kame Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Witam, jaki czas udaje wam się wykręcić na baterii? U mnie jest to zazwyczaj 3 godziny na miui jak i na lineageos, korzystam z danych, apki fejsa, messengera, lokalizacja wyłączona. Macie jakieś porady? Może jakiś kelnel lub obniżenie taktowania procesora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 NFC sobie wyłącz bo troche żre z tego co obserwowałem. Obniżanie taktowania?:D Po to sie kupuje flagowca żeby zapier04lał, a nie żeby go skręcać:D Można zmienić governora ale wątpie żeby to było warte. Jeśli nie potrzebujesz ultra szybkiego neta, to wyłącz sobie LTE. Zdecydowanie zbyt krótko Ci trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 @kame Może w ustawieniach WI-FI masz włączone skanowanie WI-FI nawet jak ono jest wyłączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kame Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 (edited) Właśnie obniżenie taktowania to tak już w akcie desperacji, LTE wyłączone, 3G używam, NFC wyłączone, skanowanie wi-fi także, też uważam że zdecydowanie za krótki mi trzyma. Aktualnie Lineageos mam wgrany Edited March 21, 2017 by kame Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 @kame W moim temacie odnośnie systemów, masz trochę informacji co posiadam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kame Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 Zagłębie się po pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 @kame RR 5.8.2 jest na dobrzej drodze aby zostać obecnie królem Jeszcze muszę dodać adres do firmware który instalujemy przed systemem raz bo aktualizacje systemu już nie wymagają instalacji najpierw firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryba85 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 (edited) U mnie wychodzi od 2,5 do 3,5(SOT) ale nie oszczędzam go. Ma wytrzymać od rana do powrotu z pracy Internet LTE,bluetooth sparowany z mi bandem 24h, dużo siedzę w internecie i gierki- contest of champions i Legacy of Discord. Rekord mój to niecałe 2 dni. Podejrzewam że żona wykreciła by niezły czas bo na Huawei P9 lite spokojnie wystarcza jej na 3-3,5 dnia (internet,foto i podstawowe-telefon i SMS). Edited March 21, 2017 by Ryba85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts