adzik93 Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Witam, jakiś czas temu kupiłem Xiaomi Redmi 3s. Wszystko było w porządku prócz problemu z siecią. Po zalogowaniu do 2G siec nie wracała do 3G / LTE. Wczoraj odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, zainstalowałem najnowszą wersję oprogramowania xiaomi.eu. Nieważne co ustawie w preferowanym trybie sieci, za każdym razem jest tylko i wyłącznie 2G. A przepraszam, jak ustawię 4G/3G/2G Automatycznie, to wtedy jest brak sieci. Jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Wgrałeś stable czy beta? Jaki operator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adzik93 Posted March 9, 2017 Author Share Posted March 9, 2017 nju mobile xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_7.3.2_v8-6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Dziwne, od paru miesięcy bug ze zmianą trybu sieci jest naprawiony. Spróbuj wymusić 3G i 4G za pomocą tego poradnika, jeśli nie zadziała to wydaje mi się, że masz uszkodzony telefon: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adzik93 Posted March 10, 2017 Author Share Posted March 10, 2017 Sytuacja wyglądała tak: Gdy ustawiam 3G/2G to mam w rzeczywistości 2G Gdy ustawiam 4G/3G/2G to w rzeczywistości nie mam żadnej sieci -,- Przez menu serwisowe też nie mogę wymusić jaka ma być sieć.. Ustawiłem preferowany tryb sieci 3G (w rzeczywistości 2G), a w zakładce operatorzy sieci wyłączyłem automatyczne wybieranie preferowanej sieci. Manualnie wybrałem Orange (Nju) 3G, zarejestrowało i po chwili internet 4G zaczął działać, a w preferowanym trybie sieci przeskoczyło na 4G/3G/2G Nie wiem jeszcze jak telefon będzie się zachowywał przy słabszym zasięgu, czy będzie wracał z 2G na 3G/LTE. Na razie nie mam jak tego sprawdzić, jak już to sprawdzę to podzielę się spostrzeżeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 22 minuty temu, adzik93 napisał: Nie wiem jeszcze jak telefon będzie się zachowywał przy słabszym zasięgu, czy będzie wracał z 2G na 3G To zależy którą wersję Redmi 3s masz. Jeśli CN, która nie obsługuje pasma 800MHz, to telefon może często wracać na HSDPA (3G), ponieważ Orange dość mocno postawiło na LTE800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adzik93 Posted March 10, 2017 Author Share Posted March 10, 2017 a jak sprawdzić wersję ? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Zobacz na pudełku czy pod zdjęciem masz napis Redmi 3s, czy 红米 3s. To samo z drugiej strony - napisy na górnej naklejce tylko po angielsku = wersja International. Jeśli głównie po chińsku - wersja CN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts