Spajk Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Potrzebuje pomocy, padł mi dotyk, a mama telefonie ważne pliki których nie mogę przesłać bo telefon po podłączeniu wybiera opcje ładowania a nie przesyłu. Czy mogę jakoś wymusić przesył nie wybierając tego w telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) 7 minut temu, Spajk napisał: Potrzebuje pomocy, padł mi dotyk, a mama telefonie ważne pliki których nie mogę przesłać bo telefon po podłączeniu wybiera opcje ładowania a nie przesyłu. Czy mogę jakoś wymusić przesył nie wybierając tego w telefonie? Jak tel ma OTG podłącz mysz i po sprawie. Edited April 9, 2017 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Jak masz TWRP to możesz odpalić TWRP i będzie go pięknie wykrywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spajk Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 Dnia 9.04.2017 o 22:01, Antyhaker napisał: Jak masz TWRP to możesz odpalić TWRP i będzie go pięknie wykrywać Dzięki wielkie, udało się. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Nie ma sprawy Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
thexter Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 (edited) Cześć, w skrócie opiszę problem mając nadzieję , że robię to we właściwym miejscu . Otóż zepsuł się dotyk w telefonie mi4c (wyświetlanie dziala) Już mam inny telefon.. Generalnie zależy mi na ściągnięciu zawartości telefonu na HDD. Zakupiłem w tym celu kabel otg mikro usb ( który działa, pozwala odblokować ekran przy użyciu kursora podpietej myszkk np w redmi 4x). Jednakże po nałożeniu adaptera-przejsciowki USB c nie mogę tego uczynić w mi4c... Widzę, że mysz nawet nie ma napięcia (w redmi 4x ma, adapter służył wcześniej zarówno do ładowania jak i transmisji danych na kablu) w mi4c . Czy ma ktoś z Was szanownych pomysł jak odblokować wzór , by móc później przerzucic to po kablu? Lub czy jest jakiś soft który pozwoli mi rozwiązać tenże problem. Z góry wielkie dzięki za wszelką formę pomocy Edited July 26, 2017 by thexter Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Możesz mieć problem na styku przejściówka <USB C na mikro USB> - <kabel OTG> Pożycz lub kup kabel OTG ze złączem USB C. Sprawdź też inną mysz na wszelki wypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @thexter a nie możesz w twrp podpiąć do pc i zrzucić zawartość telefonu ? Jak masz blisko do Sosnowca to ci pożyczyć mogę otg ze złączem c Link to comment Share on other sites More sharing options...
thexter Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 -myszki kombinowałem różne. . Styki w przejsciowce . . Hmm wątpię, bo ładuje normalnie + niedawno transferowalem dane . Mariusz.ur dosłownie 30min temu tam byłem jeśli temat będzie aktualny zgłoszę się w drugiej połowie sierpnia - bo w pt wyjeżdżam na urlop. Wielkie dzięki za odpowiedzi P. S. Nie mam pojęcia co to twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 Ale do danych nie potrzeba napięcia z telefonu, przejściówka nie ma pinu, który to umożliwia Tylko i wyłącznie kabel otg typu C działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markelo1 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Witam, kupiłem dziewczynie jakiś czas temu Xiaomi mi4c - telefonik super ALE różowa na nim usiadła albo upuściła ( wersja prawdziwa do dziś nie jest znana ) i padł dotyk. Cały problem polega na tym, ze nie chce odsyłać tego do naprawy zanim nie zresetuje całego telefonu - w pamięci jest pełno prywatnych zdjęć czy dostęp do banku itp. Czy da się jakoś skasować całą pamięć inaczej niż w ustawieniach? a jeśli w ustawieniach to czy znacie jakiś program do zewnętrznego sterowania telefonem np poprzez pc? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytoos Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 (edited) W trybie recovery pamięć wewnętrzna powinna być dostępna, więc fotki będzie można przenieść. A potem chyba najprościej użyć MiFlash i załadować jakiś ROM (china dev 5.12.17 - bez blokady bootloadera, tak aby po powrocie z serwisu wrócić szybko do xiaomi.eu) zaznaczając 'erase all' Edited October 12, 2017 by tytoos Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Zastanów się tylko czy chcesz to naprawiać. Dobrego ekranu nie dostaniesz, a zielony lub różowy może nie spełnić oczekiwań. Ja bym kupił Coola Dual na Twoim miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts