Laik12 Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Witam Mam kilka pytań do osób które mają porównanie między global stable i custom rom. Czy jest sens zdejmowania bootloadera i przejścia z MIUI 8.2.3 global stable na androidzie Marshmallow na jakiś custom z androidem 7.1.1? Czy widać wydłużenie pracy baterii oraz zwiększenie wydajności ? I czy jest na jakimś customie quick charge 2.0 lub 3.0? Czy do quick charge np 2.0 muszę mieć specjalna ładowarkę i czy w razie powrotu na global stable z 1.0 ta ładowarka będzie odpowiednia? Czy polecacie jakiś soft czy inne udoskonalenia? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
etiaro Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Nie wiem jak z quickcharge, a 7.1.1 dla mnie nie różni się ani wydajnością(bo nic sie nie zacina :P), ani wytrzymałością(tu i tu 6-8h sotu). Największa różnica dla mnie na 7 to wsparcie dla czytnika przez androida, więc mam tam gesty i vulkan do daydreamVR Link to comment Share on other sites More sharing options...
etiaro Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 @Zeork tu się mylisz,akurat ostatnio pobawiłem się w customowe kernele i widzę że domyślnie nasz telefon obsługuje 2000mA(chyba qc2.0) i taką mamy stockowa ładowarkę, a może po zmianie softu obsługiwać max 2400mA(nie wiem który to standard qc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartinX Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 U mnie podczas ładowania na oryginalnej ładowarce (2A) program Ampere wskazuje w granicach 1800-1950 mA, ale w pozycji Charge Rate są tylko kreski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reddah Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Kate nie ma Quick Charge. Ładowarki o napięciu 2A (oryginalna Xiaomi i Samsunga) ładują szybciej (przynajmniej te urządzenia które takie napięcie standardowo obsługują, np. Kate) od tych z niższym napięciem (np. 1,2A). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts