Deggial Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Ostatnio znalazłem, u wschodnich sąsiadów, odłam miui zwany multirom. O dziwo po zainstalowaniu stwierdziłem, iż praktycznie wszystkie bolączki miuipolska i xiaomi.eu nie istnieją na tym romie. M.in. działa synchronizacja sms, historii połączeń, i nawet blokowanych numerów z MiCloud. Wg mnie sam system jest ładniejszy i co ważne dla niektórych Root w komplecie, tłumaczenia troszkę inne i niektóre nie kompletne ale nie ma to wpływu na użytkowanie. Także raczej nie wrócę już na "polskie" romy, bo jak widać jak ktoś chce to potrafi. Dla zainteresowanych mirror (z głównej strony strasznie powoli ciągnie): Multirom 7.4.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 33 minuty temu, Deggial napisał: M.in. działa synchronizacja sms, historii połączeń, i nawet blokowanych numerów z MiCloud Na ostatnim global dev 7.4.13 wszystko się synchronizuje bez problemu. Przypuszczam że na eu/pl też. Niestety nie wszystko co się ściąga ze stron .ru jest bezpieczne. Nie wiem jak ten rom, ale tak ogólnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted April 16, 2017 Author Share Posted April 16, 2017 Być może, ale u nich chodziło bez problemu już na 7.4.6 i być może wcześniej. Ponadto zauważyłem, że pamięć dostępna na muipolska nie przekraczała 1,5-1,6 GB a tu mam 1,9-2,0 GB. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 @Deggial na pierwszy rzut oka w folder download widać to są przerobione oficjalne romy global, tak jak napisałeś dodany root i pewnie jakieś modyfikacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts