etaks Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Witajcie, mam pytanie do użytkowników MiBanda 2. Sam jestem jego posiadaczem od około tygodnia i niestety jestem poważnie rozczarowany czasem działania na jednym ładowaniu. Czytałem przed zakupem, że działa ok 2 tygodni a u mnie przez tydzień ładowałem już dwa razy. Po pierwszym ładowaniu miałem ustawiony stały pomiar pulsu przez całą noc, zwiększoną dokładność pomiaru i coś jeszcze - myślałem, że od tego tak szybko padła. Powyłączałem to i na drugim ładowaniu było jeszcze gorzej. W tej chwili mam 10% baterii po 2 dniach... Jak u Was to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KungFuKarateMistrz Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 U mnie dzisiaj mija 2 tydzień od pierwszego ładowania i stan baterii wynosi 72%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 U mnie normą to 2 tygodnie, sporo powiadomień i czas się skraca, ale trzyma te stałe dwa tyg. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
etaks Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 No to kurcze czemu u mnie tak szybko pada bateria? Jakiej aplikacji używacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Tylko MiFit, włączone alarmy i powiadomienia z aplikacji + caller Id.Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 niezle. ja mam ponad 40 dni. uzywam mi fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jlyarq Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Niestety u mnie również, źle to wygląda. Ładowałem 3 dni temu, a dzisiaj już 30%. Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryba85 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 U mnie włączone wszystko co tylko jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 U mnie jest to około 20 dni - Ponieważ mam jeszcze apkę "Mi band master" która mierzy mi tętno co około 15 minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panchoss Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Użytkuję swoją opaskę dokładnie tydzień, może bez kilku godzin i mam 34% Używam Mi Fit i Mi Band Tools ze sporą ilością skonfigurowanych powiadomień: SMS, połączenia, messenger, FB czy mBank. Puls mierzę sobie samodzielnie 2-3 razy dziennie i monitoruję sen. Osobiście jestem zadowolony z baterii, liczyłem na jedno ładowanie w tygodniu i pozytywnie się zaskoczyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIoChuUu Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 5-7 dni z mi band tools. Opaska praktycznie cały czas na łapie. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 11 hours ago, Panchoss said: mam 34% Z Mi Band Tools opaska jakoś tak od 29 albo 28 procent leci w jeden dzień więc się nie ciesz sprawdzone na dwóch zupełnie różnych egzemplarzach. mimo wszystko na około 12 dni mi starcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 U mnie 21-23 dni na jednym ładowaniu. Mifit i notify and fitness oraz i band tools do powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panchoss Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Dnia 5.08.2017 o 21:57, maludroid napisał: Z Mi Band Tools opaska jakoś tak od 29 albo 28 procent leci w jeden dzień więc się nie ciesz sprawdzone na dwóch zupełnie różnych egzemplarzach. mimo wszystko na około 12 dni mi starcza. Mamy około 60h później i mam 10% ale dziś już ją podłączę. Podsumowując, mój Mi Band 2 wytrzymał 10 dni z zapasem 10% na aplikacjach Mi Fit i Mi Band Tools z uruchomionymi notyfikacjami, wibracjami i ręcznym mierzeniu pulsu dwa razy dziennie. Najprawdopodobniej usunę Mi Band Tools ponieważ nie przydaje mi się tak bardzo jak myślałem i znacznie pobiję ten wynik na samej Mi Fit Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrVlad Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Mi opaska działa 2 dni w 12h bateria spada jakieś 30% co robić? Wgrywałem stary firmware 10.0.0.39 potem zaktualizowałem do 10.1.0.53 i d*pa dalej tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) Wszystko zależy ile macie powiadomien i jak czesto uzywacie mierzenia pulsu czy aktywnosci sportowych. U mnie po 15 dniach mam 62% baterii Edited August 31, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrVlad Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) Wyłączone mam wszystko 2 dni to maks, po nocy na półce spada nawet. Edited August 31, 2017 by MrVlad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 No to jest wadliwy, albo już wyzionął ducha z racji czasu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 @MrVlad rozladuj go do kilku % i naladuj potem przez USB w komputerze. Jak nie pomoze to bateria wyzionela ducha i czas kupic kolejnego mibanda Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrVlad Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) w/g mnie trafiłem model z felerną baterią, za pierwszym ładowaniem wytrzymał 7 dni, potem 4,3, a teraz niecałe 2 dni. Zmieniałem firmware, ładowałem z usb z kompa, rozładowywałem do kilku % i cały czas lipa najgorsze, że kupiłem z ali.. i nie ma opcji wymiany, chińczyk daje mi upust 5$ na kolejną opaskę i się zastanawiam czy robić :/ Opaskę mam niecałe 2 mce. Edited August 31, 2017 by MrVlad Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 @MrVlad A Ładowałeś ją z normalnej ładowarki do telefonu? Ja na początku ładowałem z komputera i opaska trzymała mi 4 dni. Ostatnio zacząłem ładować z ładowarki do telefonu i teraz trzyma mi nawet 10 dni. i Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrVlad Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Zacząłem od ładowarki od telefonu, ostatnio próbowałem z kompa i bez różnicy. Po ładowaniu na full odpinam od ładowarki i od razu pokazuje 9x% i szybko się rozładowywuje. Nawet odłożona na półkę rozparowana od telefonu pada po 2 dniach.| Opaska praktycznie nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts