Gravis Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 U mnie też raczej wszystko na plus. Może oprócz tego, że przy odblokowywaniu home potrafi mi w kieszeni zawibrowac, źle zczytać przez co musze czasem użyć pinu zeby odblokowac bo jest zbyt wiele prób złych. Aktualizacji chyba nie bylo jeszcze od tej pory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Aktualizacje są ręczne czy ota?Szkoda że nie jest w pełni spolszczony. Oczywiście umiem angielski, ale troche to kuje w oczy. Tego sie spodziewalem w sumie. Los tez nie jest w pelni spolszczony(może nie był 2 miechy temu).Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Jeszcze żadnej nie było więc ciężko powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 22 godziny temu, cietybadacz napisał: Aktualizacje są ręczne czy ota? Szkoda że nie jest w pełni spolszczony. Oczywiście umiem angielski, ale troche to kuje w oczy. Tego sie spodziewalem w sumie. Los tez nie jest w pelni spolszczony(może nie był 2 miechy temu). Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka W Lineage wszystko po polsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 (edited) Używa ktoś LOS na co dzień? Jak jest wygaszony to ładnie bateria trzyma, jak już ekran się uruchomi, to leci bardzo szybko. Edited August 18, 2017 by RSL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Ja używam od kilku tygodni LOS. Po ostatniej aktualizacji też to zauważyłem, jednak średnio około 6h SOT osiągam.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Kurde, ja mam po 3h, na RR miałem po 4-5h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 7 minut temu, RSL napisał: Kurde, ja mam po 3h, na RR miałem po 4-5h. Napisz jakie aplikacje używasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 @majdan12 Dobrze wiesz jakie xD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 10 minut temu, RSL napisał: @majdan12 Dobrze wiesz jakie xD! Ja wiem ale nie ja jedyny przeglądam ten temat a nie sądzę aby ktoś teraz przeglądał wszystkie strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Te najlepsze, czyt snapchat, facebook, messenger i doszedł jeszcze pushbullet Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 (edited) 4 minuty temu, RSL napisał: Te najlepsze, czyt snapchat, facebook, messenger i doszedł jeszcze pushbullet Sprawdź Friendly for Facebook. Oczywiście odinstaluj aplikacje oryginalne. Edited August 18, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 A wersje Lite jak sobie radzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 3 minuty temu, RSL napisał: A wersje Lite jak sobie radzą? Lite z nazwy. Wszystko co od Facebook to zło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Meh, muszę rzeczywiście wypróbować coś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 7 minut temu, RSL napisał: Meh, muszę rzeczywiście wypróbować coś innego. Nawet znam osoby które używają Facebook z poziomu Opery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 I przychodzą normalnie powiadomienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 1 godzinę temu, Kios napisał: Ja używam od kilku tygodni LOS. Po ostatniej aktualizacji też to zauważyłem, jednak średnio około 6h SOT osiągam. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Zdradź jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 7 minut temu, Mr X napisał: I przychodzą normalnie powiadomienia? Chyba tak bo jaki sens używania FB bez powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Pytanie kontrolne. Może są ludzie którym na tym nie zależy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 Przed chwilą, Mr X napisał: Pytanie kontrolne. Może są ludzie którym na tym nie zależy.. Ja niedługo będę musiał zrobić ponowne poszukiwania aplikacji FB, choć pewnie znowu się skończy na przeglądarce internetowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 14 minut temu, kubaMI5 napisał: Zdradź jak Nic nadzwyczajnego, Brak facebooka itp, najwięcej energii pochłaniają u mnie aplikacje takie jak tapatalk, youtube, wykop i chrome. Głównie czytam i oglądam. Sieć komórkową uruchamiam tylko gdy jest mi potrzebna. Mam zamrożone dublujące się aplikacje systemowe i mało aplikacji z synchronizacją, używam greenify, ale nie wpływa to w moim przypadku znacząco na wyniki. Konfiguracji zbytnio oszczędnej nie mam, bo używam chrome, aplikacji telefonu i sms od google, launchera nova z rozbudowanymi pulpitami. Na miui z androidem 6.0 i RR na 7.1.1 ponad 7h SoT miałem niemalże na każdym ładowaniu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 To u mnie online cały czas albo wifi albo komórkowe. Synchronizacja 3 skrzynek pocztowych, tapatalk no i oczywiście fb i messenger. SoT max 3,5h.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 ciekawe, czy cokolwiek w tym temacie wniesie miui v9.. pamiętam, że w lutym bateria bardzo fajnie mi trzymała, pi x oko 5 h sot mialem, teraz 3 to jest super.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Wie ktoś może gdzie w citrus_caf są opcje diody powiadomień? .Chciałbym ją wyłączyć na odblokowanym ekranie. Strasznie irytujeWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 17 godzin temu, Mr X napisał: ciekawe, czy cokolwiek w tym temacie wniesie miui v9.. pamiętam, że w lutym bateria bardzo fajnie mi trzymała, pi x oko 5 h sot mialem, teraz 3 to jest super.. Ja tam jestem ciekaw co wniesie LineageOS 15 na androidzie 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 U mnie na tym CAF mam tragedia SOT Ktoś może poradzić jak to zbadać co tworzy tą prądożerność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 @Gravis Z pewnego źródła wiem że coś z tym CAF jest nie tak i zalecane jest używanie Slim7 (oficjalnego). Zainstalowałem Opera Mini i powiem szczerze że bardzo przyzwoicie można korzystać. Jest to dobre rozwiązanie dla tych który wysyłają wiadomości oraz czasem sprawdzą co się dzieje na świecie. Jeśli ktoś chce więcej to Friendly for Facebook. Nawet nie ma co pisać jaka różnica jest między tymi dwoma aplikacjami a oryginalną Facebook (oraz Lite), Messenger (oraz Lite). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienny Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Można też wypróbować Facebook LC (do pobrania na XDA). Aktualnie korzystam z MIUI 9 i zdaje egzamin, poza kilkoma błędami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 5 minut temu, Dzienny napisał: Można też wypróbować Facebook LC (do pobrania na XDA). Aktualnie korzystam z MIUI 9 i zdaje egzamin, poza kilkoma błędami. Mnie wyłącznie interesuje wymiana wiadomości na Facebook więc na 99% zostanę z operą bo to chyba najmniej prądożerne rozwiązanie, bo nawet oryginalna odchudzona aplikacja zapewne więcej pożera baterii a też duże ryzyko że coś może nie działać a Opera to dość stabilne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienny Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 @majdan12 u mnie messenger w friendly for fb działa średnio, tak samo to wygląda w operze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 @Dzienny W Opera Mini wygląd Facebook jest jak z poziomu przeglądarki w wersji mobilnej. Aby mieć powiadomienia Facebook w Opera Mini trzeba przejść do Ustawienia > Powiadomienia > Kliknąć w ''Powiadomienia z Facebooka'' > Zalogować się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienny Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 @majdan12 myślałem, że jakiś lepszy interfejs jest. No ja generalnie powiadomienia od fb mam wyłączone, także raczej nie skorzystam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Wie ktoś może co oznacza ten symbol na pasku? Rom to citrus-caf. Slim7 tworzy ci sami developerzy co citrus_caf? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Oszczędzanie baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts