Pawel978 33 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 19 minut temu, Uri0550 napisał: Słabiej niż na poprzednich. Na poprzednich przy moim użytkowaniu 2 i pół dnia do 3 dni a teraz mam problem żeby 2 dni dobić Właśnie dlatego pytam bo u mnie dokładnie to samo na globalu. Było dobrze, dokładnie tak samo jak piszesz a teraz ledwo 2 dni, na ogół 1,5. Link to post Share on other sites
siesiu 29 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Na Redmi 4 pro nie widać zwiększonego zżerania baterii, w tej chwili 46%baterii do końca i sot 6h40min. Zobaczymy zresztą jutro, pojutrze ile godzin wejdzie od ładowaniaWysłane z mojego Redmi 4 Pro przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
r4id 3 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 8 godzin temu, emarcin napisał: Szkoda, choć wg mnie jest to błąd. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Jak dla mnie również jest to błąd. Na czystym LineageOS Android 7.1.1 te powiadomienia sa pełne. Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Nie mogę zrobić kopii zapasowej. Pokazuje mi, że brak miejsca, co jest kuriozum, bo mam 50 GB wolnego. Tylko u mnie jest taki błąd, czy ktoś jeszcze zaobserwował? Link to post Share on other sites
@[email protected] 112 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Jak zmienisz pamięć to tak samo masz? Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 53 minuty temu, @[email protected] napisał: Jak zmienisz pamięć to tak samo masz? A jak to zmienić? Link to post Share on other sites
tomaszeset 1 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 W TWRP masz wybór na której pamięci ma zapisać kopię. Link to post Share on other sites
VOytaZ 32 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 W TWRP masz wybór na której pamięci ma zapisać kopię.Opcja jest, ale u mnie nie mogę nic wybrać. Jest tylko internal. Twrp 3.0.2-0. Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o backup w systemie Xiaomi, nie w TWRP. Link to post Share on other sites
gstw 7 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Czy udało się komuś opanować (zaradzić problemowi) znikające widżety aplikacji w 7.3.16 Mi5, po każdym restarcie telefonu? Link to post Share on other sites
Lalo 74 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Mam problem w mi4c, brak sygnałów dźwiękowych powiadomień niektórych aplikacji. Jak to naprawić? Link to post Share on other sites
AdamKli 119 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Czy udało się komuś opanować (zaradzić problemowi) znikające widżety aplikacji w 7.3.16 Mi5, po każdym restarcie telefonu?Tak, ja wrzuciłem na nowo soft tylko leciałem na czysto ( miflash china dev i na to xiaomi.eu) bo miałem jeszcze problem z dual boot ale ktoś wcześniej pisał że wystarczy chyba wrzucić jeszcze raz soft z wipe. Poszukaj na wcześniejszych stronach bo nie pamiętam dokładnie. Tak czy inaczej soft jest w porządku tylko przy aktualizacji widgety się niektórym wysypały.. Link to post Share on other sites
magik-thc 13 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 W końcu udało sięwgrać te wersje bez błedu ale po instalacji stoi no logo MI. Link to post Share on other sites
dominico2000 1 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Po każdym restarcie wysypują się widgety google now i trzeba google now przeinstalować Link to post Share on other sites
Szuja 43 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Szybka obserwacja tego romu (względem romów na androidzie 5): cichszy dźwięk w słuchawkach, mniej wolnej pamięci RAM, system nieco płynniej chodzi, zdarzają się przycięcia w odtwarzaniu mp3, kuleją powiadomienia niektórych aplikacji, bateria schodzi szybciej. Do tego mam non stop FC usług Google Play. Machnąłem trzykrotnie kombinację miflash na china dev + twrp + xiaomi.eu i nic się nie zmieniło w kwestii FC. Link to post Share on other sites
conti 2 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Wcześniej było parę narzekań na NC+. Właśnie poprawili i znów można się cieszyć na Android 7 oglądaniem. programów Link to post Share on other sites
lockerek 78 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 U was też przy wpisywaniu kodu sim to scina mocno ? ale pozniej ok Link to post Share on other sites
ice 8 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 (edited) 21 minut temu, lockerek napisał: U was też przy wpisywaniu kodu sim to scina mocno ? ale pozniej ok To samo, zapewne jeszcze coś system ładuje i taka akcja @conti potwierdzam, właśnie mi się apka zaktualizowała i śmiga wszystko z nc+ Edited March 22, 2017 by ice Link to post Share on other sites
serfer 1 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 hej czy mogę mieć prośbę ? nie działa mi bluetooth z BMW na tym nowym androidzie potrzebuję podmienić jeden plik w system/lib/hw super su nie daje rady bo to plik binarny czy mógłby ktoś mi zrobić paczkę zip do instalacji przez twrp próbowałem ale mi to nie wychodzi bt.zip Link to post Share on other sites
