Jump to content

Laik12

Recommended Posts

Witam 

Mam kilka pytań do osób które mają porównanie między global stable i custom rom. 

Czy jest sens zdejmowania bootloadera i przejścia z MIUI 8.2.3 global stable na androidzie Marshmallow na jakiś custom z androidem 7.1.1?  Czy widać wydłużenie pracy baterii oraz zwiększenie wydajności ? I czy jest na jakimś customie quick charge 2.0 lub 3.0? Czy do quick charge np 2.0 muszę mieć specjalna ładowarkę i czy w razie powrotu na global stable z 1.0 ta ładowarka będzie odpowiednia? Czy polecacie jakiś soft czy inne udoskonalenia? 

Pozdrawiam 

• 5 weeks later...

Nie wiem jak z quickcharge, a 7.1.1 dla mnie nie różni się ani wydajnością(bo nic sie nie zacina :P), ani wytrzymałością(tu i tu 6-8h sotu). Największa różnica dla mnie na 7 to wsparcie dla czytnika przez androida, więc mam tam gesty i vulkan do daydreamVR

• 2 weeks later...

@Zeork tu się mylisz,akurat ostatnio pobawiłem się w customowe kernele i widzę że domyślnie nasz telefon obsługuje 2000mA(chyba qc2.0) i taką mamy stockowa ładowarkę, a może po zmianie softu obsługiwać max 2400mA(nie wiem który to standard qc)

• 1 month later...

Kate nie ma Quick Charge. Ładowarki o napięciu 2A (oryginalna Xiaomi i Samsunga) ładują szybciej (przynajmniej te urządzenia które takie napięcie standardowo obsługują, np. Kate) od tych z niższym napięciem (np. 1,2A).