Soren Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Jako że wielu osobom odblokowanie bootloadera oficjalnąmetodązatrzymuje się na 50% czy ktoś próbował metody nieoficjalnej? Link: http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu610 Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Często spotykany problem. Skorzystaj z poradnika @zibid60 Cytat Witam wszystkich.Porada dla tych co odblokowanie bootloadera dochodzi tylko do 50%. 1 Przywróc do ustawień fabrycznych. 2 Po uruchomieniu ponownym nic nie konfiguruj. 3 Zrob poziom programisty przejdż do zakładki opcje programistyczne włącz zdjecie blokady OEM i debugowanie. 4Zrestartuj telefon 5Po ponownym uruchomieniu skonfiguruj WI-FI i przejdz do zakładki konfiguracja konta xiaomi akceptujac wszystkie prosby o dostep. 6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device. 7 Wyłącz telefon włacz ponownie w trybie fastboot podłącz do kompa i postępuj już zgodnie z procedura na" mi flash unlock".Dodam jeszcze ze Xiaomi już chyba nie wysyła SMS po prośbie o odblokowanie.Nie ma znaczenia czy masz. system china developer czy global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted February 26, 2017 Author Share Posted February 26, 2017 Korzystałem. Nie działa i do tego jest błędnie napisany. Nie da sięchoćby pominąć kreatora pierwszej konfiguracji itp. Tak czy inaczej nie działa i już mi się nie chce z tym walczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio47 Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Mi się udało metodą nieoficialną odblokować BT na Kate i mam wgrany teraz Rom Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanrian Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) Gdzieś przeczytałem, że ponoć zlokalizowanie telefonu przez usługę find device pomoga z postojem na 50 %, ale co śmieszne, nie mogę nawet tego zrobić bo pokazuje, że usługa wyłączona, chociaż że to nieprawda A jak próbuje dodać konto xiaomi w opcjach programistycznych i MIUI Unlock satus to jest błąd, że nie można zweryfikować telefonu, chociaż że tel jest zalogowany do konta. Ja nie wiem co się dzieje... Edited February 26, 2017 by Sanrian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted February 26, 2017 Author Share Posted February 26, 2017 Próbowałem zlokalizować ale to nic nie dało.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myomi Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Tutaj nowa metoda. https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-rn3-pro-se-t3565172 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zachom Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Najłatwiej jest odblokować bootloader oficjalną metodą. Jeżeli w unlockerze weryfikacja staje na 50% najlepiej sprawdzić czy komputer poprawnie wykrył i zainstalował sterowniki telefonu. Najlepiej kierować się poniższym screenem. Tą metodą odblokowałem moją Kate jak i Hennessy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts