basket4rap Posted March 27, 2017 Posted March 27, 2017 Witam. Przymierzam się do kupna Redmi Pro, jednak zastanawiam się czy będzie się dało nim nagrywać też filmy w rozdzielczości UHD. Specyfikacja techniczna, tj. procesor i sensory na to pozwalają, tak samo jak w Redmi Note 3 Pro. I właśnie w Redmi Note 3 Pro da się nagrywać klipy 4k jednak przez aplikację google camera. Niestety nei znalazłem informacji czy w Redmi Pro też jest opcja nagrywania w 4k korzystając z niedomyślnej aplikacja aparatu. Jest ktoś w stanie zweryfikować te informacje? Z góry wielki dzięki.
XiaoRén Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 W redmi pro nie można nagrywać w 4k, przynajmniej przez stockową apkę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
basket4rap Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 1 godzinę temu, XiaoRén napisał: W redmi pro nie można nagrywać w 4k, przynajmniej przez stockową apkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To już wiadomo, ta jak w Redmi Note 3 Pro, co też napisałem, tylko że w Note 3 Pro da się nagrywać filmy 4k przez niestockową apkę np. Google Camera, i pytanie jest czy w Redmi Pro również tak się da. Np. przez opencamera czy też właśnie googlecamera lub jakąś jeszcze inną.
basket4rap Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 Pomijając pomoc tutaj, to naprawdę nikt z ciekawości, dla własnych korzyści tego nie sprawdzał?;>
@GUTEK@ Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 Nie, komp i tak by mi nie wyrobił odtwrzając 4k A na serio, to wymuszając obsługę 4k w oryginalnej apce do aparatu i tak nagrywa maks w fhd.
basket4rap Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 Rozumiem, właśnie o inne apki niż stockowa mi chodziło. Wielkie dzięki zatem za info, że w tym przypadku nagrywanie 4k jak w Redmi Note 3 Pro nie działa.
XiaoRén Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Szczerze to trochę nie rozumiem nagrywania w 4k... Idzie to tak naprawdę odtworzyć tylko na nowym telewizorze, ale mimo że kosmiczna rozdzielczość, to co z tego, skoro jakość nagrania z telefonu jest nienajlepsza?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
basket4rap Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 10 minut temu, XiaoRén napisał: Szczerze to trochę nie rozumiem nagrywania w 4k... Idzie to tak naprawdę odtworzyć tylko na nowym telewizorze, ale mimo że kosmiczna rozdzielczość, to co z tego, skoro jakość nagrania z telefonu jest nienajlepsza? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dość dobrym tv lub dobrym monitorze 4k + komputer z obecnej średniej półki spokojnie daje radę z tego typu materiałem, natomiast już taki Galaxy Note 4, którego można już dostać w okolicach 900 zł w dobrym stanie, nagrywa filmiki 4k w dobrej jakości.
Recommended Posts