ColdPower Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 (edited) To ja poczekam aż będę miał tel u siebie i zobaczę fizycznie jaki ma układ dziurek głośnikowych przy porcie USB i będę miał pewność jakie plecki kupić. @Ja Robot zobacz PW edytowałem ostatnią wiadomość. Edited November 5, 2017 by ColdPower Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 3 godziny temu, ColdPower napisał: THX! dzis badz jutro zamawiam Pozdro dla @Ja Robot i @TomoS The Code you entered has expired. Niestety, obecnie cena to 656,68 + przesyłka. Przyjdzie zapolować 11.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osxman Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Nie wiem czy też tak macie ale zauważyłem u siebie pewną przypadłość - gdy blokuje telefon ten czasami automatycznie się zaświeca. Tak jakby dwukrotnie kliknięto przycisk blokady. Dzieje się też tak u Was? Coś mi się zdaje ,że przycisk może się psuć :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Nie zauważyłem czegoś takiego u siebie.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniol Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Ja też to zauważyłem - nie przejmuję się tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Nie wiem czy też tak macie ale zauważyłem u siebie pewną przypadłość - gdy blokuje telefon ten czasami automatycznie się zaświeca. Tak jakby dwukrotnie kliknięto przycisk blokady. Dzieje się też tak u Was? Coś mi się zdaje ,że przycisk może się psuć :/Jeżeli podejrzewasz przycisk to ustaw sobie blokowanie poprzez przytrzymanie przycisku Home. Ja tak mam i nie zużywam w ten sposób przycisku Power.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 1 godzinę temu, jaqjordan napisał: Jeżeli podejrzewasz przycisk to ustaw sobie blokowanie poprzez przytrzymanie przycisku Home. Ja tak mam i nie zużywam w ten sposób przycisku Power. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Jak to ustawić? BTW to można dać skrót do widgetu blokada na ekranie i nim blokować poprostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Panowie, piszecie w opiniach o telefonie a nie w jakimś dedykowanym temacie dla określonej wersji softu. Za to, że człowiek chce pomóc, to jeszcze burę dostaję. Co to się porobiło się 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) Nie kupowac w gearbestach! Dno nie sklep sprzedaja szajs ktorego nie maja w magazynie jeszcze robia na niego promocje xD potem wez czekja miesiac na wysylke a jak dorzuca jeszcze vat to zaplacicie tylko co w proline za nowy z 2 letnia gw i instant wysylka (no teraz jest jakies 100 zl drozszy ale co chwila robia promo wiec obserwowac) Edited November 10, 2017 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) 5 godzin temu, jaqjordan napisał: Tutaj - dzięki, znalazłem Edited November 10, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 @Kozdrobot i @jaqjordan, radzę powstrzymać nerwy na wodzy, o ile nie chcecie dostać "nagrody punktowej"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Czy może ktoś sprawdzić czy działa Google Now w MIUI9 w Redmi Note 4X? Chodzi mi o odpowiedzi głosowe, np. czy Google mówi jaka jest pogoda. Nie mam już MIUI od kilku miesięcy i proszę kogoś z Was. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 3 godziny temu, Kozdrobot napisał: No to wyżej wmawiano mi, że nie mam racji mimo, że pisałem jaką mam wersję systemu. Widać jak tu niektórzy ogarniają rzeczywistość Polecam Ci kolego wrzucić stabilną wersję MIUI 9 od xiaomi.eu tj. v.9.0.4.0.NCFCNEI. Od wczoraj jest już dostępna i sprawuje się przynajmniej u mnie bardzo dobrze. A tam będziesz mial funkcje, o których mówiłeś i pełne spolszczenie. Ja polecam. Bateria też na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 cześć, jaka jest teraz najsensowniejsza cena za ten model? pomijając, że ciężko jest się ogarnąć wśród tych wszystkich" czwórek", to jeszcze czasem widzę cenę na alledrogo niższą jak w chinach... chcę kupić dla mamy, czekać do 20go? będą jakieś promki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 co będzie 20? Ja 1,5 miesiaca temu kupiłem za 660 zł teraz były na kuponach nawet poniżej 600 mówie o jedynej słusznej wersji 4/64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczomp Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 19 godzin temu, michal.smoderek napisał: Polecam Ci kolego wrzucić stabilną wersję MIUI 9 od xiaomi.eu tj. v.9.0.4.0.NCFCNEI. Od wczoraj jest już dostępna i sprawuje się przynajmniej u mnie bardzo dobrze. A tam będziesz mial funkcje, o których mówiłeś i pełne spolszczenie. Ja polecam. Bateria też na plus Gdzie można znaleźć ta wersje? Szukałem na stronie xiaomi i nie ma tam wersji v9.0.4.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 @tekjow na ibuygou masz teraz RN4x w wersji 3/32GB za 615zł (liczę po kursie 3.8zł, ale może nawet taniej wyjść, jeżeli trafisz na niższy kurs) z dwuletnią gwarancją w EU (Wrocław jak mnie pamięć nie myli), albo 4/64GB za 646zł (również po kursie 3.8zł). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) No ale 615 to zdecydowanie nie jest najtańsza opcja.. A 20 listopada zaczyna się cyber Monday. Nie wiem, czy chińskich stronach robią promocje, kupuję tam od niedawna. e// 615 to jedna a tańszych opcji, jednak Edited November 17, 2017 by tekjow Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Przypominam, że tytuł wątku to "Xiaomi Redmi Note 4X - opinie". Ostrzegam, że kolejne wpisy, merytorycznie nie przystające do tematyki wątku, będą "nagradzane" ostrzeżeniami. Po to są wątki dotyczące - choćby softu - aby tam zadawać pytania i dzielić się opiniami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Panowie pomocy. Pojawiła się aktualizacja do MIUI 9 i po tym wgrałem TWRP przez ADB ale teraz telefon nie chce się załączyć. Cały czas wisi na logu MI. Nie chce flashować na nowo bo nie ma jeszcze MIUI9 oficjalnie dla Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Jest oficjalnie na RN4XWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) Dobra zainstalowałem ale coś jest nie tak bo jak wgrałem TWRP przez ADB to wciąż zawiesza się na logu MI. Ma ktoś jakiś pomysł? //Dograłem Magiska i ruszyło Edited November 20, 2017 by TomoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Ktoś przesiadał się z RN3P? W obliczu braku nougata dla RN3P opłaca się zmieniać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Widać dużą różnicę między wersją 3/32GB a 4/64GB w trzymaniu aplikacji w pamięci i przełączaniu się między nimi? Bo biję się z myślami czy dopłacić te 150zł do wyższej wersji, gdzie telefon minimum rok będzie ze mną. Zamawiałbym i tak w Polsce, bo nie bardzo chciałoby mi się bawić w zamawianie z Chin (ale z magazynów z EU), mimo tego, że mógłbym oszczędzić trochę kasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Co do pamięci wbudowanej to nawet przy 32GB miałbym pewnie 3/4 wolne, bo zdjęć nie robię, muzyki też nie posiadam w plikach, tylko streaming z Spotify, pobranych filmów tymbardziej nie oglądam na telefonie, ani na komputerze, bo w tych czasach internet jest tak szybki, że bez problemów można oglądać filmy w internecie (Netflix, ShowMax, Ipla, Player.pl, czy inne podobne strony), więc karty pamięci bym nawet nie miał w planach kupować, prędzej skłaniałbym się do pendrive, który mógłbym podpiąć bezpośrednio do telefonu przez microUSB, a nie jakieś przejściówki, czy inne kable. Jedynie co to te 4GB RAM mnie po części przekonują mnie do dopłaty, bo nie wiadomo co będzie za pół roku, czy aplikacje nie będę pobierały więcej pamięci RAM i wtedy te dodatkowe 1GB może uratować nam tyłek jeżeli nie będziemy mieli możliwości wymiany telefonu na nowy z większą ilością pamięci RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 4 godziny temu, deiwid63 napisał: Różnica w działaniu systemu jest mała, ale masz pamieć wewnętrzną znacznie wiekszą i to jest duży konfort. Pamięć wewnetrzna jest znacznie szybsza od zewnętrznej więc sie opłaca dołożyć bo pewnie i tak kupiłbyś zewnętrzną. To zależy Jako backup lepiej wykorzystywać pamięć zewnętrzną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 A co ma mój post do szybkości pamięci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Czy jeśli pobiore jakiś motyw i potem go nie chce to mogę go jakoś usunąć??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Apropo motywów to jest jakaś angielska wersja sklepu z motywami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 (edited) Czemu dzieje się tak z zasięgiem w trybie uśpienia wtedy kiedy telefon lezy nie ruszany? Chodzi o tą część przed końcem wykresu. Edited December 8, 2017 by tomn95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaomiFan Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Komputer nie wykrywa mi RN4, mam włączone debugowanie, nic nie pomaga, MiPcsuit zainstalowane najnowsze. Wcześniej z modelem niżej nie miałem takich problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 MiPCSuite nie działa z andkiem 6 i wyżej, więc jak ma ci wykryć? Ustawiłeś MTP po podpięciu do kompa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Ma ktoś porównanie do redmi3 jeśli chodzi o fotki i lampe blysk? Odnoszę wrażenie że fotki w słabym oświetleniu sa duzo gorsze na rn4x, a podwójna lampa nic nie daje, mimo ze sam flash jest mocniejszy. Jako latarka redmi3 swieci 2x mocniej. Dziwne. Pod tymi dwoma wzgledami jestem mocno rozczarowany nowym fonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Zmień aplikację aparatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Polecasz jakąś aplikację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts