dread Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 W moim Redmi 3s prime (Stable 8.1.1.0 MALMIDI) nie działa mikrofon, w żadnej z aplikacji jest jakaś szansa na naprawę techniczną a nie fizyczną? Jeżeli tak jaki mógłby być koszt wymiany mikrofonu. Dodam też, że mój redmi bardzo często gubi zasięg, nie łapie on 4G, czasami nie wyszukuje nawet sieci, co mogę z tym zrobić? Czy koszty naprawy będą nieopłacalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Zrzut ekranu z ustawienia informacje o urządzeniu. Ale znając życie już możesz czytać kompendium wiedzy, bo masz syfmiui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 34 minuty temu, dread napisał: W moim Redmi 3s prime (Stable 8.1.1.0 MALMIDI) nie działa mikrofon, w żadnej z aplikacji jest jakaś szansa na naprawę techniczną a nie fizyczną? Jeżeli tak jaki mógłby być koszt wymiany mikrofonu. Dodam też, że mój redmi bardzo często gubi zasięg, nie łapie on 4G, czasami nie wyszukuje nawet sieci, co mogę z tym zrobić? Czy koszty naprawy będą nieopłacaln Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dread Posted February 25, 2017 Author Share Posted February 25, 2017 5 minut temu, Blom napisał: Zrzut ekranu z ustawienia informacje o urządzeniu. Ale znając życie już możesz czytać kompendium wiedzy, bo masz syfmiui. 5 minut temu, FromWP napisał: Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym. Nie działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dread Posted February 25, 2017 Author Share Posted February 25, 2017 40 minut temu, FromWP napisał: Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym. Jak wygląda wymiana anteny? Trudna, droga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 5 minut temu, dread napisał: Jak wygląda wymiana anteny? Trudna, droga? Tego nie wiem, rozbierałem tel żony po zalaniu (po wysuszeniu ożył i działa) i tej dolnej płytce się przyjrzałem. Tu masz filmik z rozbierana Redmi 3, może coś podpowie: https://www.youtube.com/watch?v=5pcDsS5088E 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Źle działający mikrofon, jak i słaby zasięg może być spowodowany (i zapewne jest) zawilgoceniem dolnego portu ładowania. Anteny GSM są na dole i podłączone są właśnie poprzez port. Tak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Tego wątku nie widziałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts