bergmen Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 11 minut temu, majdan12 napisał: @bergmen No zobaczymy jak to będzie, jak okaże się że Global wypadnie dobrze i będę mógł używać kernel oraz OIS gdzie uzyskam przy przeglądaniu internetu na WI-FI z 2 godziny przy 90% to będzie trudny wybór co wybrać Root czy czas pracy na baterii Chrome u mnie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) Pisząc 90% miałem na myśli że mam 90% baterii i 2 godziny włączonego wyświetlacza na tym kernel który z Xiaomi.eu powoduje brak OIS. Znowu się przekonałem że sen to podstawa myślenia a obecnie snu mi brakuje. Więc zostaje na Xiaomi.eu bo raczej nie będę używać China bo jest język angielski co niby nie przeszkadza ale wygodniej mieć język Polski. Teraz chwile zatrzymałem się i jak ja mogę używać Global jak do instalacji kernel potrzebuje TWRP...szkoda że nie ma ZXC TWRP dla Mi 5 bo by działało OTA i TWRP. Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Na dzisiejszym wydaniu RR i domyślnym kernelu OIS nie działa u mnie wcale. Dopiero po wgraniu tego z LOS działa częściowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @Kios Chcesz mojej rady, tego który założył ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Czego ta rada dotyczy? Wgrać miui? Na ois i aparacie mi strasznie nie zależy, ale wolałbym żeby po prostu działał poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @Kios Ja który jeszcze do niedawna byłem na nie MIUI od października 2016 (rok używałem MIUI przed październikiem 2016) patrząc co można osiągnąć na MIUI (ustawienia z XDA) widzę że nie jest taki zły ten system i cieszę się z niego jak kiedyś na RN2, Mi Note, Mi Max. Oczywiście jak MIUI to zmiana DPI na 380 aplikacją Easy DPI Changer. Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 A ja po licznych zabawach z customami, kernelami itp polecam się nie bawić... xiaomi.eu działa szybko i stabilnie, a tymi kernelami niewiele zdziałacie, to raczej efekt placebo. Często po takich zabiegach w benchmarkach wyniki są ujemne, ale człowiek myśli że jest lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @galakty Gdybyś nie używała aparatu to miałbym ciekawe kernel dla ciebie czas pracy na baterii wyraźnie lepszy no ale brak OIS na Xiaomi.eu z tym kernel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @galakty Gdybyś nie używała aparatu to miałbym ciekawe kernel dla ciebie czas pracy na baterii wyraźnie lepszy no ale brak OIS na Xiaomi.eu z tym kernel... Nie dzięki, mam Mi4C to raz, a dwa mam custom libsy z 30 fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @galakty Jeden student? może przywrócić 30 fps w Mi 4C a zespół Xiaomi nie pobrać wszystkich plików do API2 Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: @galakty Jedne student? może przywrócić 30 fps w Mi 4C a zespół Xiaomi nie pobrać wszystkich plików do API2 Nie chcą. Nie uwierzę że magicznie ktoś grzebał w bibliotekach i zmienił 4 linijki wartości HEX, ba nawet mam gdzieś spis z mi4c... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Nie chcą. Nie uwierzę że magicznie ktoś grzebał w bibliotekach i zmienił 4 linijki wartości HEX, ba nawet mam gdzieś spis z mi4c... Może jakiś pracownik nie godził się na nadgodziny? i postanowił się zemścić no ale to tylko taka zabawna teoria moja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: Może jakiś pracownik nie godził się na nadgodziny? i postanowił się zemścić no ale to tylko taka zabawna teoria moja. Nie mam pojęcia. Ale nie rozumiem dlaczego są tak daleko w tyle. Wszystkie flagowce mają stałe 30 fps, tryby jak 60 fps itp itd. Xiaomi nic nie ma... Chcą konkurować z innymi, ceny cały czas rosną (serio, 200$ za Redmi Note najnowszy? Kogoś główka boli?) a aparat jest do niczego od kilku lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Nie mam pojęcia. Ale nie rozumiem dlaczego są tak daleko w tyle. Wszystkie flagowce mają stałe 30 fps, tryby jak 60 fps itp itd. Xiaomi nic nie ma... Chcą konkurować z innymi, ceny cały czas rosną (serio, 200$ za Redmi Note najnowszy? Kogoś główka boli?) a aparat jest do niczego od kilku lat. Może słoneczko komuś za mocno w głowę świeciło i stąd te pomysły ''rozwoju i lepszej oferty''. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Jeśli nie stanie się nic niedobrego to od poniedziałku/wtorku znika Mi 5 z mojego domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) 10 godzin temu, galakty napisał: Zobrazuję Ci to jak dla dziecka. Trzymasz telefon poziomo, ruszasz w górę (równoległe do pionowej ściany), OIS działa, ruszasz w dół, OIS nie działa. Żadne trzymanie nie ma sensu, bo w obydwie strony jest ten sam ruch (Ty ciągle mówisz o ruszaniu w 3 osi, a ja nie). Mi ręce opadają że Ty kompletnie nic nie rozumiesz w temacie i mojego toku myślenia to podstawy geometrii, optyki w której jestem specjalistą...ciężko mi uwierzyć ... jak mam wytłumaczyć podstawy ...dziecko naucz się ich a przede wszystkim zrozum nie tłumacz mi ...bo bzdury wychodzą nie mówiąc o tonie jakim piszesz ... Edited May 13, 2017 by Adamcom Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 5 godzin temu, Adamcom napisał: Mi ręce opadają że Ty kompletnie nic nie rozumiesz w temacie i mojego toku myślenia to podstawy geometrii, optyki w której jestem specjalistą...ciężko mi uwierzyć ... jak mam wytłumaczyć podstawy ...dziecko naucz się ich a przede wszystkim zrozum nie tłumacz mi ...bo bzdury wychodzą nie mówiąc o tonie jakim piszesz ... Obrałeś sobie jakieś dziwne testowanie OIS i bronisz tej głupoty. Możesz być specjalistą, nie obchodzi mnie to, widzę na filmach że OIS jest padaką podczas NORMALNEGO użytkowania. Nie interesuje mnie jak Ty testujesz, interesuje mnie jak telefon sprawdza się podczas nagrywania wideo, bo do tego służy, a nie do jakiś geometrii Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 Czas zgrywać dane osobiste z telefonu zainstalować przez MiFlash Global Developer a następnie zainstalować Xiaomi.eu Android zgodnie z procedurą instalacyjną czyli Xiaomi.eu Android 6 > Xiaomi.eu Androd 7 i żegnam się z Mi 5, bo już wszystko umówione z nowym właścicielem Będę mieć teraz odpoczynek na jakiś czas od telefonów i ogarnę to co odkładałem na później. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Ciekawe czy nowy właściciel bedzie zadowolony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 @Zenon Ja nie widzę innej możliwości Muszę edytować pierwszy post w tym temacie bo spore zamiesza tam się zrobiło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 @majdan12 na co się przesiadasz?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 @Prawy mi4c Nie wiem jeszcze Ogarnę swoje sprawy i będę nad tym myśleć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 @majdan12 a jak tam ci przesiadka z czystego androida na te miui przebiegła? Daje rade miui pod względem zarządzania ram względem czystego andka? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 @schreder Z ustawieniami z XDA jest całkiem przyjemnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 [mention=10459]schreder[/mention] Z ustawieniami z XDA jest całkiem przyjemnie.Jakie ustawienia z XDA?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 @Prawy mi4c 2-3 strony się cofnij i będzie adres do ustawień MIUI z XDA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Zainstalowałem miui 7.5.11 właśnie po to, żeby zobaczyć OIS. No i okazało się, że w pełni działa Tak więc też zostaje na MIUI póki co. Tylko mogliby powiadomienia zrobić jak w stock android , bo ciężko obsługiwać jak jest teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Czy na Xiaomi.eu działa szyfrowanie danych? Ogólnie ktoś szyfrował i może powiedzieć czy zauważył jakiś spadek wydajności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Na najnowszym buildzie RR zjadło mi 40% baterii przez noc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 @RSL Też jestem na RR najnowszym z kernelem z "niby naprawionym" OIS z LOS i też tej nocy mi ubyło jakieś 10%. Co dodatkowo dziwne to używam profilu XANA Balanced z AKT Profiles... Chyba póki co wracam na MIUI 7.5.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 U mnie przez noc na najnowszym RR i kernelu LOS z działającym OIS w nocy praktycznie pozioma linia. Coś wam działa w tle, no chyba że to bezpośrednio po czystej instalacji. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Czas zgrywać dane osobiste z telefonu zainstalować przez MiFlash Global Developer a następnie zainstalować Xiaomi.eu Android zgodnie z procedurą instalacyjną czyli Xiaomi.eu Android 6 > Xiaomi.eu Androd 7 i żegnam się z Mi 5, bo już wszystko umówione z nowym właścicielem Będę mieć teraz odpoczynek na jakiś czas od telefonów i ogarnę to co odkładałem na później. Jaka znów procedura? Ładujesz china dev na androidzie 7 i na to świeży xiaomi.eu bez zbędnych kombinacji z androidem 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 @Kios Co to za aplikacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 @RSL Gsam Battery Monitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 1 godzinę temu, AdamKli napisał: Jaka znów procedura? Ładujesz china dev na androidzie 7 i na to świeży xiaomi.eu bez zbędnych kombinacji z androidem 6. Ja takiej procedury nie wymyśliłem. Osoby które współtworzą ten system zalecają z Android 6 na 7 aktualizować, więc tak też zrobię a nie jest do dla mnie problemem bo mam wszystkie potrzebne systemy a sama instalacja trwa chwile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts