Jump to content

Opłata celna DHL

bercik2

Recommended Posts

Witam jestem nowy. Zamówiłem u goldweya xiaomi remdi 4x z wysyłką dhl express. Dzisiaj skontaktował sie ze mna agent dhl i wysłał mi maila z prośba o wysłanie 1) Skan / print screen zamówienia z serwisu aukcyjnego / sklepu internetowego 2) Skan potwierdzenia płatności za towar z banku / konta PayPall / ksero paragonu. 4) Przesłanie wypełnionego oświadczenia zgodnie z poniższą treścią:  + zdjęcie etykiety z paczki. Wartość zadeklarowana 31usd. Dodam że paczka jest jeszcze w chinach. czy odpowiadać im na tego maila czy poczekać trochę. i czy będą chcieli później certyfikaty CE. Co robić ?foto1.thumb.jpg.aed4dbe49a15c7c309b8083beeb9f8e7.jpg

Zapłacisz VAT od całości, dosyłaj już dokumenty, dzień do przodu. Żeby zorientowali się że nie ma CE muszą otworzyć paczkę, a jak dasz im wiarygodne info to zrobią odprawę i z głowy

Wysłano z Redmi Note 4x

Przesłałem im to wcz oraj. Dzisiaj dostalem sms od dhl z fakturą za opłaty celne i usługi.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Jak widać te opłaty to uznaniowe . Ja płaciłem sam VAT

Wysłano z Redmi Note 4x

• 3 weeks later...

Dzień dobry, jeśli zły dział to proszę przesunąć. Dostałem wiadomość od DHL która załączam. Co mam im odpisać i czy to znaczy że dostanę cło do zapłaty? Nie wiedziałem że z kurierami mogą być takie problemy płacąc za przesyłkę koło 80 zł..

.(DHL 2864924952) Witam. Reprezentuje Agencje Celna DHL, kontaktuje sie w sprawie przesylki do odprawy celnej nr xxxxxxx2. Prosze o przeslanie na adres e-mail: [email protected] lub [email protected] informacji czy przesylka jest skierowana do Pana/i na uzytek prywatny czy na dzialalnosc gospodarcza. Prosba rowniez o potwierdzenie zawarto ci przesy ki. W przypadku braku kontaktu paczka zostanie odeslana do nadawcy zgodnie z naszymi procedurami. Tel.+48 22 316 35 20

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...