bercik2 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Witam jestem nowy. Zamówiłem u goldweya xiaomi remdi 4x z wysyłką dhl express. Dzisiaj skontaktował sie ze mna agent dhl i wysłał mi maila z prośba o wysłanie 1) Skan / print screen zamówienia z serwisu aukcyjnego / sklepu internetowego 2) Skan potwierdzenia płatności za towar z banku / konta PayPall / ksero paragonu. 4) Przesłanie wypełnionego oświadczenia zgodnie z poniższą treścią: + zdjęcie etykiety z paczki. Wartość zadeklarowana 31usd. Dodam że paczka jest jeszcze w chinach. czy odpowiadać im na tego maila czy poczekać trochę. i czy będą chcieli później certyfikaty CE. Co robić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Zapłacisz VAT od całości, dosyłaj już dokumenty, dzień do przodu. Żeby zorientowali się że nie ma CE muszą otworzyć paczkę, a jak dasz im wiarygodne info to zrobią odprawę i z głowy Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik2 Posted April 13, 2017 Author Share Posted April 13, 2017 zn mam odpisać że w paczce jest tel. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Tak i deklarujesz, że nie jest przeznaczony do dalszej odsprzedaży. Zapłacisz VAT od całości i koszty obsługi celnej + upoważnienia DHL jak robisz to pierwszy raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik2 Posted April 14, 2017 Author Share Posted April 14, 2017 Ok dzięki.Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czujek22 Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Im szybciej im to prześlesz tym lepiej. Pozdro ze Staszowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik2 Posted April 14, 2017 Author Share Posted April 14, 2017 Przesłałem im to wcz oraj. Dzisiaj dostalem sms od dhl z fakturą za opłaty celne i usługi. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czujek22 Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Ile wyszło w sumie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Przesłałem im to wcz oraj. Dzisiaj dostalem sms od dhl z fakturą za opłaty celne i usługi. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu TapatalkaJak widać te opłaty to uznaniowe . Ja płaciłem sam VATWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik2 Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 ok. temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 ile zaplaciles? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walo Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Dzień dobry, jeśli zły dział to proszę przesunąć. Dostałem wiadomość od DHL która załączam. Co mam im odpisać i czy to znaczy że dostanę cło do zapłaty? Nie wiedziałem że z kurierami mogą być takie problemy płacąc za przesyłkę koło 80 zł.. .(DHL 2864924952) Witam. Reprezentuje Agencje Celna DHL, kontaktuje sie w sprawie przesylki do odprawy celnej nr xxxxxxx2. Prosze o przeslanie na adres e-mail: [email protected] lub [email protected] informacji czy przesylka jest skierowana do Pana/i na uzytek prywatny czy na dzialalnosc gospodarcza. Prosba rowniez o potwierdzenie zawarto ci przesy ki. W przypadku braku kontaktu paczka zostanie odeslana do nadawcy zgodnie z naszymi procedurami. Tel.+48 22 316 35 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Przeczytaj ten temat od początku, to jest dokładnie ta sama sytuacja. Szybko odpisują na maile więc jeśli czegoś będzie brakowało to Co o tym napiszeWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts