Jump to content

Problem z mikrofonem, sam się wyłącza

JaneDoe

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Szukam pomocy w sprawie mojego Redmi 3S, pewnie okaże się, że kolor włosów zobowiązuje i sama coś źle robię, ale...
Przy odbieraniu połączeń mikrofon w telefonie automatycznie się wyłącza. Na ekranie połączenia pokazuje się przekreślona ikonka. Nie dzieje się tak zawsze, ale wystarczająco często, żeby zaczęło mnie denerwować :D Czasami zdarza się to też w trakcie połączenia, gadam i gadam, a po drugiej stronie "haaaalo, jesteś?". Nie mam już pomysłu, co z tym zrobić, wkurzające jest włączanie go ręcznie. Może ktoś miał podobną sytuację?

Mi również przydarza się taka sytuacja, że czujnik zbliżeniowy przestaje momentalnie działać i wycisza mikrofon albo zawiesza rozmowę przez dotknięcie policzka. Zmeniałem soft na miui polska i nadal to samo.

13 minut temu, gorlik napisał:

Mi również przydarza się taka sytuacja, że czujnik zbliżeniowy przestaje momentalnie działać i wycisza mikrofon albo zawiesza rozmowę przez dotknięcie policzka. Zmeniałem soft na miui polska i nadal to samo.

To skalibruj ten czujnik, może pomoże: https://miuipolska.pl/forum/topic/11144-czujnik-zbliżeniowy-w-połączeniach-przychodzących-nie-działa-redmi-3/?do=findComment&comment=257926

• 1 month later...
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...