erni Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Witam, piszę bo przeszukałem chyba cały Internet i wciąż nie mam rozwiązania dla tego problemu. Jak w temacie, chodzi o to że w ustawieniach nie ma funkcji odpowiadającej za odblokowywanie ekranu odciskiem palca, również nie pojawia się gdy ustawię inne zabezpieczenie np. kod PIN, wgrywałem dev a potem znów xiaomi.eu i dalej tej opcji nie było. Dodam że jak wszedłem do test mode przez dialera tym kodem * # * # 64663 # * # * nie było tam pozycji fingerprint czy coś w tym rodzaju a wydaje mi się że powinna być. Myślę, że również istotne jest że nie mogę włączyć trybu jednej ręki gestem i nie działa opcja "dotknij aby powrócić na pulpit". Czytałem też gdzieś, że może być konieczne otwarcie telefonu i przesunięcie jakiejś taśmy, jednak tą opcję traktuję jako ostateczną jak nic innego nie da rady. Telefon jest nowy kupiony na ibuygou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 (edited) Czy tj opcji nie masz, czy ta opcja nie działa? Brak tej funkcji przy pierwszej konfiguracji? W Test Mode nie ma możliwości sprawdzenia skanera (brak takiej pozycji) Tryb "jednej ręki" działa nie zależnie od czytnika linii, przesuwając od lewo do prawej, lub od prawo do lewej, czy działa Ci przycisk dotykowy "Home"? Edited April 4, 2017 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Opcji nie ma. Przy pierwszej konfiguracji, masz na myśli jak włączyłem pierwszy raz telefon? To nie było nigdy. Nie działa, mam włączoną opcję "dotknij aby powrócić na pulpit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Jaką masz wersje oprogramowania? Najlepiej wrzuć zrobione screena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 dodaję od razu tego z ustawień blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 (edited) Powinno być tak: Jeśli działa Ci funkcja "dotknij aby powrócić na pulpit" to stawiam że sam czujnik jest sprawny. Możliwe, że coś się nakopało w systemie. Jeśli czujesz się na siłach wgraj soft China stable 8.1.2.0 przez SP Flash i sprawdź na nim. A jeśli nie to telefony kupione w iBuygou mają polską gwarancję w Mi Center i z niej skorzystaj. Edited April 5, 2017 by @GUTEK@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Funkcja nie działa jak pisałem. Może jutro spróbuję wgrać, bo dziś nie dam rady czasowo. A co do gwarancji to niestety musiałem przyoszczędzić i mam tylko tą w Chinach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 To w takim razie podejrzewam jednak problem sprzętowy, ale nic nie stoi na przeszkodzie spróbować jeszcze z czystym softem, może akurat ruszy. Napisz też może do Acida / Mi Center, bo może coś dałoby się załatwić z tą gwarancją w Polsce. Tym bardziej że przysłali Ci już uszkodzony telefon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Ok, zobaczę jutro z tym softem i zobaczymy. Dzięki Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Na China Stable wciąż brak opcji, więc chyba faktycznie problem ze sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts