raven66 Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 PS. po 31 minutach zabrałem się do flashowania MIUI global dev, ale nagle po restarcie system się uruchomił wizardem 1. uruchomienia. Czy to normalne i mogę używać już czy coś się sp.....ieprzyło po drodze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Co się dziwić, że nie chce poprawnie startować po sformatowanej partycji data? Najlepiej było to wykonać przed instalacją romu. Teraz ciągle mogą wystąpić jakieś problemyWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Przeczyściłem, zainstalowałem raz jeszcze AEX.mod, poszło, system działa bez problemu. Natomiast nie mogę podpiąć płatności zbliżeniowych HCE do ING - aplikacja twierdzi, że mój system nie jest obsługiwany. Działało bez problemu zarówno na MIUI jak i na LineageOS. Teraz nie działa. Ktoś miał podobny problem na AEX? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Sprawdź czy telefon przechodzi testy safetynet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Dnia 12.01.2018 o 10:10, molt napisał: Czy na tym AEX 8.1 (firmare 8.1.4) działa Wam powrót do strony głównej dotykiem? W Extensions->System->Buttons-> Fingerprint sensor ->Ustawiłem 'Strana głowna' ale nic to nie daje. W ogóle ustawienia Fingerprint sensor nie działają u mnie. Macie jakiś pomysł co może być nie tak? Oczywiści e sam sensor jest sprawny i samo odblokowanie telefonu działa poprawnie. Mam ten sam problem. Udało Ci się go jakoś rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 9 godzin temu, Pietr napisał: Sprawdź czy telefon przechodzi testy safetynet. Nie przechodzi. Basic Integrity i CTS jest "fail". Co ciekawe, system twierdzi, że urządzenie jest zrootowane, a z kolei SuperSU twierdzi, że nie wykrywa roota... Na LineageOS (który też przecież był customem) płatności HCE śmigały bez problemu. Na AEX./mod ani ING @ HCE ani Android Pay. 1 godzinę temu, Gravis napisał: Mam ten sam problem. Udało Ci się go jakoś rozwiązać? Ustawienia » System » Dodatkowe przyciski; druga pozycja "Fingerprint as a button" włączona. U mnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Dzięki znalazłem I faktycznie działa. Udało Ci się zmusić komendę ok Google do działania?Znalezliscie jakieś bugi w tym sofcie?Na pierwszy rzut wygląda ekstra Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
person14 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Nie przechodzi. Basic Integrity i CTS jest "fail". Co ciekawe, system twierdzi, że urządzenie jest zrootowane, a z kolei SuperSU twierdzi, że nie wykrywa roota... Na LineageOS (który też przecież był customem) płatności HCE śmigały bez problemu. Na AEX./mod ani ING @ HCE ani Android Pay.Spróbuj zainstalować Magisk. SafetyNet przechodzi, a w Magisk Hide możesz ukryć root dla dowolnej aplikacji którą płacisz. U mnie Android Pay na najnowszym AEX działa.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Dzięki za wszelkie podpowiedzi. AEX bardzo fajny, wszystko zdaje się działać. Jedno tylko mnie drażni - a przejrzałem wszystkie ustawienia - Muzyka Play podczas strumieniowania przez BT nie przekazuje nazwy utworu/autora/płyty do zestawu audio w samochodzie. A na Lineage i wszystkich innych MIUI oczywiście przekazywała. Jest to gdzieś do ustawienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Z tego co pamiętam to jest to problem kernela. Zmień na jakiś inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Dla zainteresowanych:AEX.Mod Oreo 8.1 by DennySPbCurrent build date: 01/18/2017Minimum firmware required: 8.1.4Changelog:- Kernel: 3.18.91 rebased to latest CAF tag, upstreamed, tuned. Credits to LineageOS team!- January security patch (android_8.1.0_r4)- Blobs updated to O (credits to LineageOS team)- HALS (audio, display, wlan, media) updated to last CAF tag (credits to LineageOS team)- VoLTE fixed- Added Dark and black UI styles- Power menu support scrolling and togglable advanced reboot options- Google Face unlock dismiss keyguard automatically when face is recognized- may be something else...https://www.androidfilehost.com/?fid=746010030569947759#aexmod #oreo #hmp #8.1Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) 2 godziny temu, cietybadacz napisał: Dla zainteresowanych: AEX.Mod Oreo 8.1 by DennySPb Można zainstalować na poprzednią wersję z końca grudnia? Ktoś już próbował? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited January 18, 2018 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
person14 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Można zainstalować na poprzednią wersję z końca grudnia? Ktoś już próbował? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaU mnie poszło.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 U mnie poszło.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaJakieś błędy czy cokolwiek pierwsze odczucia? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Również mam pytanie co do problemów i wydajności. Jakieś występują? I skąd bierzecie te aktualizacje z changelogiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
person14 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Na razie nie widzę problemów, wydajność na podobnym poziomie jak na poprzedniej wersji. Testuję co z baterią, na poprzedniej wersji telefon czasami padał przy 20% i to był problem. Mam nadzieje że tutaj będzie lepiej. Najnowsze aktualizacje wpadają na grupie na Telegramie mi5arsenal t.me/mi5arsenalWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Nie działają profile w Spectrum. I mi nie działa Face Unlock po wgraniu GAPPS Nano/Micro. Możecie sprawdzić czy u Was działa a jeśli tak to jakie GAPPS konkretnie wgrywaliście? Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Ja na tym buildzie z grudnia mam wrażenie, że bateria dużo mocniej leci niż na Lineage. I być może to placebo (chociaż w sumie kolega z tym samym modem też to zauważył), jakby wolniej się ładuje - w porównaniu do LOS. Być może jest to kwestia tego, że coś faktycznie mocniej drenuje baterię, nawet przy ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 (edited) Nowa wersja: AEX.Mod Oreo 8.1 by DennySPbCurrent build date: 01/19/2018Minimum firmware required: 8.1.4Changelog:- Kernel: updated to 3.18.92, spectrum support fixed- Hide QS tile text header option- Partial screenshot on volume key option- Three-finger screenshot gesture- Power menu scrollview improvement- Reworked screenrecord tile with ability to change record quality and ability for share- SIM disable option- may be something else...https://www.androidfilehost.com/?fid=818070582850486751 Edited January 19, 2018 by Gravis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Czy na tym AEX-ie instalował ktoś już (z powodzeniem) xposed? Dnia 18.01.2018 o 10:42, Pietr napisał: Z tego co pamiętam to jest to problem kernela. Zmień na jakiś inny. na przykład na jaki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 W nawiązaniu do tego: https://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/devices-xiaomi-firmware-updater-t3741446 Czy mogę sflashować firmware na istniejący, działający ROM (AEX.mod)? Czy to mi nie wywali ustawień/systemu? Bo nie do końca kumam, czy firmware robi się tylko przy flashowaniu zupełnie nowego systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zysiu.3 Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Na AEX.mod Oreo 8.1 build date: 01/19/2018 wszystko fajnie. Jedyne wady to średnio 2-3 restarty tygodniowo tylko przy używaniu snap/messenger wersja 89 ale to do przeżycia i źle działający smart unlock. Sot ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Czy już dotyk z założonym protektorem działa w lineagu z każdym wyświetlaczem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Panowie, Pixel - Lineageos czy coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaja Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Pytanie do użytkowników Lineage 15.1. Czy jest możliwość ustawienia indywidualnych dzwonków dla każdej karty SIM, analogicznie jak to jest dostępne w MIUI ? To sam odpowiem na swoje pytanie - niestety nie ma, ale za to jest bardzo przydatna (moim zdaniem) opcja narastającego dzwonka. Ponizej widok ustawień dzwięków w LineageOS 15.1. Edited March 5, 2018 by Czaja Literówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Jaki system jest wart polecenia? Siedzę obecnie na 15.1, ale fajerwerków nie ma.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Jaki system jest wart polecenia? Siedzę obecnie na 15.1, ale fajerwerków nie ma..Może nie ma fajerwerków ale to najbardziej dopracowany i stabilny system. Wszystko inne to poruta.PS. w mojej opinii oczywiście tylko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Dnia 18.03.2018 o 12:13, fatall1ty napisał: Jaki system jest wart polecenia? Siedzę obecnie na 15.1, ale fajerwerków nie ma.. PixelExperience uważam za dobrą opcje. Co prawda dograłem Magiska, patch safetynet pare modów, apke GCama z HDR+ i uruchomiłem Cam2Api. Ale sot mam o 30% dłuższy względem MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Znacie jakiś kernel z OC dla miui oreo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 26, 2018 Author Share Posted May 26, 2018 Działa wam Google Pay na LOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 (edited) Dnia 26.05.2018 o 21:47, majdan12 napisał: Działa wam Google Pay na LOS? Jak najbardziej, aktualizuję na bieżąco i nie mam żadnych problemów. Edited July 24, 2018 by goomako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 Jaki jest obecnie najstabilniejszy ROM? Ktoś używa LOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Dnia 27.07.2018 o 09:14, Gravis napisał: Jaki jest obecnie najstabilniejszy ROM? Ktoś używa LOS? Jak dla mnie, wszystkie ostatnie są stabilne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAUT Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 LOS strasznie grzeje telefon podczas ładowania, a uzycie ładowarki + GPS można smazyc jajka na ekranie poza tym system świetny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Ok to odpada. Telefon często używany z GPS w samochodzie pod ładowarką. Zainstaluje w takim razie pewnie ostatnie Global MIUI. W momencie jak mam roota na telefonie, na co zwrócić uwagę przy instalacji, żeby znów nie zablokować bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts