wrzucam screen z danymi mojego telefonu. Proszę Was o jakąs pomoc co mogę zrobić i co polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfilo Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Sc weather...nie massz tam opcji wyświetlania info na pulpicie?? Miałem podobnie w innej pogodynce i jak wyłączyłem to przestało mi się wyświetlać.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomyx Posted April 16, 2017 Author Share Posted April 16, 2017 SC weather mam wyłączone w aplikacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Na 99% syfny rom. Musisz zainstalować albo globala stable/dev (jak chcesz), albo miuipolska. Inaczej to nie przejdzie. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomyx Posted April 16, 2017 Author Share Posted April 16, 2017 Nie znam się na tym. Jakiego polecasz. Żeby był polski i najłatwiejszy do zainstalowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Wszystkie mają język polski Najłatwiej zainstalujesz na pewno globala (niezależnie jakiego - jeśli chcesz spokój i rzadsze aktualizacje ale za to dopracowane to stable, jeśli częstsze ale masz świadomość że mogą być błędy to dev) Miflashem.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Tu masz soft http://en.miui.com/download-299.html pobierz wejdź w aktualizację i wskaż ZIP. Najlepiej miflash ale do tego trzeba mieć odblokowany bootloader tu jest soft pod miflash http://en.miui.com/a-234.htmlWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Jezu ludzie... CZYTAJCIE FORUM ZANIM COŚ NAPISZECIE GOD DAMN IT! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts