Jump to content

Question

Posted

Witam zastanawiam się nad zakupem Xiaoomi mi4 ale widzę że jest to ponad 2 letni telefon.

Czy nadal warto go kupić, jak tak to dla czego i gdzie.

Jestem otwarty na inne propozycje od Xiaomi za 700zł.

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted
Witam zastanawiam się nad zakupem Xiaoomi mi4 ale widzę że jest to ponad 2 letni telefon.
Czy nadal warto go kupić, jak tak to dla czego i gdzie.
Jestem otwarty na inne propozycje od Xiaomi za 700zł.

Z Mi4 dałbym sobie spokój. Telefon nie jest produkowany już od bardzo długiego czasu, więc prawdopodobieństwo że trafisz na refub jest prawie 100%.
Do 700zl rozsądnym wyjściem było by chyba Redmi 4 Pro - fajny telefon z super baterią. Nie wiem jakie masz wymagania, jak korzystasz z telefonu itp.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Posted (edited)
1 godzinę temu, daniel.wu napisał:

Z Mi4 dałbym sobie spokój. Telefon nie jest produkowany już od bardzo długiego czasu, więc prawdopodobieństwo że trafisz na refub jest prawie 100%.
Do 700zl rozsądnym wyjściem było by chyba Redmi 4 Pro - fajny telefon z super baterią. Nie wiem jakie masz wymagania, jak korzystasz z telefonu itp.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Gdzie go dorwę za tyle?

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8651.html

CZY 

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-pro-3-32gb-global-wersja-pl-menu-i6645234445.html

Cena taka sama i wszystko załatwia sprzedawca, więc nie muszę się w nic bawić. Co o tym sądzicie?

A jakieś inne propozycje?

Edited by WojnaRR
  • 0
Posted (edited)
6 godzin temu, WojnaRR napisał:

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-pro-3-32gb-global-wersja-pl-menu-i6645234445.html

Cena taka sama i wszystko załatwia sprzedawca, więc nie muszę się w nic bawić. Co o tym sądzicie?

Sadzimy, ze umiejetnosc czytania ze zrozumieniem tekstu w przypadku zakupow na allegro jest wrecz wymagana. Zeby przyblizyc problem, wejdz sobie na aukcje ktora zalinkowales, po lewej stronie na niebiesko bedzie taki napis: REGULAMIN
A w nim czytamy (pogrubienie moje):

Cytat

Przedmiot wysyłany jest od naszego dostawcy z Singapuru. Towar zawsze jest sprawdzany przed wysyłką.Przesyłki są ubezpieczone zarówno w zakresie uszkodzeń fizycznych jak i od zaginięcia.Przesyłki mogą zostać objęte opłatami celnymi w kraju przeznaczenia wtedy kupujący ponosi koszt opłaty vat od importu liczony wg ceny wartości przedmiotu. Gwarancja 24 miesiące realizowana na terenie Polski.Przesyłka priorytetowa wysyłana pocztą lotniczą.Czas realizacji to od 12 do 35 dni roboczych od momentu wpłynięcia pieniędzy na Konto 

Nadal twierdzisz ze wszystko zalatwia sprzedawca? :)
680zl + czekanie + 23% vat (ktory ostatnimi czasy jest bardzo mozliwy) +18zl oplat manipulacyjnych. Plus na co trzeba byc wyczulonym ostatnio, problemy z urzedem celnym bo telefon nie ma CE i instrukcji po Polsku. 
Jesli tel wpadnie na vat do zaplaty calosciowo bedziesz mial ~850zl. To jak chcesz ryzykowac, lepiej samemu kupic w chinach, niz placic tylko za to, ze ktos inny za ciebie na aliexpress zamowi.

Chcesz szybko bez problemow z gwarancja (czesciowo) w EU kup na ibg z ubezpieczeniem od VAT i wysylka DHL.
Chcesz po taniosci z gwarancja na zasadzie odsylki do chin, kup na aliexpress u goldwaya, z przesylka SSM omijajaca VAT.
Chczesz z Polski na allegro, poszukaj na forum jest temat o zaufanych sprzedawcach z allegro.
Nie pakuj sie w allegro od januszy biznesu. 

Edited by PurpleHaze
  • 0
Posted
Nie ma takowej wysyłki już na ta chwilę. SSM juz nie gwarantuje braku vatu, jak Ci dowalą to Ty teraz płacisz. Te już zamówione w przesyłce jak wpadną opłaci @Goldway, reszta to już ryzyko na nas spada.
Także lepiej brać teraz albo free shipping dla telefonów do 150$ i może uda się, że nie wpadnie na UC Wer.
A dla 160$-500 lepiej DHL szybciej( a taniej niż SSM) a vat naliczą jakieś od zaniżonej faktury 70-100zł.

moje info sprzed godziny,wtedy jeszcze aktualne.
Niestety sens zakupu u Goldwaya jest taki sobie, są tansi sprzedawcy.

Redmi PRO by TT

• 0
Posted
5 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Sadzimy, ze umiejetnosc czytania ze zrozumieniem tekstu w przypadku zakupow na allegro jest wrecz wymagana. Zeby przyblizyc problem, wejdz sobie na aukcje ktora zalinkowales, po lewej stronie na niebiesko bedzie taki napis: REGULAMIN
A w nim czytamy (pogrubienie moje):

Nadal twierdzisz ze wszystko zalatwia sprzedawca? :)
680zl + czekanie + 23% vat (ktory ostatnimi czasy jest bardzo mozliwy) +18zl oplat manipulacyjnych. Plus na co trzeba byc wyczulonym ostatnio, problemy z urzedem celnym bo telefon nie ma CE i instrukcji po Polsku. 
Jesli tel wpadnie na vat do zaplaty calosciowo bedziesz mial ~850zl. To jak chcesz ryzykowac, lepiej samemu kupic w chinach, niz placic tylko za to, ze ktos inny za ciebie na aliexpress zamowi.

Chcesz szybko bez problemow z gwarancja (czesciowo) w EU kup na ibg z ubezpieczeniem od VAT i wysylka DHL.
Chcesz po taniosci z gwarancja na zasadzie odsylki do chin, kup na aliexpress u goldwaya, z przesylka SSM omijajaca VAT.
Chczesz z Polski na allegro, poszukaj na forum jest temat o zaufanych sprzedawcach z allegro.
Nie pakuj sie w allegro od januszy biznesu. 

Ok, dzięki.

Rozumiem że z tej strony https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8651.html to jest redmi 4 pro.

Jak wybrać żeby było ubezpieczenie od VAt oraz DHL, ile to wyjdzie łącznie

• 0
Posted (edited)
8 godzin temu, WojnaRR napisał:

Ok, dzięki.

Rozumiem że z tej strony https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8651.html to jest redmi 4 pro.

Jak wybrać żeby było ubezpieczenie od VAt oraz DHL, ile to wyjdzie łącznie

tak snapdragon 625 to redmi 4 pro.

Co do kosztow calkowitych to dodaj telefon do koszyka, wpisz kupon stad: https://miuipolska.pl/forum/topic/12778-marzec-2017-kupony-na-ibuygoucom/  wpisz jakiekolwiek dane byleby kraj polska i pozniej wybierz sposob dostawy + duty insurance.

Edited by PurpleHaze
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...