Jump to content

Odblokowywanie bootloadera nieoficjalną metodą

Soren

Recommended Posts

Często spotykany problem. 

Skorzystaj z poradnika @zibid60 

Cytat

Witam wszystkich.Porada dla tych co odblokowanie  bootloadera dochodzi tylko do 50%.

1 Przywróc do ustawień fabrycznych.

2 Po uruchomieniu ponownym nic nie konfiguruj.

3 Zrob poziom programisty przejdż do zakładki opcje programistyczne  włącz zdjecie blokady OEM i debugowanie.

4Zrestartuj telefon

5Po ponownym uruchomieniu skonfiguruj WI-FI  i przejdz do zakładki konfiguracja konta xiaomi akceptujac wszystkie prosby o dostep.

6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device.

7 Wyłącz telefon włacz ponownie w trybie fastboot podłącz do kompa i postępuj już zgodnie z procedura  na" mi flash unlock".Dodam jeszcze ze Xiaomi już chyba nie wysyła SMS po prośbie o odblokowanie.Nie ma znaczenia czy masz. system china developer czy global.

Gdzieś przeczytałem, że ponoć zlokalizowanie telefonu przez usługę find device pomoga z postojem na 50 %, ale co śmieszne, nie mogę nawet tego zrobić bo pokazuje, że usługa wyłączona, chociaż że to nieprawda :(  A jak próbuje dodać konto xiaomi w opcjach programistycznych i MIUI Unlock satus to jest błąd, że nie można zweryfikować telefonu, chociaż że tel jest zalogowany do konta. Ja nie wiem co się dzieje...

Edited by Sanrian

Najłatwiej jest odblokować bootloader oficjalną metodą. Jeżeli w unlockerze weryfikacja staje na 50% najlepiej sprawdzić czy komputer poprawnie wykrył i zainstalował sterowniki telefonu. Najlepiej kierować się poniższym screenem. Tą metodą odblokowałem moją Kate jak i Hennessy

15748062_1293836080681401_1906447148_o.png