Diabloo Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 witam, jestem na etapie kupna xiaomi redmi note 3 pro (Kate, wyświetlacz 152mm) z Carrefoura. Wyczytałem gdzieś w internecie i na testach że szkło zastosowane w wyświetlaczu to nie jest Gorilla Glass tylko jakiś nie znany produkt. Jestem ciekawy opinii użytkowników tego modelu, jak według was sprawuje się to szkło i czy jest ono wytrzymałe na upadki? Wiadomo że gdy spadnie na bruk czy beton to pewnie po wyświetlaczu a co jeśli spadnie np z biurka na podłogę albo dywan? Obecnie posiadam jeszcze nexusa 5 i takie upadki znosił bez żadnej rysy.. Obawiam się tego bo czytałem że znalezienie wyświetlacza do tego modelu (152mm) graniczy z cudem.. Co prawda nigdy nie miałem rozbitego wyświetlacza, ale gdy mam zapłacić tysiąc złotych potem telefon spadnie przypadkiem i nie ma możliwości wymiany no to tysiąc utopiony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Mnie już spadł z 3 razy z wys 30-40 cm na kafelki. Wytrzymał Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafaros Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Mi spadł raz z około 50cm na parkiet i po szybce, gdzie xperia spadała na chodniki kafelki itp i nic się nie stało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 witam, jestem na etapie kupna xiaomi redmi note 3 pro (Kate, wyświetlacz 152mm) z Carrefoura. Wyczytałem gdzieś w internecie i na testach że szkło zastosowane w wyświetlaczu to nie jest Gorilla Glass tylko jakiś nie znany produkt. Jestem ciekawy opinii użytkowników tego modelu, jak według was sprawuje się to szkło i czy jest ono wytrzymałe na upadki? Wiadomo że gdy spadnie na bruk czy beton to pewnie po wyświetlaczu a co jeśli spadnie np z biurka na podłogę albo dywan? Obecnie posiadam jeszcze nexusa 5 i takie upadki znosił bez żadnej rysy.. Obawiam się tego bo czytałem że znalezienie wyświetlacza do tego modelu (152mm) graniczy z cudem.. Co prawda nigdy nie miałem rozbitego wyświetlacza, ale gdy mam zapłacić tysiąc złotych potem telefon spadnie przypadkiem i nie ma możliwości wymiany no to tysiąc utopiony A to nie możesz zdecydować biorąc pod uwagę różnicę między Kate a kenzo? Jeśli musisz mieć band 20 w telefonie to kupuj Kate. Jak nie to bierz kenzo, a przynajmniej bez problemu wymienisz LCD w razie czego. Z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabloo Posted April 7, 2017 Author Share Posted April 7, 2017 2 godziny temu, Acid napisał: A to nie możesz zdecydować biorąc pod uwagę różnicę między Kate a kenzo? Jeśli musisz mieć band 20 w telefonie to kupuj Kate. Jak nie to bierz kenzo, a przynajmniej bez problemu wymienisz LCD w razie czego. Z Mi5 Głównie chodzi o to, że chce kupić telefon na terenie Polski i mieć tutaj gwarancję a nie ciągnąć telefon z Chin. Z tego co wiem w Polsce dostępna jest tylko wersja 152mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Jak chodzi o zarysowania, to gorilla glass też się rysuje (oczywiście, nie rysuje się na filmikach w których próbują rysować je np. metalem o niższej twardości niż szkło...) więc ja bym na to nawet nie patrzył. Najlepiej kupić sobie po prostu szkło hartowane po 2$ sztuka i przykleić. Jak się zniszczy to przykleić kolejne i tyle. Jak telefon upadnie Ci tak niefortunnie że się może zbić wyświetlacz (tzn jakies punktowe uderzenie, albo np mocne od boku) to i gorilla glass nic nie zmieni... Dodatkowe szkło hartowane jak się dobrze przyklei to go nawet nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papasmerf10 Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 9 hours ago, Diabloo said: Głównie chodzi o to, że chce kupić telefon na terenie Polski i mieć tutaj gwarancję a nie ciągnąć telefon z Chin. Z tego co wiem w Polsce dostępna jest tylko wersja 152mm. W Polsce na spokojnie możesz kupić wersję Kenzo z gwarancją itp. Np. na aze.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myomi Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Dnia 7.04.2017 o 08:55, Acid napisał: Jeśli musisz mieć band 20 w telefonie to kupuj Kate. Moim zdaniem, co jest potwierdzone doświadczeniem telefon bez B20 to zwyczajny kastrat. Użytkuje Kate w Warszawie i często w dużych budynkach, na klatkach schodowych czy piwnicach telefon wchodzi na B20 i nie ma problemów z LTE. Bez tego byłoby H+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Ja to bym się chyba pochlastał jakbym w piwnicy czy na klatce schodowej nie miał lte. Takie życie nie miałoby sensu...Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myomi Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 (edited) Zanim skomentujesz w niezbyt rozgarnięty sposób pomyśl. Mam biuro w dużym budynku z lat 50 z grubymi ścianami, praktycznie w jego środku. Nikt tu nie ma LTE. Korzystam z pakietu darmowego internetu Lte w RBM i mi to robi różnicę. Edited April 19, 2017 by Myomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Moim zdaniem, co jest potwierdzone doświadczeniem telefon bez B20 to zwyczajny kastrat. Użytkuje Kate w Warszawie i często w dużych budynkach, na klatkach schodowych czy piwnicach telefon wchodzi na B20 i nie ma problemów z LTE. Bez tego byłoby H+Skąd wiesz że to b20? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myomi Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 (edited) 9 godzin temu, tpawel napisał: Skąd wiesz że to b20? Wysłano z Redmi Note 4x Network signal guru ze sklepu Google. Edited April 19, 2017 by Myomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszal198304 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 I gdzie to pisze ze jedziesz aktualnie na nadajniku 800mhz b20? Ja nie mam rota. Ma to znaczenie w tej konkretnej apce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myomi Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 (edited) Jest to widoczne w aplikacji. Nie działa bez root. B20 jedynie w małych miejscowościach to mit. Edited April 19, 2017 by Myomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Nie no jadą ostro z rozbudową b20 w miastach, ale tam też masz inne pasma. Poza miastami jest tylko b20. Choć i to pół prawda bo Plus ładuje teraz LTE 1800 na takich wioskach że w tej sieci i bez B20 można sobie będzie spokojnie poradzicWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszal198304 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Kurcze u mnie ta apka nie cyka. Pewnie musi byc root. Dacie linka to solucji tematu root do kate na globalu stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts