Lalo Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Jak sprawdzić czy nasz Xiaomi jest oryginalny? Najlepiej użyć przeglądarki Chrome oraz za każdym razem użyć tłumacza strony.1. Sprawdzenie oryginalności telefonu za pomocą S/N oraz nr IMEI:http://order.xiaomi.com/service/imei22. Sprawdzenie oryginalności telefonu za pomocą kodu spod zdrapki:http://order.xiaomi.com/service/scode23. Sprawdzenie oryginalności wchodząc w recovery poprzez (aktualizacje, uruchom w recovery) powinno być widoczne MiRecovery. Wiecej info: http://en.miui.com/thread-19798-1-1.html 2
mazurek1500 Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Witam, Sprawdzałem oryginalność i metoda z kodem 20 cyfrowym zadziałała jest ok, natomiast po IMEI i SN stronka nie chce zweryfikować kodu. Czy to oznacza że mam podróbkę?
ebola1972 Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Wgraj rom z miuipolska. To najlepiej zweryfikuje oryginalnosc
Numb Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 I tak btw to leżący Android jest ok, ale tylko w Redmi 1 i Note. 1
mrosi Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Witam, Sprawdzałem oryginalność i metoda z kodem 20 cyfrowym zadziałała jest ok, natomiast po IMEI i SN stronka nie chce zweryfikować kodu. Czy to oznacza że mam podróbkę? Działa. Musisz tylko kilkukrotnie próbować. Te kody captcha rozwalają nerki... :/
raj Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Nowy sposób na sprawdzenie oryginalności telefonu. Ciekawe na ile wiarygodny. http://appacz.net/antutu-officer-czy-twoj-smartfon-jest-oryginalny/
keiw Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Dwa wątki niżej masz oryginalną aplikację Xiaomi do testowania oryginalności.
Walther Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) Wtam Kilka dni temu przyszedł mój długo oczekiwany NOWY mi2s 32GB zakupiony od jednego ze sprzedawców allegro. Telefon miał już zinstalowaną wersję pl - nie aktualną. Mam wątpliwości co do jego oryginalności, a mianowicie: - 20 cyfrowy kod nie potwierdza jego oryginalności tzn. taki kod był wcześniej wpisywany 110 razy :/ - kabelek usb posiada logo MI - aplikacja antifake wskazuje inny procesor Na plus tzn. za oryginalnością przemawia w mojej opini to, że wchodzi w Mi-Recovery z wyłączonego telefonu. Z pulpitu poprzez Aktualizacje zainstalowałem bez najmniejszego problemu Rom 4.12.5 (pl). W antutu benchmark miał nieco ponad 30 000, w 3Demark nieco ponad 9000 Po Nr IMEI i SN -rozpoznało niby ok, że to mi2s 32 GB proso Proszę o rozwianie moich wątpliwości. Mogę napisac więcej informacji POZDRAWIAM Edited January 2, 2015 by Walther
Acid Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Jeśli zainstalowales MIUIPolska to masz oryginalny telefon. Wysłane z MI4
Eru Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 wchodzi w Mi-Recovery Z pulpitu poprzez Aktualizacje zainstalowałem bez najmniejszego problemu Rom 4.12.5 110% oryginał...
minemaniak1 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Niby oryginał, ale kod wpisywany 110 razy nie brzmi dobrze.
kulig007 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Może już ktoś znalazł sposób jak Xiaomi generuje kody i na masową skalę ładują do podróbek?!? Mi2s powered by sMIUI
minemaniak1 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Biorą kody i dają takie same do każdego telefonu. Ciekawe tylko po co, bo to niby oryginał.
Axles Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Witam, tak czytam forum bo planuje jakiś telefon zakupić. Jakiś czas temu zakupiłem powerbanka i tam była strona do wpisania kodu: chaxun.mi.comw tym wątku znów jest całkiem inna, na allegro z telefonu który obserwuję jest: www.mi.com/veryfi, która z tych stron jest prawidłowa, a może wszystkie?
Guest dobot Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Hej, znajoma kupiła power bank 10400. Nie mogę go sprawdzić po kodzie że zdrapki, a mianowicie jak wpisuje wynik działania to nic się nie dzieje tylko wyskakuje nowe dzialamie w okinku z captcha. Jakieś sugestie? mam pewne wątpliwości co do oryginalnosci, a wygląda to tak, zacjowuje się jak oryginał, ale mapisy 10400 i cała reszta są wyraźne, przycisk włączenia jest krzywy.
2zerozero7 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 u mnie kodu z pudelka nie da sie zweryfikowac dziwne http://ifotos.pl/z/sxswppa/
madstorm Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) Oba linki z pierwszego posta nie działają (przekroczono limit czasu oczekiwania). Natomiast w przypadku trzeciego sposobu pokazuje się TWRP w wersji 2.8.7.1 - co to oznacza? Dodam jeszcze że telefon kupiony od polskiego sprzedawcy na allegro, z wgranym MIUI Polska. Mam co prawda Google Play apkę, ale po wejściu do niej wywala mi błąd podczas wpisywania frazy w wyszukiwarce EDIT: z tego linku wynika że instalacja TWRP jest konieczna w przypadku modeli z fabrycznym Andkiem 5, więc sposób trzeci nie zadziała w przypadku telefonów kupionych od pośredników z wgranym już MIUI Polska (a czy innymi tu już brak mi wiedzy) Edited December 22, 2015 by madstorm
Ajand001 Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 Wiecie jak odczytać kod captcha ze strony gdzie sprawdzamy oryginalność po s/n i imei
matias Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Kupiłem MI4 od polskiego sprzedawcy. Kod ze zdrapki wpisany na mi.com/verify dał wynik, że sprawdzam Mi Mobile Phone, oraz, że kod był sprawdzany 105 razy. Zdrapka była nie naruszona. Co o tym sądzić? Polski soft mam już wgrany przez sprzedawcę, piszecie wyżej, że wgranie polskiego softu od muimui Polska weryfikuje oryginalność telefonu. Jak poznać czy to właśnie ten soft mam wgrany?
Tomek_Tcz Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Po wpisanie w Ustawienia > Informacje o telefonie > Wersja miui > Powinno być by miuipolska.pl ja akurat mam xiaomi.eu Acid nie zmienił w ostatniej wersji na mój tel. Z naklejka dziwne u mnie pierwszy raz sprawdzałem ale kupiłem na ibuygou. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
baku1991 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Kupiłem MI4 od polskiego sprzedawcy. Kod ze zdrapki wpisany na mi.com/verify dał wynik, że sprawdzam Mi Mobile Phone, oraz, że kod był sprawdzany 105 razy. Zdrapka była nie naruszona. Co o tym sądzić? Polski soft mam już wgrany przez sprzedawcę, piszecie wyżej, że wgranie polskiego softu od muimui Polska weryfikuje oryginalność telefonu. Jak poznać czy to właśnie ten soft mam wgrany? Wrzuć Miuipolska na kartę i spróbuj zaktualizować przez aplikacje aktualizacje. Polski język to niekoniecznie Miuipolska.
sychie Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Strona do sprawdzania po numerze imei jest nieaktywna juz.
Jacek6207 Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Witam, sprawdziłem swój telefon na tej stronie http://www.mi.com/verify/ mam potwierdzenie że to jest Mi. Ale nie wygenerowano mi kodu QR. Czy miał ktoś podobnie?. Pozdrawiam.
UltiMet Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Wpisałem ten kod i miałem tylko napis: The product you are checking is Mi Mobile Phone, i na dole ile razy sprawdzony.
UltiMet Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 (edited) Raz Teraz to więcej chyba z 3 bo sprawdzałem Edited February 8, 2016 by UltiMet
baku1991 Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 No to jest oryginalny. Strona Ci nie wyświetla frazy oryginalny/ nieoryginalny tylko wyświetla nazwę produktu. 1
andrus Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 witam, security code kod z opakowania sprawdzany przeze mnie na srtonie www.mi.com/verify/ sprawdzany 1345 razy MIUI 7 by xiaomi.eu 55.11.19(rozwojowa) słabo działa głośnik rozmów (bardzo cichy pomimo ustawienia na maxa) Wg mnie podróba. Co sądzicie ? oddaję go w poniedziałek sprzedawcy
andrus Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 na allegro. Użytkownika na razie nie podam (załatwiam zwrot) Miał ok 1000 pozytywnych komentarzy ze 3 negatywne
pabury Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 (edited) (nieaktualne) Edited March 23, 2016 by pabury
Menntu Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 (edited) Witam. Mam problem ze sprawdzeniem swojego telefonu. Dziś do mnie dotarł mój R3, zamówiony był z allegro. Na opakowaniu, w środku ani nigdzie nie moge znaleźć 20-to cyfrowego ciągu liczb. Wszystki ciągi mają od 13 do 16 cyfr. W opakowaniu nie mam żadnej zrapki ani nic takiego na czym jest zapisane jakiś kod. W instrkucji tez nic nie ma. Wersja to MIUI Global 7.1 (stabilna) 7.1.91.99(LHPCNCK) (Gdy wchodze w aktualizacje wyskakuje "Sprawdź dostępność aktualizacji na MIUIPolska.PL) IMEI sie zgadza, sprawdziłem go też na numberingplans.com. Pokazało, że wygląda spoko, ale nie mają danych o tym telefonie... Ktoś coś? ;/ Edited March 15, 2016 by Menntu
Recommended Posts