Jump to content

Redmi 3S vs MiBand2, nie mogę sparować.

Blom

Recommended Posts

Cześć, 

dzisiaj przyszedł MiBand2 i mam taki problem. Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit. 

Co ciekawe, na starym fonioe LG F60, parowanie odbywa się bez problemu i wszystko działa. 

Podejrzewam, że to ma coś wspólnego z ROOTem na 3S(na F60 go nie ma). 

Może ktoś używa MiBanda 2 na zrootowanym 3S i wie jak to obejść?

Pozdrawiam

17 minut temu, Blom napisał:

Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit.

To raczej nie ma nic wspólnego z rootem, tylko z Miui. Opaskę trzeba parować z poziomu MiFita, bez wcześniejszego łączenia w bt. Jak się najpierw połączy przez bt, to potem są problemy w MiFicie. Też tak miałem ale w końcu jakoś zaskoczyło. Niestety niektórym pomaga dopiero reset telefonu do fabrycznych. Na tym LG wylogowałeś opaskę?

@FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit.

No nic, strzelę fabryczne, może to coś da. 

2 minuty temu, miery napisał:

Nie wiem czy pomogę, ale z Moto G musiałem przyłożyć opaskę do telefonu, dopiero wtedy sparowało. 

próbowałem :D Aż się do siebie wtedy usmiechnałem w duchu.

Edited by Blom

7 minut temu, Blom napisał:

@FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit.

Spróbuj jeszcze wyłączyć bt i z poziomu MiFita pozwolić na włączenie przy parowaniu, oczywiście po restarcie telefonu.

@FromWP zrobiłem full wipe i zainstalowałem na czysto MIUI, wszystko zrobiłem jak napisałeś wyżej i nie łączy. Ciągle komunikat "łaczenie z opaską" i nic więcej. 

MIUI Bez ROOTa. Nie mam pomysłów. Telefon  łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny.

6 minut temu, Blom napisał:

Telefon  łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny.

Ja też więcej pomysłów nie mam, oprócz próbowania do skutku. Naładowana na full? Niestety nie jesteś jedyny, to chyba czytałeś: https://miuipolska.pl/forum/topic/12883-mi-band-2/?do=findComment&comment=322469

Naładuję, może dlatego kaprysi bo ma 17%... no ale z LG się łączyła. 

Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens. 

1 minutę temu, Blom napisał:

Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens. 

W tym przypadku Miui to wyrodna matka, a MiBand to jedyne urządzenie z którym działa odblokowanie w pobliżu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...