galakty Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Przed chwilą, Drach3n napisał: Jak wrócić na miui po próbach z alternatywnymi? Wystarczy wrzut przez TWRP, czy więcej gimnastyki potrzeba? Wipe data + resztę, potem instalujesz MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 24 minuty temu, galakty napisał: 1. Ustawiasz ręcznie jasność pod swoje upodobania. Na żadnym telefonie automatyczna jasność mnie nie satysfakcjonowała :/ 2. Czytnik jeden z lepszych 3. Usunąć powiadomień nie możesz? Przesuwasz i usuwasz, u mnie działa. 1. Na innych systemach działa normalnie, jak w każdym androidzie. W MIUI suwakiem ustawia się minimalny próg, a nie obniża aktualną jasność. 2. Może i tak, ale na alternatywnym systemie działa szybciej, nawet po włączeniu w MIUI aktywnego czytnika. 3. Mogę, ale trzeba przesunąć powiadomienie idealnie poziomo. Jeżeli nie używam do obsługi dwóch rąk to irytuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 (edited) @Kios Nie wiem może masz jakąś kosmiczną wersje Mi 5, ale ja na MIUI i innym systemie przykładam palec i już odblokowany jest odblokowany, oczywiście czytnik nie jest aktywny, choć można to zmienić z tego co widziałem, tylko mi nie mów że nie widziałem jak kto na alternatywnych systemach działa bo akurat tych przetestowałem z 95% dostępnych na XDA Edited May 11, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Na miui używałem tego moda na aktywny czytnik. Mimo wszystko na alternatywnych moim zdaniem działa dokładniej i szybciej przy dodanych odciskach 3 palców, w tym jeden kciuk dodany chyba w 3 pozycjach. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 @Kios Może moje linie papilarne są lepiej odczytywane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Proszę o pomoc,poradę chcę kupić Mi5 white 3/64 na ali,widzę że są za około 239$ - jaką metodę przesyłki wybrać ażeby zminimalizować opłatę vat? wybierając DHL za dodatkową opłatą około 20 $ to vat będzie tańszy czy tylko dostawa szybsza? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 @Zenon No ja rozumiem że w tym dziale sporo postów nie na temat było no ale tu proszę nie pisać mi nic o zakupach. Napisz w innym dziale to odpisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 Na Xiaomi.eu 7.5.4 nie działa OIS jest on nie żywy jak wersja jutrzejsza będzie miała ten sam problem to wkurzę się delikatnie mówiąc i nie wiem jakie będą tego skutki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 kalibrowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 (edited) 1 minutę temu, bergmen napisał: kalibrowałeś? Tak, choć on sam powinien się kalibrować przy starcie systemu, nigdy nie było tak na MIUI że OIS był martwy mógł on działać lepiej lub gorzej a po kalibracji ręcznej działał lepiej ale na tej wersji soczewka aparatu jest w miejscu... Edited May 11, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 na globalu działa (7.5.4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 2 minuty temu, bergmen napisał: na globalu działa (7.5.4) Działają ci w czterech stronach? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Nawet tak. Choć z tym różnie bywa. Nie wiem od czego to zależy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @bergmen@Zeork @galakty @tpawel Działa OIS na Xiaomi.eu 7.5.11 Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 @majdan12 Polecasz wersję z xiaomi.eu czy MIUI Polska? A może Global Dev najnowszy? Może się przekonam do MIUI jednak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @dskarb Nie ma czegoś takiego jak system MIUI Polska. Jest China, Global, Xiaomi.eu i każdy system ma edycje stabilną i rozwojową. Jeszce polecam kernel i ustawienia z XDA o których pisałem w tym tygodniu, oczywiście po instalacji nowszej wersji systemu xiaomi.eu musiałem zainstalować na nowo kernel. Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 @majdan12 Racja, kiedyś wydawało mi się, że jak w wchodziłem w Download na xiaomi.eu to widziałem inne pliki niż z linku z MIUIPolska, musiałem coś pomylić. Czyli Xiaomi.eu najlepsze Twoim zdaniem? Popróbuję z tymi modami co podawałeś wcześniej, bo nudzi mi się niemal perfekcyjność RR 5.8.3 z kernelem LOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prawy mi4c Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 W nowym buildzie xiaomi poprawili zarządzenie ram i procesy. Szybko działa i bateria nie sp***dalaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @dskarb Jeśli test wielozadaniowości przebiegnie pomyślnie a w co wierzę to przeprosić się muszę z MIUI. @Prawy mi4c To ciekawe jak będzie jeszcze z tym kernel Priima który jest najlepszym choć jeszcze wszystkich nie testowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 @majdan12 We wszystkich kierunkach? Wczoraj na RR wgrałem ten nowy kernel LOS, który miał poprawić OIS, ale nadal działa tylko w dwóch kierunkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @Kios Mając telefon poziomo ekranem do siebie to jak przesuwam telefon w prawą stronę to chyba nie działa OIS, w lewą stronę działa i góra dół oraz telefon pionowo ma lewo/prawo/góra/dół ma stabilizacje jak dla mnie Aktualizacja Po zainstalowaniu kernel Priima OIS nie działa @bergmen @Zeork @galakty @tpawel @Kios @RSL @fakeconto@Majsterny @rufik@Prawy mi4c Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 @majdan12 Sprawdź jeszcze DragonXia Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) @dskarb On oferuje czas pracy jak na kernel MIUI o czym pisałem już w tym temacie. Muszę napisać do autora Priima żeby ogarnął OIS. Widzę że w styczniu już ktoś napisał na XDA że OIS nie działa a autor kernela nic z tego sobie nie zrobił... Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 (edited) Jeśli ktoś się zastanawia jak powinien dobrze działający OIS wyglądać to proszę obejrzeć Spoiler U mnie jak telefon jest poziomo to ruch w prawo to brak OIS a każda inna strona jak na filmie działa Ciekawie działa OIS na Spoiler poziomo mu działa lewo/prawo ale pionowo już jedna strona nie działa. Edited May 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Stary bug od momentu wrzucenia MIUI8, do tej pory nikt nie naprawił go w 100% (tak, nawet ta kalibracja zerżnięta z innej strony co jest tutaj "oficjalna" nie działa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @galakty Pytaniem jest czy dla tego jednego kierunku OIS można się poświęcić i używać MIUI 7? ja na razie nie jestem na to gotów, jakby nie patrzeć to u mnie 99% to są zdjęcia a one wychodzą nieporuszone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: @galakty Pytaniem jest czy dla tego jednego kierunku OIS można się poświęcić i używać MIUI 7? ja na razie nie jestem na to gotów, jakby nie patrzeć to u mnie 99% to są zdjęcia a one wychodzą nieporuszone. OIS pomaga tylko wieczorem przy zdjęciach, w dzień różnicy nie będzie. Co innego filmy, ale i tak stabilizacja jest denna, dlatego w 5S jej nie ma bo po co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @galakty Po co montować coś co średnio działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @galakty Po co montować coś co średnio działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 @galakty A w rzeczywistości to wygląda jakbyś nagrywając używał młot udarowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 (edited) OIS na 7.5.11 działa nawet poprawnie trzeba tylko brać odpowiednio pod uwagę samo skrajne w rogu umiejscowienie obiektywu na tylnej powierzchni gdy się testuje i też pamiętać o tym w normalnym użytkowaniu że obiektyw nie jest na środku w stosunku do ekranu ...niby nic a jednak ma to znaczenie. Edited May 12, 2017 by Adamcom Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 (edited) U mnie na 7.4.14 oraz na RR 5.8.3 4/18 działa tylko dwóch osiach. Żadna kalibracja nie pomaga. Wgrałem testowy kernel z LOS (preview) i to samo, d*pa kompletna. Skusiłem się na Mi5, bo dobrze pracuje na baterii oraz ma właśnie OIS. Teraz ten OIS o kant d**** rozbić można. Przydałby się jakiś magik, który zna się nieco na firmware kamery i co nieco objaśnił z tym OISem... Edited May 12, 2017 by rufik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 U mnie działa samo, od zawsze chyba.Instalował już ktoś dzisiejsze RR?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 7 minut temu, rufik napisał: U mnie na 7.4.14 oraz na RR 5.8.3 4/18 działa tylko dwóch osiach. Żadna kalibracja nie pomaga. Wgrałem testowy kernel z LOS (preview) i to samo, d*pa kompletna. Skusiłem się na Mi5, bo dobrze pracuje na baterii oraz ma właśnie OIS. Teraz ten OIS o kant d**** rozbić można. Przydałby się jakiś magik, który zna się nieco na firmware kamery i co nieco objaśnił z tym OISem... Problem z OIS jest od czasów MIUI8, więc od roku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Zainstalujcie sobie Xiaomi.eu 7.5.11 i nie zmieniajcie kernel a może będziecie mieć tak samo działający OIS jak ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts