secikk 0 Report post Posted January 27, 2017 witam , chciałbym sprawdzić swój telefon , wchodzę na stronę http://order.mi.com/service/scode uzupełniam wszystkie pola, ale jednak mam problem z przepisanie obrazka w celu weryfikacji (jest po chińsku) . Da się stronę zmienić na angielski? Share this post Link to post Share on other sites
vonda 3 Report post Posted February 6, 2017 od razu się przyznam - kupiłem tel. w aze.com.pl na black-friday. no i mam za swoje Weryfikacja na stronie: https://jd.mi.com wychodzi negatywnie. ;-( jednoznaczne info, ze telefon nie jest ich produkcji. wg strony http://www.mi.com/verify/#imei_en wpisywałem dane z pudełka po zakupie i było ok, teraz wpisałem z telefonu i wynik: "Your IMEI doesn't exists, please verify and enter code" Wg CPU-Z, AnTuTu, AIDA64 BasMark OSII i X wyniki ok ... Sprzedawca nie odniósł się do negatywnym wyników sprawdzenia, twierdzi, że tel. oryginalny i żebym sobie pisał do "chińczyków" to potwierdzą ... ale prawdę mówiąc nawet nie wiem na jaki adres miałbym pisać . Telefon w zasadzie chodzi ok, jedyny problem to czytnik linii papilarnych, działa jak chce no i na zewnątrz przy temperaturach w okolicy zera, (chodź i paru na plusie też) nie idzie napisać maila ... tel. robi co chce Please enter your IMEIPlease enter the correct IMEIYour IMEI doesn't exist, please verify and enter again Share this post Link to post Share on other sites
tpawel 753 Report post Posted February 6, 2017 Daj spokój, na 100% nie mają podróbWysłane z Lenovo P2 Share this post Link to post Share on other sites
vonda 3 Report post Posted February 7, 2017 (edited) dzięki za uspokojenie tylko dlaczego oficjalne oprogramowanie do weryfikacji jednoznacznie podaje, że to nie jest oryginalny produkt ? (" Device Model设备型号、Product Model components do not match factory specifications. They may have been altered or manufactured by an unauthorized third-party. ") Edited February 7, 2017 by vonda Share this post Link to post Share on other sites
tpawel 753 Report post Posted February 7, 2017 Jeśli nie wierzysz to flashuj jakieś miui. Jeśli wejdzie to na 100% masz oryginał( i tak masz na 100%)Wysłane z Lenovo P2 Share this post Link to post Share on other sites
vonda 3 Report post Posted February 7, 2017 aż tak zdesperowany nie jestem musiałbym się dobrze wczytać żeby czegoś nie zepsuć przy zmianie oprogramowania, a z czasem słabo. No i póki działa ok to wole nie "poprawiać" ... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mariuszes 13 Report post Posted March 13, 2017 Dnia 6.02.2017 o 17:30, vonda napisał: od razu się przyznam - kupiłem tel. w aze.com.pl na black-friday. no i mam za swoje Weryfikacja na stronie: https://jd.mi.com wychodzi negatywnie. ;-( jednoznaczne info, ze telefon nie jest ich produkcji. wg strony http://www.mi.com/verify/#imei_en wpisywałem dane z pudełka po zakupie i było ok, teraz wpisałem z telefonu i wynik: "Your IMEI doesn't exists, please verify and enter code" Wg CPU-Z, AnTuTu, AIDA64 BasMark OSII i X wyniki ok ... Sprzedawca nie odniósł się do negatywnym wyników sprawdzenia, twierdzi, że tel. oryginalny i żebym sobie pisał do "chińczyków" to potwierdzą ... ale prawdę mówiąc nawet nie wiem na jaki adres miałbym pisać . Telefon w zasadzie chodzi ok, jedyny problem to czytnik linii papilarnych, działa jak chce no i na zewnątrz przy temperaturach w okolicy zera, (chodź i paru na plusie też) nie idzie napisać maila ... tel. robi co chce Please enter your IMEIPlease enter the correct IMEIYour IMEI doesn't exist, please verify and enter again mi to samo pokazuje a najlepsze jest to ze opakowanie to rn3 kate a telefon podobno kenzo to sa dopiero jaja ten sam sprzedawca Share this post Link to post Share on other sites
tpawel 753 Report post Posted March 14, 2017 Dajcie spokój, kto by redmi podrabial, jeszcze stary modelRedmi PRO by TT Share this post Link to post Share on other sites
Kisko 5 Report post Posted March 31, 2017 Czy mogą być podróbki Mi5? Jak wtedy sprawdzić? Mam kolegę, któremu też to samo się pokazuje (Your IMEI doesn't exist...). W Antutu wyniki się zgadzają, a nawet są lepsze. Share this post Link to post Share on other sites
Acid 3871 Report post Posted April 1, 2017 Nie ma podróbek Z Mi5 Share this post Link to post Share on other sites
Kisko 5 Report post Posted April 2, 2017 OK, dzięki, Acid Share this post Link to post Share on other sites
lavie 0 Report post Posted July 24, 2017 Kupiłam ostatnio na allegro mi5 i weryfikujac go na stronie producenta wyplulo komunikat "imei doesn't exist". Jednoznacznie mogę założyć, ze to podróbka? Share this post Link to post Share on other sites
tpawel 753 Report post Posted July 24, 2017 A przczytaj dwa posty wyżej Share this post Link to post Share on other sites
lavie 0 Report post Posted July 24, 2017 Ale skąd ta pewność, ze nie ma podróbek? I czy w związku z tym nie powinno na stronie rozpoznawać imei?Bo komunikat, ze imei nie istnieje nie jest zbyt pozytywny. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 24, 2017 1 godzinę temu, lavie napisał: Ale skąd ta pewność, ze nie ma podróbek? I czy w związku z tym nie powinno na stronie rozpoznawać imei? Bo komunikat, ze imei nie istnieje nie jest zbyt pozytywny. Nie spotkalem sie z podrobkami i jesli podrabiaja to raczej z tego co widzialem to glownie akcesoria nie telefony. Share this post Link to post Share on other sites
lavie 0 Report post Posted July 24, 2017 No dobrze, to w jaki sposób można uzasadnić to, ze na stronie producenta imei nie istnieje?Chciałabym wierzyć, ze to oryginał, bo odsylanie mnie nie bawi. Share this post Link to post Share on other sites
mrosi 1036 Report post Posted July 24, 2017 6 minut temu, lavie napisał: No dobrze, to w jaki sposób można uzasadnić to, ze na stronie producenta imei nie istnieje? Mechanizm sprawdzania IMEI na stronie jest bardzo zwodniczy. Potrafi podać, że IMEI nie istnieje, za drugą próbą, że wszystko OK, a czasem przy pierwszej próbie sprawdzenia wyrzucić komunikat, że kilkukrotnie sprawdzano to urządzenie. @Acid, jest pierwszym i jak na razie jedynym serwisantem (mam nadzieję, że się nie obrazi o ten przydomek ) Xiaomi w Polsce (no, może poza oficjalną siecią dystrybucji), więc śmiało możesz jego opinii zaufać. Jeśli on pisze, że nie ma podróbek Mi5, to tak właśnie jest. Share this post Link to post Share on other sites
dreami 0 Report post Posted July 28, 2017 Przestańcie kombinować , do tego xiaomi wypuściło apk antifake_10303_00.apk Share this post Link to post Share on other sites
siara1899 3 Report post Posted January 1, 2018 Co jeśli na opakowaniu telefonu nie ma tej zdrapki, tzw. "authentication label"? Share this post Link to post Share on other sites
mrosi 1036 Report post Posted January 1, 2018 1 godzinę temu, siara1899 napisał: Co jeśli na opakowaniu telefonu nie ma tej zdrapki, tzw. "authentication label"? Raczyłeś chociaż przejrzeć kilka postów w tym wątku? Oczywiście nie.. Gdybyś przejrzał, wiedziałbyś, że Xiaomi od dawna nie stosuje zdrapek. Cały czas powtarzam: lenistwo i niedbalstwo są najczęstszymi przyczynami tragedii... Share this post Link to post Share on other sites
Misio1849 0 Report post Posted April 26, 2018 Dnia 28.07.2017 o 21:31, dreami napisał: Przestańcie kombinować , do tego xiaomi wypuściło apk antifake_10303_00.apk ona sprawdza oryginalnosc? w jaki sposob? Share this post Link to post Share on other sites
gzbtch 0 Report post Posted April 26, 2018 Według appki anTuTu - unknown, według tej strony https://www.mi.com/verify/#imei_en po imei pokazuje, że to jest ten telefon, który posiadam. W takim razie podróbka, czy nie? Mi A1. Share this post Link to post Share on other sites
keiw 41 Report post Posted April 27, 2018 Skoro strona producenta telefonu pokazuje, że to ich telefon, to czemu masz wątpliwości?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted April 27, 2018 Jak na razie nie ma podrobek telefonow, jedyne co mi sie rzucilo w oczy to PB Share this post Link to post Share on other sites
gzbtch 0 Report post Posted April 27, 2018 Według aplikacji Mi Verification również nie jest tu urządzenie Mi. Dlatego się zastanawiam, nawet jak imei pokazuje, że to ten telefon. Share this post Link to post Share on other sites
Nezumi 1912 Report post Posted April 27, 2018 Nie słyszałem jeszcze o podróbkach Mi A1, więc raczej możesz spać spokojnie. AnTuTu nie jest wyznacznikiem niczego, nawet wydajności... Jeżeli IMEI zgadza się na stronie producenta: https://www.mi.com/verify/#imei_en, to wszystko jest OK. Share this post Link to post Share on other sites