Jump to content

Gorzkie żale MIUI

Guest

Recommended Posts

2 godziny temu, Navigare napisał:

Niestety mam podobne problemy w telefonie, gps ma problemy z fix, wywalające się aplikacje, tak się nie da korzystać z telefonu. Mam global stable 8.2.1.0 i nie ma żadnych aktualizacji (nawet przez wifi) - czy możliwe jest zrobienie czegoś na szybko, żeby ten telefon działał, nie mam czasu na instalowanie nowych romów, fixów, patchy - czy jest prosty sposób żeby ten telefon zaczął działać prawidłowo.

Wgrać Xiaomi.eu... Na Mi4 to raptem 5minut...

19 godzin temu, Navigare napisał:

A czy da się bez to zrobić z zachowaniem ustawień systemu/aplikacji? Możecie podać konkretny plik który należy pobrać? Da się to zrobić poprzez zainstalowanie .zip w aplikacji Aktualizacje?

Ogólnie, za takie pytania, to powinieneś dostać... w przysłowiowy "łeb"... Na forum są poradniki, a na stronie miuipolska masz obszerny poradnik do instalacji systemu na telefonach z 2015r... Także zapraszam do lektury, a potem do zadawania ew. pytań...

Mi na tych nowych rom-ach z tego roku GPS zaczął świrować, tzn połączył się i za chwilę szukał sygnału i tak w kółko. Wróciłem do wydania wrześniowego dokładnie mam 6.9.22 i od tego czasu problemy z GPS zniknęły, przeglądarka działa jak należy, nie zamyka się co chwila, bateria też lepiej działa, nie wiem co jest nie tak z tymi nowymi rom-ami ale jest coraz gorzej.

• 1 month later...

Nie mam czasu na czytanie poradników i dalsze zabawy z tym telefonem, poświęciłem mu i tak za dużo czasu. Proszę nie zrozumieć mnie źle, szanuje Waszą wiedzę i informacje tu zawarte, tylko godzina mojej pracy jest warta więcej niż ten telefon i jeśli jest szybka możliwość sprawienia, że będzie on dalej funkcjonował (max 30 min z konfiguracją, pobieraniem itd.), to spróbuję, bo nie lubię wyrzucać rzeczy które są sprawne, ważne to jest także z uwagi na dalszą kupowanie produktów tej marki - jeśli to będzie więcej i efekt niepewny to bardziej optymalne dla mnie jest kupienie innego telefonu dla osoby która go używa.

Edited by Navigare

Czy ten rom 6.9.2.2 mogę zainstalować poprzez ściągnięcie zip i aktualizację i wszystko się zachowa (ustawienia/maile itd.), czy wymaga to instalacji całego romu od nowa (ten co mam to jest global stable 8.2.1.0). W tym telefonie był wcześniej miui.eu (wersja 6.cośtam) - ale także nie działał prawidłowo, stąd przejście na global stable, który działa jeszcze gorzej...

5 godzin temu, Navigare napisał:

Czy ten rom 6.9.2.2 mogę zainstalować poprzez ściągnięcie zip i aktualizację i wszystko się zachowa (ustawienia/maile itd.), czy wymaga to instalacji całego romu od nowa (ten co mam to jest global stable 8.2.1.0). W tym telefonie był wcześniej miui.eu (wersja 6.cośtam) - ale także nie działał prawidłowo, stąd przejście na global stable, który działa jeszcze gorzej...

Cofając się zawsze musisz stawiać na czysto, więc usuwasz całą zawartość... Po cholerę się bawisz w globale? Zainstaluj xiaomi.eu, będzie stabilniej niż na globalu...

Dołącze się do żali :) Mój Mi4 od początku miał kłopot z GPS (aktualizuje pozycję kilka - kilkanście sekund po fakcie). w ogole zlapanie GPS wymaga częstego resetu telefonu (włączone np. 30 min wcześniej) Często przestają działać usługi internetowe (dziala gmail to nie np, FB nie ma dostępu do internetu). Czasem tel przechodzi w jakiś dziwny stan i mimo pokazywania zasięgu nie można się do mnie dodzwonić jak i ja nie mogę wykonywać połączeń czy SMS (znów restart pomaga). Mimo wielu aktualizacji te problemy występują.

45 minut temu, toran napisał:

Dołącze się do żali :) Mój Mi4 od początku miał kłopot z GPS (aktualizuje pozycję kilka - kilkanście sekund po fakcie). w ogole zlapanie GPS wymaga częstego resetu telefonu (włączone np. 30 min wcześniej) Często przestają działać usługi internetowe (dziala gmail to nie np, FB nie ma dostępu do internetu). Czasem tel przechodzi w jakiś dziwny stan i mimo pokazywania zasięgu nie można się do mnie dodzwonić jak i ja nie mogę wykonywać połączeń czy SMS (znów restart pomaga). Mimo wielu aktualizacji te problemy występują.

Bo błąd się widocznie ciagnie od X czasu, więc wypadałoby zrobić MiFlash na czysto i sprawdzić ew. np. Cyan/LOS

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...