Jump to content

Android Auto


ToMiSlaV
 Share

Recommended Posts

Pytanie do użytkowników Redmi Note 10 Pro, czy działa Wam normalnie Android Auto?

Mam ten telefon od piątku i niestety unie AA w ogóle się nie uruchamia po podłączeniu telefonu kablem w samochodzie. Inne telefony bez problemu działają, a ten RN10PRO nie. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Próbowałem już nawet na różnych kablach, ale to nic nie zmienia. 

Jeśli to coś zmienia, mam telefon z Orange i ma on brand operatora i brak bieżących aktualizacji.

Screenshot_2021-05-23-09-11-48-716_com.android.settings.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dnia 23.05.2021 o 09:42, Jul3k napisał:

Pytanie do użytkowników Redmi Note 10 Pro, czy działa Wam normalnie Android Auto?

Mam ten telefon od piątku i niestety unie AA w ogóle się nie uruchamia po podłączeniu telefonu kablem w samochodzie. Inne telefony bez problemu działają, a ten RN10PRO nie. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Próbowałem już nawet na różnych kablach, ale to nic nie zmienia. 

Jeśli to coś zmienia, mam telefon z Orange i ma on brand operatora i brak bieżących aktualizacji.

Screenshot_2021-05-23-09-11-48-716_com.android.settings.jpg

Zmień w ustawieniach region na Szwajcarię i sprawdź dostępność aktualizacji. Po aktualizacji powrócić ponownie na region Polski. Sprawdź czy android auto zadziała. 

Link to comment
Share on other sites

5 godzin temu, Misiuu21 napisał:

Zmień w ustawieniach region na Szwajcarię i sprawdź dostępność aktualizacji. Po aktualizacji powrócić ponownie na region Polski. Sprawdź czy android auto zadziała. 

Niestety brak aktualizacji na Szwajcarii, myślę, że to wina brandu Orange, telefon nie dostał żadnej aktualizacji od premiery.

Link to comment
Share on other sites

12 godzin temu, Jul3k napisał:

Niestety brak aktualizacji na Szwajcarii, myślę, że to wina brandu Orange, telefon nie dostał żadnej aktualizacji od premiery.

Spróbuj zrobić w telefonie aktualizację z pliku zip. https://c.mi.com/thread-3684903-1-0.html

Lub szukaj romu tuhttps://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/

Edited by Misiuu21
Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, Misiuu21 napisał:

Spróbuj zrobić w telefonie aktualizację z pliku zip. https://c.mi.com/thread-3684903-1-0.html

Lub szukaj romu tuhttps://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/

Jeszcze 4 dni do odblokowania bootloadera. A ja wciąż zastanawiam się czy nie oddać tego w ramach 14 dyniowego zwrotu i dołożyć kasę (drugie tyle) do Asus Zenfone 8 

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Misiuu21 napisał:

Spróbuj zrobić w telefonie aktualizację z pliku zip. https://c.mi.com/thread-3684903-1-0.html

Lub szukaj romu tuhttps://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/

Pobrałem ROM z linku który podałeś, ale ręcznie nie mogę wymusić instalacji. Muszę czekać na odblokowanie bootloadera i zrobić to przez xiaomitools?

Wyskakuje taki komunikat

 

Screenshot_2021-05-25-13-01-03-460_com.android.updater.jpg

Link to comment
Share on other sites

16 minut temu, Jul3k napisał:

Muszę czekać na odblokowanie bootloadera i zrobić to przez xiaomitools?

Jak masz rom brandowany to tak tylko nie tą wersję bo to recovery. Musisz pobrać fastboot z rozszerzeniem .tgz. Brandowany można poznać po literach w nazwie. Bez brandu ma XM na końcu nazwy.

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, FromWP napisał:

Jak masz rom brandowany to tak tylko nie tą wersję bo to recovery. Musisz pobrać fastboot z rozszerzeniem .tgz. Brandowany można poznać po literach w nazwie. Bez brandu ma XM na końcu nazwy.

No mam brandowany z Orange.

Da się jakoś wgrać bez odblokowania bootloadera?

 

Screenshot_2021-05-25-13-30-50-781_com.android.settings.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nie działa AA po Wi-Fi (samochód Dacia Sandero 2021). Po kablu działa.

Po aktualizacji do wersji Androida 11(RJSEUXM) MIUI Global 12.0.1 (ustawiłem region Wielka Brytania) telefon łączy się po Wi-Fi z samochodem, jest komunikat, że AA jest dostępny i kontynuuj na ekranie samochodu, w samochodzie włącza się opcja łączenia z telefonem i komunikat żę AA nie jest dostępny. W telefonie cały czas jest info, że AA jest dostępny. Serwis Dacii nie radzi sobie. Nie mam pomysłu gdzie dalej szukać

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Cześć,

Mam dość ciekawy problem z AA u siebie w Tiguanie. Po podłączeniu fona wszystko pięknie działa. Spotify gra przez głośniki, dźwięki google maps także oraz inne odgłosy wydawane przez system wychodzą przez audio auta. Nie daj Bożebożenko ktoś do mnie zadzwoni. Nie muszę odbierać, tylko przyjdzie połączenie... Szlag trafia audio z BT. Dzwięk zaczyna wychodzić ze słuchawki. Nieważne czy połączenie będę nawiązywać ja, czy druga strona. Odebrane czy nie, dźwięk się przełącza na fona i za cholewę nic nie pomaga. Co ciekawe nawiązanie połączenia czy to z radia VW czy z AA powoduje, że na czas tego połączenia telefonicznego wszelkie dzwięki telefonu są odtwarzane przez samochód. Po zakończeniu połączenia dźwięk znowu ucieka  z samochodu do telefonu. Odłączenie kabla i podłączenie powoduje powrót do normy i tylko to.

  • factory robiłem, nic,
  • anulowałem parowanie, parowałem na nowo, nic,
  • czyściłem pamięc auta z telefonów, nic,
  • czytałem poradniki z neta, nic (może dlatego, że to były jakieś starocie sprzed roku, dwóch)

Przypadłość męczy mnie od momentu pierwszego upgrade z wcześniejszego xiaomi.eu dev na nowszy za pomocą fastboot. Było to w kwietniu bodajże. Teraz siedzę na stabilnym xiaomi.eu 12.5.8, a problem mam nadal...

To nie jest na bank wina auta, bo służbowy Mi 9T z xiaomi.eu działa bezbłędnie. Mi 9 żony też działa.

No i jeszcze powiem, że mój telefon nie chce teraz współpracować z systemem Sync 3,5 w Fordzie. AA się łączy i po chwili się rozłącza....

Pomocy? :D

Link to comment
Share on other sites

No to chyba czas na brudne rozwiązanie problemu. Ładowarka qi 20w i osobny kabel do telefonu. qi ma pierwszeństwo podczas ładowania  telefonu. Jak ktoś zadzwoni to wystarczy odłączyć kabel i podłączyć (mam magnetyczne końcówki, więc żaden problem). I tyle póki co. Też czytałem o masie podobnych problemów do mojego. Miałem tylko nadzieję, że to tylko chwilowe, albo coś popsułem z niewiedzy.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...