mic1992 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Witam, kupiłem XIAOMI 4K Mi Box na http://www.geekbuying.com/item/-Official-International-Version--XIAOMI-Mi-Box-4K-H-265-Android-Box-371297.html . Dzisiaj przyszedł mail od DHLu, że musze im wysłać certyfikat CE. Jak moge go dostać? Na stronie geekbuying nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Od kiedy DHL zajmuje się takimi sprawami i co ich to interesuje?!Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic1992 Posted February 27, 2017 Author Share Posted February 27, 2017 Nie wiem, w tym temacie jestem zielony. Przesyłam część maila od nich: " Agencja Celna DHL dokona w Pana / Pani imieniu formalności celnych. W tym celu prosimy o: PROSZE O CERTYFIKAT CE DO TV BOXA. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Pod jaki Urząd Celny podlegasz? A tak o te CE to pisz do @piotr.geekbuying Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic1992 Posted February 27, 2017 Author Share Posted February 27, 2017 Już napisałem, stara się wyprostować sprawę, Urząd celny w Katowicach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Napisz później jak się sprawa rozwiązała Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic1992 Posted March 1, 2017 Author Share Posted March 1, 2017 Już napisałem, stara się wyprostować sprawę, Urząd celny w Katowicach. edit: paczka dotarła, wysłałem certyfikat (który dostałem od @piotr.geekbuying ) o 8.00, paczka przyszła tego samego dnia o 12.00 (więc nie wiem na pewno czy był on koniecznym, czy po prostu po kilku dniach olali sprawę i po prostu puścili dalej). Niestety naliczyli mi vat (70 zł) więc sprzęt kosztował tyle samo ile w x-kom. W załączniku certyfikat jakby ktoś potrzebował. MDZ-16-AB-CE-NB-Cert..pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Dnia 1.03.2017 o 13:06, mic1992 napisał: Już napisałem, stara się wyprostować sprawę, Urząd celny w Katowicach. edit: paczka dotarła, wysłałem certyfikat (który dostałem od @piotr.geekbuying ) o 8.00, paczka przyszła tego samego dnia o 12.00 (więc nie wiem na pewno czy był on koniecznym, czy po prostu po kilku dniach olali sprawę i po prostu puścili dalej). Niestety naliczyli mi vat (70 zł) więc sprzęt kosztował tyle samo ile w x-kom. W załączniku certyfikat jakby ktoś potrzebował. MDZ-16-AB-CE-NB-Cert..pdf Celnikom się nudzi i wymyślają... :/ certyfikat się przyda, dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts