Jump to content

Xiaomi Redmi Note 4X - opinie

data17

Recommended Posts

Nie wiem czy też tak macie ale zauważyłem u siebie pewną przypadłość - gdy blokuje telefon ten czasami automatycznie się zaświeca. Tak jakby dwukrotnie kliknięto przycisk blokady. Dzieje się też tak u Was? Coś mi się zdaje ,że przycisk może się psuć :/

Guest jaqjordan
Nie wiem czy też tak macie ale zauważyłem u siebie pewną przypadłość - gdy blokuje telefon ten czasami automatycznie się zaświeca. Tak jakby dwukrotnie kliknięto przycisk blokady. Dzieje się też tak u Was? Coś mi się zdaje ,że przycisk może się psuć :/
Jeżeli podejrzewasz przycisk to ustaw sobie blokowanie poprzez przytrzymanie przycisku Home. Ja tak mam i nie zużywam w ten sposób przycisku Power.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, jaqjordan napisał:

Jeżeli podejrzewasz przycisk to ustaw sobie blokowanie poprzez przytrzymanie przycisku Home. Ja tak mam i nie zużywam w ten sposób przycisku Power.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Jak to ustawić? BTW to można dać skrót do widgetu blokada na ekranie i nim blokować poprostu :)

Nie kupowac w gearbestach! Dno nie sklep sprzedaja szajs ktorego nie maja w magazynie jeszcze robia na niego promocje xD potem wez czekja miesiac na wysylke :P

a jak dorzuca jeszcze vat to zaplacicie tylko co w proline za nowy z 2 letnia gw :P i instant wysylka

(no teraz jest jakies 100 zl drozszy ale co chwila robia promo wiec obserwowac)

Edited by Lamcza

3 godziny temu, Kozdrobot napisał:

No to wyżej wmawiano mi, że nie mam racji mimo, że pisałem jaką mam wersję systemu. Widać jak tu niektórzy ogarniają rzeczywistość 

Polecam Ci kolego wrzucić stabilną wersję MIUI 9 od xiaomi.eu tj. v.9.0.4.0.NCFCNEI. Od wczoraj jest już dostępna i sprawuje się przynajmniej u mnie bardzo dobrze. A tam będziesz mial funkcje, o których mówiłeś i pełne spolszczenie. Ja polecam. Bateria też na plus

cześć, jaka jest teraz najsensowniejsza cena za ten model?
pomijając, że ciężko jest się ogarnąć wśród tych wszystkich" czwórek", to jeszcze czasem widzę cenę na alledrogo niższą jak w chinach...

chcę kupić dla mamy, czekać do 20go? będą jakieś promki?

19 godzin temu, michal.smoderek napisał:

Polecam Ci kolego wrzucić stabilną wersję MIUI 9 od xiaomi.eu tj. v.9.0.4.0.NCFCNEI. Od wczoraj jest już dostępna i sprawuje się przynajmniej u mnie bardzo dobrze. A tam będziesz mial funkcje, o których mówiłeś i pełne spolszczenie. Ja polecam. Bateria też na plus

Gdzie można znaleźć ta wersje? Szukałem na stronie xiaomi i nie ma tam wersji v9.0.4.0. 

@tekjow na ibuygou masz teraz RN4x w wersji 3/32GB za 615zł (liczę po kursie 3.8zł, ale może nawet taniej wyjść, jeżeli trafisz na niższy kurs) z dwuletnią gwarancją w EU (Wrocław jak mnie pamięć nie myli), albo 4/64GB za 646zł (również po kursie 3.8zł). 

No ale 615 to zdecydowanie nie jest najtańsza opcja..
A 20 listopada zaczyna się cyber Monday. Nie wiem, czy chińskich stronach robią promocje, kupuję tam od niedawna.

e//

615 to jedna a tańszych opcji, jednak :D

Edited by tekjow

Przypominam, że tytuł wątku to "Xiaomi Redmi Note 4X - opinie".

Ostrzegam, że kolejne wpisy, merytorycznie nie przystające do tematyki wątku, będą "nagradzane" ostrzeżeniami.

Po to są wątki dotyczące - choćby softu - aby tam zadawać pytania i dzielić się opiniami.

• Thanks 1

Panowie pomocy. Pojawiła się aktualizacja do MIUI 9 i po tym wgrałem TWRP przez ADB ale teraz telefon nie chce się załączyć. Cały czas wisi na logu MI. Nie chce flashować na nowo bo nie ma jeszcze MIUI9 oficjalnie  dla Note 4X

Dobra zainstalowałem ale coś jest nie tak bo jak wgrałem TWRP przez ADB to wciąż zawiesza się na logu MI. Ma ktoś jakiś pomysł?

//Dograłem Magiska i ruszyło :)

Edited by TomoS

• 2 weeks later...

Widać dużą różnicę między wersją 3/32GB a 4/64GB w trzymaniu aplikacji w pamięci i przełączaniu się między nimi? Bo biję się z myślami czy dopłacić te 150zł do wyższej wersji, gdzie telefon minimum rok będzie ze mną. Zamawiałbym i tak w Polsce, bo nie bardzo chciałoby mi się bawić w zamawianie z Chin (ale z magazynów z EU), mimo tego, że mógłbym oszczędzić trochę kasy.

Co do pamięci wbudowanej to nawet przy 32GB miałbym pewnie 3/4 wolne, bo zdjęć nie robię, muzyki też nie posiadam w plikach, tylko streaming z Spotify, pobranych filmów tymbardziej nie oglądam na telefonie, ani na komputerze, bo w tych czasach internet jest tak szybki, że bez problemów można oglądać filmy w internecie (Netflix, ShowMax, Ipla, Player.pl, czy inne podobne strony), więc karty pamięci bym nawet nie miał w planach kupować, prędzej skłaniałbym się do pendrive, który mógłbym podpiąć bezpośrednio do telefonu przez microUSB, a nie jakieś przejściówki, czy inne kable. Jedynie co to te 4GB RAM mnie po części przekonują mnie do dopłaty, bo nie wiadomo co będzie za pół roku, czy aplikacje nie będę pobierały więcej pamięci RAM i wtedy te dodatkowe 1GB może uratować nam tyłek jeżeli nie będziemy mieli możliwości wymiany telefonu na nowy z większą ilością pamięci RAM.

4 godziny temu, deiwid63 napisał:

Różnica w działaniu systemu jest mała, ale masz pamieć wewnętrzną znacznie wiekszą i to jest duży konfort. Pamięć wewnetrzna jest znacznie szybsza od zewnętrznej więc sie opłaca dołożyć bo pewnie i tak kupiłbyś zewnętrzną.

To zależy :) Jako backup lepiej wykorzystywać pamięć zewnętrzną.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ma ktoś porównanie do redmi3 jeśli chodzi o fotki i lampe blysk? Odnoszę wrażenie że fotki w słabym oświetleniu sa duzo gorsze na rn4x, a podwójna lampa nic nie daje, mimo ze sam flash jest mocniejszy. Jako latarka redmi3 swieci 2x mocniej.  Dziwne. 

Pod tymi dwoma wzgledami jestem mocno rozczarowany nowym fonem. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...