Blom 73 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Panowie, polecicie coś skutecznego do blokowania reklam(w aplikacjach, przeglądrce, spotify, itp)? Blokada reklam z dodatków działa bardzo wybiórczo, AdAway nie działa w ogóle. Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 18 minut temu, Blom napisał: Blokada reklam z dodatków działa bardzo wybiórczo Heh, czasami się zastanawiam, na jakie strony ludzie wchodzą, że blokada z dodatków nie wystarcza. Ja od kiedy mam xiaomi.eu nie widziałem ani jednej reklamy. 1 Link to post Share on other sites
Blom 73 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 @RegimeOfTerror a ja się zastanawiam skąd się biorą ludzie, którzy uważają, że jak u nich problemu nie ma to on nie istnieje, a reszta świata zmyśla. Jedna z wielu aplikacji w których sa reklamy. 1 Link to post Share on other sites
fullrespect 42 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Dorzucic mozna tez TAPATALK... a i tak na prawde to blokowanie reklam blokuje nawet wyróżnione linki na google. Czsaami mnie to irytuje bo firmy rzetelne sie oglaszają a ja jak chce wejsc w jakis sklep online to z linka sponsorowanego - NIEEE nie da rady.... Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) @Blom czytaj uważniej, napisałem strony, nie apki. Druga rzecz, nigdzie nie napisałem, że problemu nie ma ani, że zmyślasz. Albo meliska albo dopowiadaj sobie dalej O apkach się nie wypowiadam, bo te co używam mam kupione, a w innych co mam reklam nie ma. @fullrespect no to akurat irytujące jest, ale przeważnie (przynajmniej u mnie) to co jest w linku sponsorowanym w wyszukiwarce, jest też na 1 lub 2 miejscu jako normalny wynik wyszukiwania i da się wejść normalnie. Edited March 23, 2017 by RegimeOfTerror 1 Link to post Share on other sites
r4id 3 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 2 godziny temu, Blom napisał: @RegimeOfTerror a ja się zastanawiam skąd się biorą ludzie, którzy uważają, że jak u nich problemu nie ma to on nie istnieje, a reszta świata zmyśla. Jedna z wielu aplikacji w których sa reklamy. u mnie ten AdAway dziala: AdAway-release_Build-Nov.19.2016.apk - na dwoch mi5. Link to post Share on other sites
emarcin 61 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Co to takiego? Nie wiadomo skąd dzisiaj coś takiego u mnie się pojawiło z kilkoma innymi dodatkowymi nowymi ustawieniami? Macie coś takiego?Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
mates21 87 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 4 godziny temu, RegimeOfTerror napisał: Heh, czasami się zastanawiam, na jakie strony ludzie wchodzą, że blokada z dodatków nie wystarcza. Ja od kiedy mam xiaomi.eu nie widziałem ani jednej reklamy. Ostatnio i na YT mam caly czas przed wideo (wczesniej nie bylo) i na GG (tak, wiem, ze nikt juz tego nie uzywa). Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 @mates21 ale Ty piszesz o apkach nie? Ja o stronach i przeglądarce. W sumie na YT mam tylko te reklamy w połowie filmiku (to są chyba te ustawiane przez twórcę, nie wiem nie mam pojęcia o YT). BTW gdyby nie FB i Messenger pewnie dalej masa ludzi by z GG korzystała. Link to post Share on other sites
SLiM 540 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) 10 minut temu, PlMichal napisał: Nie ma funkcji ucinania ogonków sms w mi4c? Nie.Może będzie w kolejnym build. Możesz skorzystać z tej Googla Wiadomości tam jest ta opcja. Edited March 23, 2017 by slimdick Link to post Share on other sites
steq20 4 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 czy to jakaś aktualizacja do mi5s czy coś namieszali w kamerze że takie dobre zdjęcia wychodzą ? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
emarcin 61 Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Po dzisiejszej aktualizacji 7.3.23 zniknęły wszystkie widgety i nie ma możliwości dodania innych niż te " systemowe" Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
AdamKli 119 Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Zainstaluj ponownie aplikacje z sklepu play. 1 Link to post Share on other sites
emarcin 61 Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Faktycznie pomogło, dzięki. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Sephriot 33 Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 10 minut temu, emarcin napisał: Faktycznie pomogło, dzięki. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Są już dostępne nowe apki na mi4s? Jak muzyka itd? Link to post Share on other sites
siesiu 29 Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Faktycznie pomogło, dzięki. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Sprawdź jeszcze czy po restarcie ci nie znikną?? Tak ludziska piszą... Wysłane z mojego Redmi 4 Pro przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Recommended Posts