FromWP Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Jakiś koleś na forum en.miui poradził sobie lataką z połączeniem do telewizora przez wi-fi display (cast). Wtedy widać co się robi i łatwiej dalej działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Żeby bawić się we wszelkie streamy obrazu czy wgrywanie plików - trzeba najpierw to przestawić. Nie wiem jak u OPa, ale mam wrażenie że u mnie jest tylko i wyłącznie czarny ekran (na 2 i pół wieczora zabawy z reflektorkiem LED, cały raz, na jakieś ~1.5s mignął mi normalnie ekran główny i tapeta z ikonami, a tak to tylko wysuwane menu z góry widać oraz ekran z blokadą)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 6 minut temu, BZab napisał: tylko wysuwane menu z góry widać oraz ekran z blokadą)... Mógł mieć to ustawione na początku przełączników. Niestety rada na przyszłość, nawet jak używa się globala, to lepiej odblokować bl. Wtedy w razie problemów zawsze można wgrać rom fastboot w trybie fastboot, a ten tryb daje się prawie zawsze odpalić, nawet bez systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) Po przytrzymaniu wszystkich 3 klawiszy udaje się wejść w menu takiej jak tu na zdjęciu: Tylko generalnie mam wrażenie, że nic dalej nie da się z tym zrobić. @EDIT: Główny kafelek z tapetą i ikonkami wyświetla się przez ok 1-1.5s po zrebootowaniu komórki. Potem jest na czarno zasłonięty przez coś. Edited April 9, 2017 by BZab Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoB Posted April 9, 2017 Author Share Posted April 9, 2017 Pomimo wielu prób z latarką i tego typu urządzeniami nic nie wskórałem. Może to wina bardzo ciemnej tapety. Musiałem się przeprosić ze starym telefonem Kingzone n5. I powiem wam , że pomimo tej afery z aktualizacją Xiaomi to jest mocarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Tomo - ponieważ nie dało się USB przełączyć, udało mi się (chyba ) ROMa załadować tak (głównie za radą @FromWP, trochę eksperymentując na czuja): Przygotowałem chińską wersję MyPCSuite 'a (może na angielskiej też pójdzie?) Przeszedłem w "niebieskie recovery" Podpiąłem do kompa telefon 2x kliknąłem vol- by zjechać w dół i potwierdziłem wciskając power (wybrałem opcję typu "connect to mi assistant") - jak mocno przyświeci się to od bidy widać W następującym oknie załadowałem zipa z 7.3.30 zassanym z http://en.miui.com/download-303.html (Wybierz lokalne pliki): Zostałem po załadowaniu na telefon zipa uraczony takim powiadomieniem (po zielonym napisie wnioskuję, że się udało, tylko nie wiem którą opcję teraz wybrać): Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoB Posted April 9, 2017 Author Share Posted April 9, 2017 U mnie niestety mipcsuite nie łączy z telefonem. Ale już specjalista się zajmie przywróceniem fona do życia. Kurczę spróbuję tej chińskiej wersji.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Ale próbujesz z MPS połączyć z telefonem, czy z menu w telefonie próbujesz się wpiąć do MPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoB Posted April 9, 2017 Author Share Posted April 9, 2017 (edited) Próbuję połączyć z mps bo w telefonie nic nie widzę. Tylko może być problem z tym mpt w telefonie tzn że nie wiem co jest domyślnie włączone a nie widzę tego. Edited April 9, 2017 by TomoB Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Angielska wersja nie daje rady w żaden sposób. Chińską da się na ślepo podpiąć: przytrzymaj obydwa vol + prw przez jakiś czas (aż zawibruje). Wtedy dajesz RAZ vol+, albo 2 RAZY vol- (connect to mi assistant) i potwierdzasz wciskając raz Power. Jeśli masz uruchomionego chińskiego MPS - powinno wyskoczyć okno z makaronem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Musi być chińska, z angielską nie zadziała. Ale co dalej tam klikać to już sami musicie sprawdzić. Czasami nie chce zaakceptować pliku i wywala error. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Pierwsza opcja przechodzi do następnego kroku - ale tam łapie zwiechę i stoi na 0% Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoB Posted April 9, 2017 Author Share Posted April 9, 2017 Sprawdzę to jutro .Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelo21 Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Xiaomi powinno naprawić ten problem podczas next aktualizacji, chyba, ze to nierealne Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZab Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) Udało mi się wskrzesić telefon - wyświetlacz już działa, czekam aż blokada ekranu zejdzie. Zeszła, telefon śmiga na 7.3.30. Przygotowałem chińską wersję MyPCSuite 'a (na angielskiej nie pójdzie!) Przeszedłem w "niebieskie recovery" -- trzymałem vol +, vol - oraz power do momentu aż telefon zawibruje Podpiąłem do kompa telefon 2x kliknąłem vol- by zjechać w dół i potwierdziłem wciskając power (wybrałem opcję typu "connect to mi assistant") - jak mocno przyświeci się to od bidy widać (alternatywnie można: 1x vol+, 1x pwr) W następującym oknie załadowałem zipa z 7.3.30 zassanym z http://en.miui.com/download-303.html (Wybierz lokalne pliki): Następnie wybierałem same "najwyższe" (pierwsze z listy) opcje Jak wyświetlił się pasek postępu i 0% to wyszedłem z psem, jak wróciłem MiPC zostawił sobie tylko główne okno uruchomione, a ja zastałem działający telefon. Dlatego pamiętajcie o swoich pupilach ___________ Pierwsze zdjęcie to random z google'a - ale widać ukłąd tego menu. Drugie to stary screen z: lub Edited April 9, 2017 by BZab 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 Na szczęście to chiński MiPcSuite jescze trochę działa, ale niedługo też chyba przestanie, bo przestali to wspierać (angielskie już dawno przestali). Jakby działało dobrze jak na starszych telefonach i romach (chyba do androida 4.4) to tam była opcja wyświetlania ekranu tel na moniorze. Było by łatwiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 U mnie zadziałał sposób z latarką pod kątem około 30 stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja92 Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 (edited) U mnie znowu czarno. Tym razem nie działa sposób z latarką :/ Jak podświetlę, widać godzinę, a jak rysuję "wężyk" odblokowania - nie reaguje. Wcześniej jak źle narysowałam wzór, to telefon wibrował, teraz nic. Edited April 11, 2017 by Alicja92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelo21 Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 ja naprawilem wedlug opisu na 1 stronie ludwik07 mega proste - o ile widzimy cos pod tą latarką, praktycznie z poziomu telefonu i wbudowanej aplikacji Aktualizacja , naprawiamy swoj telefon - poprostu przywracamy ktorąś ze starszych wersji oprogramowania , bez tego błedu Alicja92 - chyba nie wylaczylas automatycznej aktualizacj, co ? ;/ i znow Ci pobrało z tym błedem :/ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spidy Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Dziękuje wszystkim za cenne rady,udało mi się uratować tel telefon mojej kobiety,a swoją drogą powinno się tym naszym kolegom z Chin urwać to i owo za wypuszczenie niesprawdzonej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivan Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Heja! Na tym etapie nic nie klikać, tylko spokojnie czekać? I od razu: Dzięki BZab , mogłem od razu tutaj zaglądnąć, bo bez twojego posta przez 3 godziny nie posunąłem się do przodu. Kochane xiaomi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivan Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Niestety gdy chce zrobić downgrade z V8.1.1.0 do V8.0.3.0 wyskakuje mi error, spotkał się ktoś z tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 8 minut temu, shivan napisał: Niestety gdy chce zrobić downgrade z V8.1.1.0 do V8.0.3.0 wyskakuje mi error, spotkał się ktoś z tym? Witam, nie mam pojęcia co kombinujesz ? ale doradzę: pobierz z tego linka: http://en.miui.com/thread-573037-1-1.html plik recovery, wrzuć do pamięci głównej tel. i zrób aktualizację z pliku zip. Jest to najnowsze wydanie MIUI 8.2 Global Stable V8.2.4.0.MALMIDL Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivan Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Niestety mam czarny ekran, "latarka" nie pomaga, więc nie mogę tego zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 4 minuty temu, shivan napisał: Niestety mam czarny ekran, "latarka" nie pomaga, więc nie mogę tego zrobić. wyślę ci na pr wiadomość możesz przedzwonić Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivan Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Przed chwilą, stan48 napisał: wyślę ci na pr wiadomość możesz przedzwonić Ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 4 minuty temu, shivan napisał: Ok. dostałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivan Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 tak mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibotal Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 dajcie link do MyPCSuite chińskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibotal Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Mam zainstalowane MIUI8 7.4.13 Próbowałem naprawić ekran metodą z latarką. Pomimo tego że wszystko ładnie pod latarką widać to mam problem. Pobieram MIUI 7.3.30 (dla dev) lub 8.1.1.0 (dla stable) ze strony http://en.miui.com/download-303.html (zakładka Older versions) wgrywam do telefonu po wybraniu odpowiedniego pliku w aplikacji Aktualizacje wyświetla się komunikat: "pobieranie informacji" a następnie "Nie można zweryfikować aktualizacji" Pomyślałem żeby wyłączyć WiFi. Niestety nie pomogło. Wtedy wyświetla się komunikat "Połącz z WiFi" Może mam inną wersje Xiaomi? W załączniku wysyłam zdjęcie etykiety pudełka. Ktoś może coś poradzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swenson Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 (edited) próbowałem wgrać poprzednią wersję MIUI 7.3.30, według instrukcji i wszystko jest ok ,ale kiedy już jestem przed ostatnim krokiem to pojawia się komunikat sorry flash older version is not allowed , co teraz zrobić, proszę o sugestie Edited April 16, 2017 by swenson Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 witam kolega ma identyczny problem przy próbie wgrania poprzedniego romu MIUI 7.3.30 wywala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eretrea Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Dnia 13.04.2017 o 09:35, stan48 napisał: Witam, nie mam pojęcia co kombinujesz ? ale doradzę: pobierz z tego linka: http://en.miui.com/thread-573037-1-1.html plik recovery, wrzuć do pamięci głównej tel. i zrób aktualizację z pliku zip. Jest to najnowsze wydanie MIUI 8.2 Global Stable V8.2.4.0.MALMIDL Przepraszam, a nie wiesz może czy za pomocą tego chińskiego programu pokazywanego wcześniej można wgrać również tą wersję MIUI, do której podawałeś link? Czy działa to tylko z aktualizacjami tygodniowymi? A i czy jak w programie mam pasek stanu na 0% to mam cierpliwie czekać czy kliknąć którąś z opcji? Bardzo proszę o odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Pomogło wgranie MIUI 8.2 Global Stable V8.2.4.0.MALMIDL Poprzez aktualizację ale dane się wyzerowaly i trzeba było z chmury przywrócić ale działa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eretrea Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 MIUI 8.2 wgrywałeś ręcznie z poziomu telefonu tak? A nie wiesz może czy da się go wgrać programem proponowanym wyżej? Ponieważ mój telefon jest tak ciemny, że nic nie można zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts