eRd Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Witajcie Mam zrobiony dosył łącza poprzez ubiquiti nanostation m5 loco. Dodałem sobie przy okazji mac Redmi Note 2 na urządzeniu pracującym jako AP żebym miał net kiedy jestem w pobliżu "nadajnika". Problem polega na tym, że do momentu jak miałem ustawioną szerokość kanału na 20 MHz to telefon bez problemu mi się łączył z ap. Niestety przepustowość na takiej szerokości kanału była trochę za niska, więc zwiększyłem szerokość kanału. Efekt jest taki, że oczywiście prędkość wzrosła, ale Redmi Note 2 nie widzi w ogóle tego AP (mimo, że różne inne widzi na 5GHz). Czy jedynym rozwiązaniem jest ustawienie szerokości kanału na 20/40 MHz? Niestety dużo szumów jest przy takim ustawieniu z racji gęstej zabudowy miejskiej i zaszumienia eteru przez sąsiadujące sieci. Ktoś z Was spotkał się może z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 (edited) Niestety obawiam się, że urządzenia klienckie, jakim jest smartfon obsługują tylko standardowe szerokości pasma 20 i 40MHz Edited March 22, 2017 by Zexon72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts