Jump to content

Recommended Posts

Witam, posiadam wersję 2/16 i telefon od jakiegoś czasu zaczyna mnie denerwować. Nie mam dużo aplikacji, wiadomo - podstawowe tj. facebook, messenger, instagram i snapchat. Aplikacje w tle zamknięte, a telefon po odpaleniu snapa lub messengera zamula. Klawiatura pokazuje się po chwili, czasami aparat zacina, powrót do pulpitu trwa dość długo, czasami aż pokazuje się napis: "trwa ładowanie pulpitu...". Nie chcę resetować telefonu do ustawień fabrycznych, ale chyba się bez tego nie obędzie. Czy ktoś miał już podobny problem? Dodam, że dzieje się tak nawet podczas używania tylko jednej aplikacji. 

Link to post
Share on other sites

Dodam jeszcze, że podczas ładowania telefonu to już lepiej nie korzystać z niego, niech się naładuje i dopiero bo inaczej to nic zrobić nie idzie czasami. 

Co do softu, to tak:

Wersja android - 7.0

Wersja MIUI - MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.3.23 (rozwojowa)

Jeśli będzie potrzeba więcej informacji to oczywiście podam. Pozdrawiam. 

Edited by Ryszes
Link to post
Share on other sites

Skoro masz wersję 2/16, do tego używasz najbardziej syfiastych i zamulających aplikacji - czytaj wszystkich społecznościówek,  to niestety jest taki tego efekt.

Ja mając wersję 3/32, mam około 1GB wolnego ramu zazwyczaj, a ze społecznościowego syfu mam tylko Messengera. 

 

Moje rady: 
-pozwól aplikacjom działać w tle(nie będą musiały się za każdym razem wczytywać od nowa), wyłącz oszczędzanie baterii itp.
-zobacz co najbardziej zużywa baterie - prawdopodobnie to zamula telefon,
-w recovery zrób wipe cache&dalvik(nie usunie Ci żadnych danych).

Link to post
Share on other sites

Więc tak:

- pozwoliłem aplikacją działać w tle

- najbardziej baterie wcina snapchat oraz messenger

- zrobiłem wipe cache/dalvik

Po wgraniu najnowszego software było okej do jakiegoś czasu. Telefon znów zaczął zamulać. Czasami telefon ma takie dni, że działa płynnie, bez zarzutu, a czasami, że w ogóle nie idzie nic zrobić, aplikacja potrafi zamykać z 30 sekund żeby wrócić do pulpitu. 

Edited by Ryszes
Link to post
Share on other sites
21 godzin temu, matiiiim napisał:

Miałem podobnie i siedzę od dziś na RR. Po około miesiącu będę mógł napsikać czy problem dalej u mnie występuje

Okej, będę czekał na informację. U mnie na razie po wgraniu nowego softu oraz zrobieniu Wipe Cache/Dalvik jest okej. :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...