ToxXx Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Jest w drodze do mnie. Jak przyjdzie dam znać. Jednak uznałem, że lepiej zaryzykować, że będzie to samsung gdzie przy telefonie ze średniej półki i tak nie powinno się oczekiwać cudów w porównaniu do mi5/mi5s. A zachowawczo będzie chociaż LTE "wsiowe" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Panowie, przechodził ktoś z iPhone 5s na ten model? Jak tak, to jakie wrazenenia? Tak w ogóle, to wydaje mi się czy jakieś małe zainteresowanie ma ten model (patrząc po ilości postów na forum w tym dziale)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToxXx Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 To chyba kwestia tego, że przeskok z popularnego Note 3 Pro jest znikomy, a w kwestii wydajności nastąpił nawet regres. Więc nie wszyscy są skłonni się przesiadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Także może lepiej wstrzymać się z zakupem 4x i poczekać do premiery Redmi Note 5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToxXx Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 W średniej półce najlepiej sprawdza się Snapdragon 652, jednak Xiaomi umieściło go jedynie w Mi Max. A żadnych zapowiedzi Note 5 nie słyszałem, więc na tą chwilę chyba jednak warto kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Czekać można zawsze, pytanie po co. Te telefony są tak tanie że spokojnie można wymieniać co po roku dokładając albo i nie parę zł. Przesiadem się z teoretycznie połowę szybszego mtk. Różnicy na codzień nie ma kompletnie w szybkości działania. Bateria prawie 2xdluzej.Moim zdaniem to dobry procek, a to że ma parę tys mniej w antutu od snapa 650 to o ile ktoś nie gra w wymagające gry kompletnie nie robi różnicy. Niższy proces technologiczny robi swoje jeśli chodzi o zarządzanie energią. Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstjr Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 (edited) 14 godzin temu, AdWolf napisał: Kupowałem w PC Project, oryginalnie zapakowany w folię jak na filmie. Wersja czarna, aparat przedni samsunga. Zdjęcia jak narazie wydają się bardzo dobre. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za informację. Też zamówiłem. Edited April 12, 2017 by dstjr Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Dziękuję za informację. Też zamówiłem. Ogólnie po przesiadce z Samsunga Galaxy S4 to jestem mega zadowolony. Wykonanie bardzo eleganckie, plastiki na górnej i dolnej części nie odstraszają, praca telefonu błyskawiczna, bateria kosmos! Zdjęcia również bardzo dobre. Jedynie muszę przyzwyczaić się do 5,5 cala bo narazie "troszkę" większy w porównaniu do S4 . Kilka przykładowych foto: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstjr Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 4 minuty temu, AdWolf napisał: Ogólnie po przesiadce z Samsunga Galaxy S4 to jestem mega zadowolony. Wykonanie bardzo eleganckie, plastiki na górnej i dolnej części nie odstraszają, praca telefonu błyskawiczna, bateria kosmos! Zdjęcia również bardzo dobre. Jedynie muszę przyzwyczaić się do 5,5 cala bo narazie "troszkę" większy w porównaniu do S4 Dzięki za informację. No właśnie te 5.5 cala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 A gdzie jest gwarancja przy zakupie w PC Project? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Czy może ktoś porównywał ten telefon do redmi note 3 pro ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToxXx Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Zawsze jeśli 5,5 cala przeszkadza można pomyśleć nad Redmi 4 Pro, specyfikacja właściwie ta sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Zawsze jeśli 5,5 cala przeszkadza można pomyśleć nad Redmi 4 Pro, specyfikacja właściwie ta sama.Redmi 4 Pro kupiłem synowi, również baaardzo dobry telefonik. Porównam kiedyś kwestie zasięgu bo tam cała obudowa jest z aluminium. Zobaczymy czy będą różnice. A gdzie jest gwarancja przy zakupie w PC Project?Gwarancja na podstawie paragonu /faktury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 ale gdzie jest ona realizowana? W Polsce (jak tak, to gdzie) czy w Chinach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aluzjonista Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 54 minuty temu, enesas napisał: A gdzie jest gwarancja przy zakupie w PC Project? W Polsce. Wysyłasz do Krakowa do pcprojekt i oni do serwisu w Polsce (czyli Wrocław z tego co wiem). Info ze sklepu (pytałem przed zamówieniem) Przy okazji: dziękuję AdWolf za polecenie pc projekt - faktycznie rzetelne podejście , jestem bardzo zadowolony z podejścia do klienta I wszystkim Innym również dziękuję za pomoc przed zakupem, w szczególności ToxXx , PurpleHaze i tpawel Dziś jak dziewczę wróci z pracy postaram się jej wgrać miui polska i zobaczę jak to śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Oficjalna dystrybucjaOficjalną dystrybucją Xiaomi w Polsce zajmuje się ABC Data, a sprzęt zakupiony w autoryzowanych sklepach posiada gwarancję realizowaną w SBEhttp://sbe-online.pl/mobile/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saaawik Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Orientuje się ktoś gdzie kupię 4x czarną wersję 4/64 z polską gwarancją i działającym lte ? Na ibuygou mają tylko złotą. A na xiaomi-store.pl chcą 1695zl i pewnie z gwarancją tylko w dniu zakupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Jednak się trochę rozczarowałem tym telefonem. Noszę go od miesiąca i po prostu zrobił się wygięty. Dla mnie masakra... Miałem kilka xiaomi ale takie rzeczy się działy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 @acidbrain jak możesz to podeslij tego zdjęcie. Ciekawi mnie czy leciutko się wygiął czy dość mocno. Niestety do małych telefonów on nie należy, wiec jak się go ściska to może się wygiąć. Dobrze ze to nie Mi5, bo mógłby być juz złożony w pół . Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 (edited) Bateria trzyma lepiej, aparat lepszy i wygląd Jak zrobie foto to dołączę. Nosiłem tak samo redmi note 3 pro i mi max się nie skrzywiły Teraz kupiłe 4 x dla siebie i kobiety .... Nie mogę tego uchwycić ale na prawdę jest krzywy.. Edited April 12, 2017 by acidbrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Czekam na zdjęcia Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 (edited) Jutro w dzien zrobię dokładniej bo dzisiaj nie mam już na to sił Dzisiaj wyjąłem z etui żeby szybkę nakleić i tu taki zonk Ani razu nie upadł czy coś noszony w kieszeni:P Edited April 12, 2017 by acidbrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 To teraz to ja się martwię, ze przy moim użytkowaniu to ja go polame Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Nawet nie straszcieWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Faktycznie widać krzywizne w okolicach przycisku włączania jakby się zgiął. I że niby samo się to zrobiło? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 No to czas spawać jakąś ramkę póki jeszcze jest prosty Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Albo do jakiejś dechy trzeba przymocować Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 No jedyne jaki nacisk mógłbyc w kieszeni to przy wiązaniu buta jak kucalem ale bez przesady No trzeba uważać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Albo nosić telefon na szyi Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Kiedyś już ktoś pisał o takim przypadku z xiaomi ale w innym modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekw100 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 20 minut temu, acidbrain napisał: Kiedyś już ktoś pisał o takim przypadku z xiaomi ale w innym modelu. Nie było to w RN3 pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagod Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Jak GPS działa u was w 4x? bo u mnie bardzo długo łapie fixa a i sama dokładność nie jest najlepsza, na wcześniejszym redmi note 2 było dużo lepiej, fix po kilku sekundach i dobra dokładność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Sorki za lamerskie pytanie, ale dzisiaj dostałem swojego 4X i zastanawiam się nad wgraniem miui by[mention=1160]acid[/mention]. Jest w ogóle taka możliwość? Jeśli tak to jakiś link do poradnika lub innej stronki opisującej proces?Z góry dziękuję Tap RN 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Dziś rano pojawił się global stable 8.2.4 via OTA. Drenaż baterii naprawiony! Aktualizacja poszła bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Sorki za lamerskie pytanie, ale dzisiaj dostałem swojego 4X i zastanawiam się nad wgraniem miui by[mention=1160]acid[/mention]. Jest w ogóle taka możliwość? Jeśli tak to jakiś link do poradnika lub innej stronki opisującej proces?Z góry dziękuję Tap RN 4X Jasne że jest możliwość. Pierwsze bym prosił, żebyś pokazał screena z Informacje o telefonie. Zobaczymy jaki soft tam masz Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts