Blom Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Cześć, dzisiaj przyszedł MiBand2 i mam taki problem. Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit. Co ciekawe, na starym fonioe LG F60, parowanie odbywa się bez problemu i wszystko działa. Podejrzewam, że to ma coś wspólnego z ROOTem na 3S(na F60 go nie ma). Może ktoś używa MiBanda 2 na zrootowanym 3S i wie jak to obejść? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 17 minut temu, Blom napisał: Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit. To raczej nie ma nic wspólnego z rootem, tylko z Miui. Opaskę trzeba parować z poziomu MiFita, bez wcześniejszego łączenia w bt. Jak się najpierw połączy przez bt, to potem są problemy w MiFicie. Też tak miałem ale w końcu jakoś zaskoczyło. Niestety niektórym pomaga dopiero reset telefonu do fabrycznych. Na tym LG wylogowałeś opaskę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miery Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Nie wiem czy pomogę, ale z Moto G musiałem przyłożyć opaskę do telefonu, dopiero wtedy sparowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 7, 2017 Author Share Posted March 7, 2017 (edited) @FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit. No nic, strzelę fabryczne, może to coś da. 2 minuty temu, miery napisał: Nie wiem czy pomogę, ale z Moto G musiałem przyłożyć opaskę do telefonu, dopiero wtedy sparowało. próbowałem Aż się do siebie wtedy usmiechnałem w duchu. Edited March 7, 2017 by Blom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 7 minut temu, Blom napisał: @FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit. Spróbuj jeszcze wyłączyć bt i z poziomu MiFita pozwolić na włączenie przy parowaniu, oczywiście po restarcie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 7, 2017 Author Share Posted March 7, 2017 @FromWP zrobiłem full wipe i zainstalowałem na czysto MIUI, wszystko zrobiłem jak napisałeś wyżej i nie łączy. Ciągle komunikat "łaczenie z opaską" i nic więcej. MIUI Bez ROOTa. Nie mam pomysłów. Telefon łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 6 minut temu, Blom napisał: Telefon łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny. Ja też więcej pomysłów nie mam, oprócz próbowania do skutku. Naładowana na full? Niestety nie jesteś jedyny, to chyba czytałeś: https://miuipolska.pl/forum/topic/12883-mi-band-2/?do=findComment&comment=322469 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 7, 2017 Author Share Posted March 7, 2017 Naładuję, może dlatego kaprysi bo ma 17%... no ale z LG się łączyła. Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 1 minutę temu, Blom napisał: Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens. W tym przypadku Miui to wyrodna matka, a MiBand to jedyne urządzenie z którym działa odblokowanie w pobliżu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 7, 2017 Author Share Posted March 7, 2017 @FromWP opaska nagle sama z siebie zaczęła się łączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 19 minut temu, Blom napisał: @FromWP opaska nagle sama z siebie zaczęła się łączyć. To już powinna działać, MiBandy miewają kaprysy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts