Eduardo Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Jakieś wnioski po najnowszej stable? Jest jakiś wątek na ten temat na xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 10 godzin temu, kamillm napisał: @moogoom https://miuipolska.pl/?faqs=numeracja-wersji-miui#more-13196 Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Teraz już wiem o co z tym chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil385_ Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 SOT nadal nie większy niż 2-3h. Za to nie ubija apek tak jak było na wersji dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Listek Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 tidala mi da dev ubija w 10min max, reszta apek- sec na innej apce i już jakdojade ładuje wszystko od nowa, muzyka na BT tnie i szarpie pierwsze 30sec, czasem kawałki się zawieszają, bateria... żal- podświetlanie mam już na stałe na praktycznie minimum i tak 2x dziennie ładuję telefon z nerwów wgrywam stable najnowsze, może pomoże nie mniej jednak, jak dobrze pamiętam, kiedyś na kk chyba, nie dość, że wszystko działało, rom sam ważył ok. 500mb to do tego działał sprawniej i dłużej może ktoś pamięta jaka była naj wersja? napiszę jak ten stable się sprawdzi po weekendzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil385_ Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Tidala ubija po nwm 20-30 minutach ale wystarczy dać kłódkę, reszta apek chyba ok... tylko ten SOT 3H to jest maximum z maximum Może trzeba będzie sprawdzić MIUI 7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 11 godzin temu, Listek napisał: może ktoś pamięta jaka była naj wersja? Zainstaluj sobie jakąś wersję sprzed andrioda 7 i będzie ok. Do pory wydania tej wersji Mi4c śmigał poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil385_ Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 9 godzin temu, galakty napisał: Zainstaluj sobie jakąś wersję sprzed andrioda 7 i będzie ok. Do pory wydania tej wersji Mi4c śmigał poprawnie. Na 5.1.1 Sot też nie był rewelacyjny... 3,5 h to może przekroczyłem 10 razy przez rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Przed chwilą, kamil385_ napisał: Na 5.1.1 Sot też nie był rewelacyjny... 3,5 h to może przekroczyłem 10 razy przez rok Bateria była zawsze słaba, bo to 808, ale na 5.1.1 chociaż SMSów nie ubijał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Napisalibyście chociaż, że problemy jak występują to tylko i wyłącznie na wersji z 2GB RAM. Wersja z 3GB RAM nie ma takich "cudów" xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Listek Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 już mam wnioski co do stable najnowszego...... smutek i żal bateria stan 19%- włączony aparat na chwilę (nie dłużej jak 90sec) i myk- bateria 9% rozumiem, że nie zrobiłem rzetelnych 3 cykli, ale mimo to.... wiget tidala często nieodpowiada, aczkolwiek, jak włączę, to jeszcze nie wyłączył się (nie kłódkowałem), natomiast juz 2x miałem identyczną sytuację- zaczyna się nowy kawałek, po czym wraca do końcówki ostatniego i tak do momentu, puki nie zainterweniuję zasięg też bardzo chaotyczny (nie wszędzie, ale siedząc bez ruchu miałem od 0 kresek na 3g do 4 na H+) przykre jest, że mimo iż sam telefon bardzo fajny i z niemałą bateryjką, to jednak zawodzi w takich codziennych zadaniach co do SOT'a, to szczerze nie wiem ile wynosi, bo nie mam czasu by na tyle zostawić telefon na test, nie mniej chętnie usłyszę wskazówkę, jak zrobić by obok czasu i procentów prądu, był również wskaźnik ile tego prądu ubyło na danej opcji ( przykładowa ile prądu zjadł ekran w mW) miui samo w sobie bardzo fajne i proste, ale zauważyłem, że starają się dodawać w nim zbędne bajery, które tylko kastrują fajne telefony, takie skróty skrótów, by TEORETYCZNIE było szybciej nie wiem, jaki są wasze postrzeżenia, ale ja mam wrażenie, że android celowo ssie tyle z telefonów, by kupować cały czas nowsze i nowsze. to był dobry telefon i przycinki były mu w zasadzie obce, a teraz, to przykrość... pytanko, kiedy wprowadzili klonowanie aplikacji, bo jest mi potrzebne i nie wiem, jak daleko mogę się cofnąć z softem Link to comment Share on other sites More sharing options...
andzi Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 (edited) Panowie w jaki sposób najlepiej wgrać Sklep Play? Pobrałem najnowszą wersję, ale po zainstalowaniu nie uruchomia się, również nie pojawia się żaden komunikat. Edited January 3, 2018 by andzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 47 minut temu, andzi napisał: Panowie w jaki sposób najlepiej wgrać Sklep Play? Jeśli zainstalowałeś wersję xiaomi.eu / miuipolska.pl to Sklep Play w nim jest zintegrowany. Jeśli wgrałeś China Dev / China Stable to trzeba szukać artykułów albo na forum tutaj albo na forum miui. Pierwszy strzał z google: http://en.miui.com/thread-3998-1-1.htmlhttp://en.miui.com/thread-545114-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianakotkot Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 witam na najnowszym stable nie działa "MI PILOT" RESZTA w raczej ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 Odświeżam temat po długiej nieobecności ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianakotkot Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Witam ponownie nowy stabilny rom zainstalowany V 9.2.2.0 Mi Pilot naprawili reszta śmiga jak miło zdecydowanie polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 Dnia 6.02.2018 o 17:22, adrianakotkot napisał: Witam ponownie nowy stabilny rom zainstalowany V 9.2.2.0 Mi Pilot naprawili reszta śmiga jak miło zdecydowanie polecam Jak czas pracy na baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade232 Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Dnia 6.02.2018 o 17:22, adrianakotkot napisał: Witam ponownie nowy stabilny rom zainstalowany V 9.2.2.0 Mi Pilot naprawili reszta śmiga jak miło zdecydowanie polecam Z jakiej wersji instalowałeś i czy mogę z ostatniego roma na andku 5.1.1 instalować go i na nim odblokować bl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 26, 2018 Author Share Posted April 26, 2018 W najnowszej wersji stable jedyny błąd jakiego doświadczyłem to dzienne 2-3 krotne rozłączenia z opaską Mi Band 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 (edited) Wrzuciłem parę dni temu 9.5.2.0. Nie zauważyłem błędów przy moim sposobie użytkowania telefonu. Zwykle jeżdżę z telefonem podpiętym do ładowarki samochodowej, włączone jednocześnie google maps, yanosik, poczta z 3 kontami email, sparowany zestaw do ucha i mi band 2. Internet przeglądam na Operze, pogoda synchronizuje mi się raczej na bieżąco (app YR), app bankowe bez problemu, z mediów społecznościowych nie korzystam, powiadomienia OK. Poczta, mi fit, eset, whatsApp i obie nawigacje zakłódkowane. Wolny ram 1,2-1,5 GB. edit---------------- Nie przyznałem app Aktualizacje dostępu do zdjęć, plików itd. (wszystko w jednym zapytaniu) i po uruchomieniu mam fc. Po jaką cholerę dostęp do zdjęć trzeba przyznać Aktualizacjom ??? Edited May 4, 2018 by slavkoTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polan Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Szanowni dla Pewności zapytam.Mogę wgrac najnowsza wersję ?Wiem że może się zablokować. Trudno.Nie ma żadnych problemów z brickiem po przeskoczeniu tylu numerków ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnaZmija Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 który ROM obecnie najlepiej spisuje się na Mi4c? 6.12.22? 7.2.9? a może ciągle aktualizowany China? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 (edited) Jest już dostępna aktualizacja China Stable 9.6.2.0. Edited August 9, 2018 by SLiM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmirek94 Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Odświeżam mocno temat bo długo nikt się tutaj nie wypowiadał Na jakich wersjach teraz siedzicie, i która jest najlepsza ? Obecnie używam Miui 10 ale strasznie leci bateria na nim .... Jakieś rady ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Ja wymieniłem baterię w swoim i wszystko elegancko działa... Też mam 10-tkę.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
warzyw Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 (edited) Witam czy ktos zainstalowal juz najnowszy stable i moze mi odpowiedziec czy moze wlaczyc kamerke przednia, poniewaz u mnie opcja przelaczenia kamerek przod/tyl pojawia sie na chwile i znika, dzieki z gory za odp. po restarcie telefonu, aparat dziala poprawnie Edited October 29, 2018 by warzyw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Tak, coś po instalacji się krztusi. U mnie nie wykrył karty SIM, dopiero restart pomógł. Poza tym wydaje się OK, tylko aktualizacja zabezpieczeń 01.03.2018 , porażka.Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
warzyw Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 5 godzin temu, Dario napisał: Tak, coś po instalacji się krztusi. U mnie nie wykrył karty SIM, dopiero restart pomógł. Poza tym wydaje się OK, tylko aktualizacja zabezpieczeń 01.03.2018 , porażka. Mi4c Mialem ten sam problem z karta sim, restart pomogl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Czy też macie dwie ikonki informujące o ładowaniu?Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 W wersji stable jest zegar z pogodą od Acida? Podajcie proszę również z kiedy są poprawki bezpieczeństwa w najnowszym stalbe 10.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUX Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Co najlepiej zrobić przed przejściem z MIUI10/xiaomi.eu 8.9.13 na wersję xiaomi.eu_multi_MI4c_V10.1.1.0 stalbe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKacz Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 (edited) Witam,nie mogę znaleźć w tym stable 10 ustawień wifi które były w zaawansowanych tzn.wifi aktywne podczas ładowania,cały czas aktywne lub aktywne tylko po odblokowaniu poprawki są z 2018.03.01 Edited November 1, 2018 by MKacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 (edited) @MKacz Sprawdź proszę datę poprawek bezpieczeństwa Edited November 1, 2018 by Sephriot Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Dnia 31.10.2018 o 14:24, DUX napisał: Co najlepiej zrobić przed przejściem z MIUI10/xiaomi.eu 8.9.13 na wersję xiaomi.eu_multi_MI4c_V10.1.1.0 stalbe? Ja nic specjalnego nie robiłem, po prostu zainstalowałem Stable na Dev Chodzi wszystko elegancko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M1r3k Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Czy też macie dwie ikonki informujące o ładowaniu?Mi4cTo jest tylko info o tym że aktualnie jest szybkie ładowanie, podłącz do ładowarki bez qc i ona zniknie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Masz rację, jakoś mi się wydawało, że na poprzedniej wersji było inaczej.PozdrMi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts