kcalv Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 Witam, czy ktoś z tutaj zgromadzonych korzysta z następcy słynnego CyanogenModa, jakim jest LineageOS? Xiaomi Mi4 widnieje na oficjalnej liście wspieranych urządzeń, w związku z czym możemy natrafić na [ROM] Download Lineage OS For Xiaomi Mi4 Nougat (Cancro). Aktualnie najnowszy ROM jest z dnia 27 marca 2017, wszystkie wersje dostępne tutaj: LineageOS Downloads 1
obtu Posted April 6, 2017 Posted April 6, 2017 Od miesiąca korzystam z nightly https://download.lineageos.org/cancro Nie dziala pilot i po tygodniu znikneła możliwość wybrania trybu LTE w ustawieniach sieci. Trzeba wchodzić w zaawansowane ustawienia i tam przestawiać, ale działa to tylko do restartu. Ponadto telefon mniej więcej raz na dobę sam sie restartuje.
kcalv Posted April 7, 2017 Author Posted April 7, 2017 A jak się sprawuje w kwestii stabilności i szybkości działania?
RegimeOfTerror Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 Korzystałem kiedyś na jakimś wcześniejszym wydaniu i lipa, posiedziałem maks 2 tyg. Dla mnie Resurrection Remix lepszy, no ale i tak wróciłem do Miui bo jak dla mnie jest lepiej rozwiązane. W RR jest więcej możliwości konfiguracji niż w LOS, reszta prawie identyczna: stabilność, szybkość, czas działania na baterii itp.
obtu Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 3 godziny temu, kcalv napisał: A jak się sprawuje w kwestii stabilności i szybkości działania? Na to akurat nie narzekam. Bateria raczej bez zmian.
obtu Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 (edited) No i wróciłem do MIUI. Zaczęły się restart podczas rozmowy, cyrki z przełączaniem LTE-3g. Edited April 10, 2017 by obtu
Niksior Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Mi działa LTE, ale tak jak była mowa, nie działa pilot (raz kiedyś udało mi się to naprawić) Ale najgorsze jest wifi. Jak normalnie mam ok 30MB/s od routera na telefon, tak on ogarnia w porywach 1MB/sSent from my MI 4LTE using Tapatalk
lukas1234woj Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 Kto korzysta z wersji 15? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
RegimeOfTerror Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Nie, ale testowałem aosp 8.0 i nitrogena 8.0, bez szału. W ogóle poszukuję jakiegoś ROMu, który nie sprawiałby problemów na Mi4. Czy tylko u mnie po zrobieniu zdjęć w galerii są one do góry nogami, albo bokiem? No i przerywanie dźwięku na Roidmi mnie dobija. Do niedziałającego kompasu już bym się nie czepiał jakby te dwie rzeczy działały normalnie.
Recommended Posts