Lamcza Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) Jak na aukcji było jeszcze napisane coś w stylu "polska dystrybucja" albo "gw producenta" a naprawde jest sprzedawcy to już wogole masz prawo do zwrotu. Mediatek jest bardziej wydajny niz snapdragon i w sumie nie taki zły jak go malują, ale napewno gorszy ma czas pracy na baterii. Jesli chodzi o baterie polecam to zestawienie https://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=8531#show oczywiscie te telefony nie wytrzymują tyle ile jest tam napisane w rzeczywistości ale metodologia testu jest taka sama dla kazdego i pokazuje mniej wiecej realne roznice midzy modelami Edited February 5, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 @Lamcza przekonałeś mnie i odsyłam telefon, mam nadzieje, że nie będzie problemów, wielkie dzięki za pomoc Pomyśle nad tym Xiaomi redmi note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Poczytaj i popytaj sprzedawcy co i jak. Lamcza dobrze prawi, że możesz odsyłać bez rys. Folia na wyświetlaczu nic nie znaczy. Tylko, że sprzedawca może Ci robić problemy i wtedy możesz się zwrócić do odpowiednich urzędów. Ogólnie to wg. prawa możesz kupić na OLX używane skarpetki i jeśli w ciągu 14 dni nie jesteś z nich zadowolona to możesz je odesłać na własny koszt, a jeśli nie mają widocznych śladów użytkowania większych niż były przy zakupie, to sprzedawca musi oddać pieniądze. Cwaniaków ci u nas dostatek, a na allegro to już w ogóle, jeśli ktoś sprzedaje note 4x ale na mediateku, to mi to trąci cebulą (chociaż niby oficjalnie jest taka wersja). Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Użytkownik jest na allegro od ponad 4lat i ma jedną negatywną opinie, więc jest nadzieja Dziękuje wszystkim za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
słaveq Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 witam, czy to normalne, ze po naładowaniu do pełna , w ciągu godziny poziom spada na 98%? Potem trzyma już bardziej "normalnie" sot jakies 7-8h wersja ze snapem 4/64 global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Tak. Akumulatory trzymają lepiej w przedziale naładowania między 20, a 80% Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnor25 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Chciałbym poznać opinię posiadaczy RN4(X), którzy mają już trochę ten telefon i mieli na fonie kilka wersji MIUI (sukcesywnie aktualizowali na przestrzeni ostatnich miesięcy). Mianowicie, która wersja xiaomi.eu jest najlepsza dla RN4(X)? Na której bateria trzyma najdłużej? Bo przewinęło się parę SoT`ów, parę zagadnień, ale nigdy nie jest opisana/pokazana wersja softu. Obecnie jadę na 8.2.1, ale chyba ta wersja nie należy do specjalnie "energooszczędnych", prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Wedlug mnie wersja softu nie ma znaczenia na każdej odkad mam tekefon wynik był bardzo podobny. Bardziej zalezy to od zainstalowanych aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnor25 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Aplikacji dodatkowych w sumie nie mam za wiele, raptem kilka pierdół. No cóż, chyba muszę przyzwyczaić się do przeciętnej baterii/optymalizacji w Xiaomi. Czas pracy nowego RN4 nie ma startu do czasu pracy rocznego Lenovo K6 Note (niby pojemność baterii ta sama, a czas pracy to przepaść na korzyść Lenovo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @schnor25 Czy Ty na pewno piszesz o RN4 ze snapdragonem? Myślę, że masz RN4 z procesorem MTK. Jedynie w takim wypadku zgodzę się z Twoim postem RN4 ze snapdragonem zjada Lenovo K6 Note z rana, w południe i na wieczór. https://www.gsmarena.com/battery-test.php3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnor25 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @piskor RN4 4/64GB Global na Snapie Na Xiaomi bateria szybciej ucieka. Ledwo odłączysz od ładowarki, a tu już leci 99, 98,97% na przestrzeni kilku/-nastu minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 To masz cos poinstalowane, co Ci tą baterię żre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnor25 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @piskor Wcześniej telefon wybudzał Kalendarz (com.android.providers.calendar) , niemniej zobaczę jak sprawa będzie się miała na ostatniej wersji stabilnej (bo teraz jadę na rozwojowej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @piskor Wcześniej telefon wybudzał Kalendarz (com.android.providers.calendar) , niemniej zobaczę jak sprawa będzie się miała na ostatniej wersji stabilnej (bo teraz jadę na rozwojowej).Lenovo dało radę tyle? A uwierz, bywa, ze sot mam i 14 godzin.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Jaki soft? Szukam właśnie czegoś sensownego, bo jakoś im się nie spieszy żeby dzienną 9.2.2 Global poprawić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnor25 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @Roman_M No, ale jak już wrzucacie wyniki, to podawajcie wersję softu, bo bez tego screeny są guzik warte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 [mention=15670]Roman_M[/mention] No, ale jak już wrzucacie wyniki, to podawajcie wersję softu, bo bez tego screeny są guzik warte.Najnowszy Epic MiuiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 7 godzin temu, Roman_M napisał: Lenovo dało radę tyle? A uwierz, bywa, ze sot mam i 14 godzin. W ogole nie korzystasz z transmisji danych i masz dobry zasieg GSM? W robocie, gdzie mam problem z zasiegiem po wlaczeniu TD bateria leci w oczach. W domu na WiFi spada baaaardzo powoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 W ogole nie korzystasz z transmisji danych i masz dobry zasieg GSM? W robocie, gdzie mam problem z zasiegiem po wlaczeniu TD bateria leci w oczach. W domu na WiFi spada baaaardzo powoli. Wręcz przeciwnie, cały czas włączone wifi i włączona transmisja danych (lte). Jedynie synchronizacje włączam gdy potrzebuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 8.3.15Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 8.3.15 Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 (edited) Oj coś u Ciebie nie tak...po wykresie widzę, że zasięg często słaby. Ja np. na 8.3.15 mam przy 71 procent taki wynik dla porównania...wcześniej miałem globala i wydaje mi się,że lepiej zarządzał baterią ale wstrzymuję się z oceną, ponieważ na polskiej wersji miui jestem krótko, tylko jedno ładowanie dopiero, więc bateria musi się ułożyć. Edited March 21, 2018 by 225rgnusmas Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Ostatni soft jaki miałem w Redmi, czyli Liquid Remix dał u mnie takie wyniki. Wysłane z mojego One Plus 5T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydal Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Hej, mam problem z drenażem baterii. Czy ktoś z was potrafi może, na podstawie tych screenów i logu z GSam, określić co tak zżera baterię tam w tle? Siedzę na najnowszej wersji xiaomi.eu 8.3.22 (na poprzedniej kompilacji też mi bateria szybko leciała, ale chyba nie aż tak). Będę wdzięczny za pomoc GSam Labs - Battery Monitor - Eksport danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Coś jest nie tak, system Android bierze u ciebie 66% baterii. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydal Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Dlatego właśnie proszę o pomoc. Log z GSam dotyczy właśnie "System Android", nie doprecyzowałem tego wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Dlatego właśnie proszę o pomoc. Log z GSam dotyczy właśnie "System Android", nie doprecyzowałem tego wcześniej.Musisz sprawdzić który proces w system Android ma najwięcej wybudzeń. Sam system nie musi drenować baterii, tzn. nie musi bezpośrednio za to odpowiadać. Może być jakaś apka twoja za to odpowiedzialna. Może być też i któraś z google. Ciężko określić to po tym screenie. Masz chyba telefon na Mediateku. Tutaj na Miui eu mam teraz na 8.3.22 bardzo mały drenaż baterii przez system Android. Mniej niż 5%. Mniej niż zjadła mi opera. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydal Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Mam telefon na snapie, wersja 4/64. Podrzucam jeszcze jeden screen z tymi procesami, bo trudno mi określić, które z nich są najistotniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Mam telefon na snapie, wersja 4/64. Podrzucam jeszcze jeden screen z tymi procesami, bo trudno mi określić, które z nich są najistotniejsze.Tak się składa, że mam również rn4 też i na snapie. Wierzyć mi się nie chce,że aż tak drenuje cina nim baterie. Jedyne wyjście to ponowna instalacja na czysto. Choć jak patrzę na twój screen. Powiedz czy nie masz przypadkiem "żywego"ekranu blokady i tapety? Szczególnie nie podoba mi się liczba wybudzeń statusbaru.Tutaj wysyłam screen ze snapa dla porównania.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydal Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 żadnych animowanych tapet nie używam. Nie mam pojęcia z czego wynikają te wybudzenia statusbaru, też mnie zastanawiają Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 U mnie też drenuje. Ale znalazłem to.http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/30694-miui-9-5-blad-alarm-drenaz-baterii.htmlWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Hej, Jeżeli ktoś ma rekordowe trzymanie baterii na jednym ładowaniu, to czy mógłby po kolei wymienić , co odhaczał, robił, że takie dobre wyniki osiągnął? W moim przypadku to jest kosmos kiedy ładowanie telefonu może być raz w tygodniu. Mam tylko zainstalowany Whatsapp i tyle. Żadnych FB czy innych portali społecznościowych. Internet tylko na wifi - wymiana danych wyłączona. Ostatnio nawet przełączyłem na 2G aby drenaż aku był jeszcze mniejszy, ekran zmniejszony do minimum dla używalności. A i tak wynik to istna katastrofa w porównaniu do osiągów osiąganych co poniektórym na tym forum. Na załączniku jest napisane Virgin Mogile LTE. Jest to tylko nazwa sieci, bo LTE w ogóle nie używam. Jakoś mnie to dziwi, bo nie ma żadnej informacji w jakim "G" pracuje telefon. Siedzę na Miui Global 9.2.1.0 Edited April 8, 2018 by Morfeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 9 godzin temu, Morfeusz napisał: Żadnych FB czy innych portali społecznościowych. Internet tylko na wifi - wymiana danych wyłączona. Ostatnio nawet przełączyłem na 2G aby drenaż aku był jeszcze mniejszy, ekran zmniejszony do minimum dla używalności. A i tak wynik to istna katastrofa w porównaniu do osiągów osiąganych co poniektórym na tym forum. A jaki masz SoT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Teraz dopiero sprawdziłem gdzie można odczytać SoT na telefonie. Jutro naładuje do końca i wtedy okaże się ile czasu był włączony wyświetlacz. Tylko czy SoT kasuje się automatycznie od pełnego naładowania aku, czy można to jakoś zresetować żeby czas nie leciał od momentu poprzedniego ładowania? Ale to nie zmienia faktu aby napisać swoje ustawienia optymalizacji aby inni mogli sobie porównać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 (edited) Więc ponownie naładowałem telefon i zrobiłem więcej screen shotów. Jakoś dalej ciężko mi uzyskać wyniki które tu widzę co u niektórych. Edit. Ale najważniejszego screenu z wybudzaniem telefonu wraz z wykresem nie zrobiłem Edited April 13, 2018 by Morfeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts