Krystian4465 Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Witam! Zrobiłem przez TWRP wipe i factory reset, następnie reboot i kaput. Zawiesił się na tym logu i ma włączone fastboot. Nie mogę się połączyć z komputerem. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Sprawdź sterowniki. Skoro jest fastboot, to jeszcze nie jest źle. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 8 godzin temu, Krystian4465 napisał: Witam! Zrobiłem przez TWRP wipe i factory reset, następnie reboot i kaput. Zawiesił się na tym logu i ma włączone fastboot. Nie mogę się połączyć z komputerem. Jakieś pomysły? wysłałem ci info na pr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian4465 Posted March 28, 2017 Author Share Posted March 28, 2017 Poradziłem sobie. Zgrywamy na SD xiaomi.eu, przyciskamy jednocześniej vol + vol - power i flashujemy rom. Przypadkowo usunąłem softa z tel i dlatego tak się zadziało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) Witam otoz najprawdopodobniej zle przeprowadzilem roota przez flash recovery a teraz moj xiaomi nie chce sie wlaczyc wyskakuje tylko logo miui i nic prosze o pomoc Edited July 3, 2017 by zielarz23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 4 godziny temu, zielarz23 napisał: Witam otoz najprawdopodobniej zle przeprowadzilem roota przez flash recovery a teraz moj xiaomi nie chce sie wlaczyc wyskakuje tylko logo miui i nic prosze o pomoc /.../ Jeśli masz tak po instalacji roota, to zainstaluj ponownie ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 3 godziny temu, don_kamillo napisał: /.../ Jeśli masz tak po instalacji roota, to zainstaluj ponownie ROM. Mozesz mi powiedziec od czego mam zaczac itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 2 godziny temu, zielarz23 napisał: Mozesz mi powiedziec od czego mam zaczac itp Jaki masz ROM? Xiaomi.eu? I jakie recovery? TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Niby mam zainstalowane TWRP a Rom wiem skad pobrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) 52 minuty temu, zielarz23 napisał: Niby mam zainstalowane TWRP a Rom wiem skad pobrac To gdzie kupiłeś telefon? Wejdź w ustawienia, informacje o telefonie i napisz wersję MIUI (a najlepiej zrób screena). W najgorszym wypadku w TWRP możesz zrobić wipe (cache, data, dalvik), ale wtedy stracisz SMSy, kontakty, ustawienia etc. EDIT: No jasne, przecież screena nie zrobisz, skoro Ci się nie uruchamia. Wersji też nie napiszesz. Edited July 3, 2017 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) telefon kupilem w RTV Euro AGD Edited July 3, 2017 by zielarz23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 2 minuty temu, zielarz23 napisał: telefon kupilem w RTV Euro AGD Skoro w euro, to TWRP raczej nie masz, chyba, że sam coś wgrywałeś. Wgrywałeś Xiaomi.eu, czy masz Global ROM? To są kluczowe pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) Na opakowaniu od telefonu pisze global version czy to oznacza ze mam global rom ? 3 minuty temu, don_kamillo napisał: Skoro w euro, to TWRP raczej nie masz, chyba, że sam coś wgrywałeś. Wgrywałeś Xiaomi.eu, czy masz Global ROM? To są kluczowe pytania Na opakowaniu od telefonu pisze global version czy to oznacza ze mam global rom ? Edited July 3, 2017 by zielarz23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) 4 minuty temu, zielarz23 napisał: Na opakowaniu od telefonu pisze global version czy to oznacza ze mam global rom ? Skoro tak jest napisane na opakowaniu, a Ty nic nie grzebałeś, to zapewne masz Globala. Możesz wrzucić tu fotkę recovery? W sensie uruchom to recovery, które masz i zrób zdjęcie. Masz coś takiego? Edited July 3, 2017 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 6 minut temu, don_kamillo napisał: Skoro tak jest napisane na opakowaniu, a Ty nic nie grzebałeś, to zapewne masz Globala. Możesz wrzucić tu fotkę recovery? W sensie uruchom to recovery, które masz i zrób zdjęcie. otoz kiedy chce uruchomic telefon w trybie recovery dalej mam taki ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 4 godziny temu, zielarz23 napisał: otoz kiedy chce uruchomic telefon w trybie recovery dalej mam taki ekran Recovery uruchamia się przyciskami power i vol+. Tak kilka sekund przytrzymać. Robisz w ten sposób? Czy też w recovery nie wchodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 1 minutę temu, don_kamillo napisał: Recovery uruchamia się przyciskami power i vol+. Tak kilka sekund przytrzymać. Robisz w ten sposób? Czy też w recovery nie wchodzi? tak sprobowalem ponownie i dalej tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 No to kiszka. Teoretycznie tu jest poradnik, jak zrobić unbrick, ale: 1. Wymagane jest wejście w tryb recovery 2. Możliwe, że nie masz już trybu EDL 3. Nie wiem co i jak, bo nigdy nie miałem Globala. Najlepiej będzie chyba się kontaktować: 1. Albo z Acidem 2. Albo iść do Euro i oddać na gwarancję (w stylu "system się aktualizował i się powiesił"). No chyba, że jeszcze ktoś ma pomysł na przywrócenie go do życia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz23 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 4 godziny temu, don_kamillo napisał: Najlepiej będzie chyba się kontaktować: 1. Albo z Acidem Mozesz mi jeszcze powiedziec co to Acid u jak sie z nim skontaktowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Mozesz mi jeszcze powiedziec co to Acid u jak sie z nim skontaktowac Acid to administrator. Ma serwis telefonów Xiaomi.Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Mozesz mi jeszcze powiedziec co to Acid u jak sie z nim skontaktowac Acid to administrator. Ma serwis telefonów Xiaomi.Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Witam. Mam problem. Otóż, przy próbie włączenia telefonu zapala się logo MI i odrazu znika. Z trybem fastboot jest tak samo. Miałem system MIUI Polska i zablokowałem bootloader. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 32 minuty temu, KarkowY napisał: Miałem system MIUI Polska i zablokowałem bootloader. Genialny pomysł, ale teraz to chyba jedynie w EDL (download) możesz coś zrobić Miflashem i globalem fastboot, ale jak w to go wprowadzić to nie wiem. Możliwe że tylko zwarcie test pointów po rozebraniu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 10 minut temu, FromWP napisał: Genialny pomysł, ale teraz to chyba jedynie w EDL (download) możesz coś zrobić Miflashem i globalem fastboot, ale jak w to go wprowadzić to nie wiem. Możliwe że tylko zwarcie test pointów po rozebraniu telefonu. A czy podlega to gwarancji? Telefon kupiłem w Saturnie. Jeśli nie, to ile może kosztować naprawa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 2 minuty temu, KarkowY napisał: A czy podlega to gwarancji? Telefon kupiłem w Saturnie. Jeśli nie, to ile może kosztować naprawa? Raczej wątpię. Można udawać że samo się tak zrobiło. Wgranie romu eu nie skutkuje utratą gwarancji, ale nieumiejętne już tak. Co do ceny to nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 21 godzin temu, FromWP napisał: Raczej wątpię. Można udawać że samo się tak zrobiło. Wgranie romu eu nie skutkuje utratą gwarancji, ale nieumiejętne już tak. Co do ceny to nie mam pojęcia. Ale ogólnie telefon da się naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Dopóki daje oznaki życia to chyba tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popik Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Dnia 29.03.2017 o 00:28, Krystian4465 napisał: Poradziłem sobie. Zgrywamy na SD xiaomi.eu, przyciskamy jednocześniej vol + vol - power i flashujemy rom. Przypadkowo usunąłem softa z tel i dlatego tak się zadziało. a robiłeś jakiś folder na karcie pamięci Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Witam spotkała mnie dość dziwna sytuacja z moim Xiaomi Redmi 4A. Gdy wróciłem do domu mój telefon zaczął się wyłączać i włączać kilka razy po czym pokazywało mi logo MI i tak się ciągle resetowało. Po kilku razach włączyłem Fastboot (bynajmniej tak pisało) po czym telefon się włączył normalnie ale powróciły mi usunięte przez mnie aplikacje (klawiatura, muzyka i jakaś jeszcze apk) Chwilę pochodził i znowu to samo... Działam na MIUI 8 Edited October 14, 2017 by vvvzc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 MIUI 8, ale jakie? Global, China, eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Global od razu mówię że przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych nic nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Hmm, zablokowany bootloader, tak? Ciężko trochę, można by sprawdzić czy instalacja innej wersji przez miflash wyeliminowałaby ten problem, jeśli nie - to coś musiało się spieprzyć w hardware, ale to byłby pierwszy taki przypadek chyba w 4A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Odblokowany. Nie wiem czy to dobry pomysł ale wgrałbym recovery i jakiś custom rom Edited October 14, 2017 by vvvzc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Możesz spróbować, czemu nie - może będzie lepiej np. eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Zostawiłem na chwilę tel wyłączony i jak na razie chwilowo działa jeśli będę wgrywał nowy rom dam znać i jak to działa. Dobra jednak znów problem wrócił po chwili więc biorę się za rom Edited October 14, 2017 by vvvzc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dobra zainstalowałem TWRP i rom i no cóż dalej ten sam problem. Ciągle się telefon resetuje. Albo dociera do konfiguracji albo wywala przy logu roma a czasem zawiesza się na logo MI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts