AdamKli Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Daj źródło takiej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 (edited) @AdamKli Zapytaj się najważniejszej osoby na forum czy głupio zrobiłem instalując Global Developer (ostatnia wersje Android 6) > instalacja Xiaomi.eu (ostania wersja Androd 6) > instalacja Xiaomi.eu (Android 7). Edited May 14, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 5 minut temu, majdan12 napisał: @AdamKli Zapytaj się najważniejszej osoby na forum czy głupio zrobiłem instalując Global Developer (ostatnia wersje Android 6) > instalacja Xiaomi.eu (ostania wersja Androd 6) > instalacja Xiaomi.eu (Android 7). Eeee no bez sensu chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 @galakty Wiem że mogłem zainstalować od razu Global Developer Android 7 no ale chciałem to zrobić tak jak jest w instrukcji a co to jest za wysiłek i strata czasu zainstalować Xiaomi.eu Android 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechox Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Coś się zmieniło w kwestii customów dla mi5 od grudnia czy dalej siedzieć na miui 6.11.10Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 @Piechox Sporo się zmieniło ale ja sam doszedłem do wniosku że najlepiej jest używać MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 [mention=26021]Piechox[/mention] Sporo się zmieniło ale ja sam doszedłem do wniosku że najlepiej jest używać MIUI.Jeszcze zeby bylo tal funkcjonalne jak stokowy android 7. Niestety pod tym wzgledem miui zatrzymalo sie na kit kacie..Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 @areq1987 Dla ogromnej części użytkowników MIUI będzie wystarczające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 (edited) Tylko customy, wracając na MIUI czuję się jakbym używał symbiana 10 lat temu. Edited May 18, 2017 by RSL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Może ktoś zebrać w skrócie + i - ? Sam nie wiem, nie przepadam za MIUI, ale jak na pozostałych mam mieć problemy ze stabilizacją czy inne kwiatki to chyba i tak zostane na tym miui. I tu pytanie jaka wersja najlepsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 7.4.20 pamiętam że super wszystko działało i bardzo dobrze bateria trzymała Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 @Gravis Jeśli dla ciebie nie jest ważnym aparat i nie używasz go to możesz bawić się w alternatywne systemy ale jak trochę używasz aparat i chcesz jeszcze wykorzystać w 100% to wyłącznie MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Aparat jest ważnym dla mnie, więc nie chciałbym żeby coś w nim kulało. Jest też ważny root i Płacenie NFC. Co według was powinienem zainstalować? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 @Gravis Jeśli chcesz Root (magisk) oraz NFC to zainstaluj Xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 1 godzinę temu, majdan12 napisał: @Gravis Jeśli chcesz Root (magisk) oraz NFC to zainstaluj Xiaomi.eu Ostatnią możliwą czy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 @Gravis Jeśli w Spoiler dobrze oceniają to zainstaluj a jak źle oceniają to wybierz wersje o tydzień starszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechox Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Zmieniło się coś w customach. Opłaca się przechodzić ?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 7, 2017 Author Share Posted June 7, 2017 (edited) @Piechox @galakty napisał ostatnio że nie jest źle w ostatnich wersjach zawsze można samemu porobić zdjęcia/filmy i ocenić jakość. Edited June 7, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Kompresja jest lepsza niż na MIUI, ale nadal nie wiem jak PDAF Focus działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechox Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Na tę chwilę który rom polecacie bo jak na taki szmat czasu te Romy powinny być stabilniejsze niż miuiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 7, 2017 Author Share Posted June 7, 2017 @Piechox RR, AICP, LOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 7, 2017 Author Share Posted June 7, 2017 Była okazja na Mi 5 - 3/64 GB - Biały wiec kupiłem znowu W przyszłym tygodniu będę mieć paczkę z Mi 5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Dnia 7.06.2017 o 20:56, majdan12 napisał: Była okazja na Mi 5 - 3/64 GB - Biały wiec kupiłem znowu W przyszłym tygodniu będę mieć paczkę z Mi 5. Działa ci na romie LineageOs AndroidPay ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Działa. I bateria znacznie lepiej trzyma niż na miuiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) U mnie nie działa, mam komunikat że na tym urządzeniu nie można używać androidpay, dlatego mam roota (a nie mam), lub mam odblokowany system rozruchowy (to chodzi o boot loader - mam odblokowany oczywiście) lub system nie jest oficjalny . Jeszcze jedno pytanie, czy do powrotu na miui trzeba wgrywać inne firmware, bo Lineage podczas instalacji wgrywa swoje ? mam zrobiony backup w TWRP miui polska i globala, wczoraj przywracałem ale system wisi na logo miui ? Edited June 13, 2017 by leonov update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Dogrywasz saftypatch V3 i magisk. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Dzięki Prawy mi4c działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Sprawdź teraz czy działa bo u mnie wczoraj safetynet byl na zielono. Teraz na czerwono krzyczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Też mam najnowszy magisk v13 i patch v3 krzyczy na czerwono Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 A w ustawieniach włączyliście Magisk hide?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 niech ktoś kto dłużej siedzi na losie albo innym customie wypowie się na temat działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 @Mr X Co konkretnie Cię interesuje? Używam ciągle od 2-3 miesięcy RR lub LOS i nie byłbym w stanie wrócić do MIUI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 19, 2017 Author Share Posted June 19, 2017 https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-masik-miui-aroma-installer-t3618476 Ciekaw jestem co tam złego siedzi w systemie. Już był zmodyfikowany MIUI który okazał się złym systemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 5 godzin temu, Kios napisał: @Mr X Co konkretnie Cię interesuje? Używam ciągle od 2-3 miesięcy RR lub LOS i nie byłbym w stanie wrócić do MIUI. jak oceniasz jakość zdjęć/filmów ? jak działa na baterii ? jak z płynnością ?jaki firmware wgrać (jeśli trzeba) aby śmigało wszystko łącznie z czytnikiem lini papilarnych ? trzyma zasięg ? Jakbyś mógł w kilku zdaniach opisać wrażenia i zalety/wady przesiadki. Co zyskuję a co tracę po przesiadce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 19, 2017 Author Share Posted June 19, 2017 @Mr X Pomyślałeś o tym żeby samemu sprawdzić te systemy? w czasie w którym czekasz na odpowiedź na swój post już byś wszystko sprawdził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts