Radkowski Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Chcę mieć po prostu nowszą wersje Coś z nią jest nie tak ? jest oparta na Androidzie 6.0 czy 5.1.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 12 godzin temu, Radkowski napisał: Chcę mieć po prostu nowszą wersje To zainstaluj sobie 8.2.1. 12 godzin temu, Radkowski napisał: jest oparta na Androidzie 6.0 czy 5.1.1 ? 5.1.1 12 godzin temu, Radkowski napisał: Coś z nią jest nie tak ? Szczerze to nie używam i nie wiem, ja zatrzymałem sie na 8.1.2 bo jest dla mnie mega bezproblemowa i bardzo stabilna, nowsze nie zawsze znaczy lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkowski Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Możesz mi podesłać link do tej wersji ? Nie mogę go znaleźć nigdzie na forum mogę go zainstalować normalnie przez Aktualizacje, czy TWRP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 (edited) 18 minut temu, Radkowski napisał: Możesz mi podesłać link do tej wersji ? Nie mogę go znaleźć nigdzie na forum mogę go zainstalować normalnie przez Aktualizacje, czy TWRP ? Tu masz wszystkie stabilne wersje https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337 znajdź tylko właściwy plik dla tego modelu xiaomi.eu_multi_MI4c_ Jeśli masz faktycznie zainstalowane xiaomi.eu to możesz instalować przez aktualizacje jak i twrp nie ma znaczenia. Edited March 9, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkowski Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 (edited) Przy próbie wybrania wciskania "zainstaluj aktualizacje z pliku ZIP" wyskakuje "zainstaluj menadżer plików". Zainstalowałem już kilka i dalej to samo:/ Ktoś wie jak to rozwiązać ? Edited March 12, 2017 by Radkowski Problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 5 godzin temu, Radkowski napisał: Przy próbie wybrania wciskania "zainstaluj aktualizacje z pliku ZIP" wyskakuje "zainstaluj menadżer plików". Zainstalowałem już kilka i dalej to samo:/ Ktoś wie jak to rozwiązać ? Po prostu zamiast tej opcji wybierz "uruchom w recovery" i zainstaluj z TWRP, opis masz na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 @Radkowski u mnie takie info pojawialo sie jak mialem na pokladzie syfmiui, choiaz u Ciebie niby xioami.eu, ale xioami.eu tez potrafia chinole wgrac swoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkowski Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 15 godzin temu, slimdick napisał: Po prostu zamiast tej opcji wybierz "uruchom w recovery" i zainstaluj z TWRP, opis masz na forum. Problem w tym,że nie mam TWRP, a jedynie MI recovery. Też jest tam opcja instal update from zip, da się za pomocą tego zainstalować aktualizacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 2 godziny temu, Radkowski napisał: Problem w tym,że nie mam TWRP, a jedynie MI recovery. Też jest tam opcja instal update from zip, da się za pomocą tego zainstalować aktualizacje ? Wgraj TWRP i zainstaluj xiaomi.eu. w Mi4c to zadna filozofia a 15 minut roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkowski Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Zrobiłem wszystko wg poradnika którego link daję poniżej, i zatrzymałem sie w punkcie 6 przy instalacji TWRP. Tzn jest juz koniec, bootloader jest odblokowany, wchodzę w „instaluj_recovery_windows.bat” wciskam dowolny klawisz. Po wszystkim jak telefon powinien przejść do TWRP u mnie nic się nie dzieje(dalej jest w fastboot). Podczas ręcznej próby uruchomienia poprzez wpisanie "fastboot boot recovery" wyskakuje mi błąd który wysyłam w załączniku. link do poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 @Radkowski złe twrp, pod stary bootloader jest inne i pod nowy inne. Dnia 11.03.2017 o 12:13, slimdick napisał: Nowe TWRP v3.1.0 z twrp.me jest ciągle pod stary bootloader 5.1.1. nie zadziała na tym z 7.0 https://dl.twrp.me/libra/twrp-3.1.0-0-libra.img.html C:\adb>fastboot boot twrp-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 1.668s] booting... FAILED (remote: dtb not found) finished. total time: 1.734s Natomiast to TWRP v3.1.0 od AndropaX jest już pod ten 7.0 Szkoda że nie jest to zaznaczone w nazwie pliku. https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298937346 C:\adb>fastboot boot TWRP-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 0.584s] booting... OKAY [ 0.619s] finished. total time: 1.216s 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkowski Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Zrobione, dzięki wielkie za pomoc ! Edited March 14, 2017 by Radkowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba206 Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Cześć, Wszędzie jest opisane jak przejść bezpośrednio z 6.12.22 na Androida 7.0 w najnowszej wersji rozwojowej. Ja chciałbym przejść z 5.11.5 rozwojowej na stabilną 8.1.2/.8.1.3, ale na niej jest chyba dalej android 5.1, więc muszę robić jakieś kombinacje czy po prostu na 5.11.5 wgrać z TWRP stabilną 8.1.x? Pytam bo kiedyś była mowa o jakimś łączeniu partycji i nie wiem czy mogę bezpośrednio. A mój temat z tym pytaniem poszedł do kosza bez żadnej odpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Przesiadłem się z 6.11.22 na stabilną 8.1.2 i nie jest źle. Obyło się od większych kłopotów, ale mam wrażenie, że urządzenie krócej pracuje na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @Eduardo a czemu nie na 8.1.3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba206 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Niektórzy pisali ze jest bardziej stabilna niz wlasnie 8.1.3, i jakby robili powrót do poprzedniej wersji to była by to 8.1.2. Sam tez zrobie przejście na 8.1.2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Mam lepsze pytanie - dlaczego nie 8.2?:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 3 godziny temu, Antyhaker napisał: Mam lepsze pytanie - dlaczego nie 8.2?:P Bo jak dobrze pamiętam to jest FC po wejściu w opcje programistyczne i chyba jeszcze coś nie tak z hotspot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Chyba na xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @slimdick. Bardzo dobrze pamietasz troche tych bledow bylo na 8.2 stable, jest odzielny watek na forum o tym sofcie, troche bledow zglaszali uzytkownicy. @kuba206. Ja odkad mam mi4c siedze na 8.1.2 i jestem mega zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Ja osobiście cały czas siedzę na China Stable i w sumie trapi mnie tylko jeden błąd - nie mogę zmienić tła ekranu blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtourMi4c Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Witam forumowiczów, mam takie pytanie. Wgrałem miesiąc temu wersje MIUI 8.2 (8.2.1.0), jednak mam wrażenie że przez to telefon zaczął się bardzo grzać oraz strasznie wolno łapie GPS'a Chcąc wrócić na MIUI 8.1 (8.1.2.0) musze po prostu wgrać przez aplikacje z ZIPa tą wersje i następnie zrobić powrót do ustawień fabrycznych ?( ew. wipe cache/dalvik w TWRP ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Wejdź w TWRP i po prostu wrzuć starszą wersję. Jeśli będą jakiekolwiek problemy to wyczyść dane - w innym przypadku nie ma sensu tego robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtourMi4c Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Wywaliło błędy po restarcie, więc wyczyściłem dane, teraz śmiga. Mam nadzieje że będzie lepiej jak na MIUI 8.2 Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Tak swoją drogą - jest jakiś planowany termin udostępnienia stabilnej wersji 8.3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 (edited) @kamillm - 8.1.2 bo sprawdzona i działa. Następna zmiana po wypuszczeniu stabilnej wersji bazującej na Android 7 (oczywiście jak nie będzie kłopotów). Edited March 30, 2017 by Eduardo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Z ciekawości: ktoś siedzi na 8.1.3 i obserwuje jakieś problemy? ; > Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Jakby to kogoś interesowało, udostępniono dziś wersję opartą o Androida 7.0 (MIUI 8.2.3.0 - China Stable) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 (edited) @Antyhaker wielkie dzięki na to czekałem od dawna. EDIT: Tylko mały problem cytat z xiaomi.eu Cytat in mi4c 8.2.3.0 stable version official one china "waiting for wifi still got problem so.." dont update it Edited May 4, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 56 minut temu, slimdick napisał: @Antyhaker wielkie dzięki na to czekałem od dawna. EDIT: Tylko mały problem cytat z xiaomi.eu Jak wgrywacie china stable to potem wgrywacie gappsy w jaki sposób? Oraz czy jak już wgracie to potem dostępne jest OTA normalnie? Nie trzeba tych gappsów instalować po każdym OTA o ile takie jest dostępne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Bez twrp to wgrasz usługi google tak http://en.miui.com/thread-484491-1-1.html a jak masz twrp to powinny działać http://opengapps.org nano albo pico. OTA działa bez problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 (edited) 8 godzin temu, slimdick napisał: @Antyhaker wielkie dzięki na to czekałem od dawna. EDIT: Tylko mały problem cytat z xiaomi.eu Wiem, widziałem - niemniej i tak zostaję na tym. Co mi trzeba mogę wrzucić poprzez APK - jednak Android 7 mi się bardziej przyda Ciekawi mnie tylko czy i kiedy to naprawią Edited May 4, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba206 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 @Antyhaker a do czego potrzebny jest android 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 (edited) Zainstalował ktoś na czysto? Pytam ponieważ jak zainstalowałem na czysto najpierw: 7.4.27 i dzisiaj zaktualizowałem do 7.5.4 to dalej mam: - starą wersję apki SMS, - problem z widgetami (np. pobiorę jakiś styl i chcę wykorzystać w domyślnym stylu tylko widget zegara z pogodą, to nie ładuje go, tylko domyślny), - napis 4G (a powinno być LTE), - pewnie parę rzeczy nie zauważyłem jeszcze Edited May 5, 2017 by virusek90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wes_n Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Witajcie, chciałbym coś wyjaśnić bo opis aktualizacji Mi4C na stronie miuipolska.pl jest dla mnie mało szczegółowy. Zakładając, że mam zgodę od Xiaomi i chcę zaktualizować MIUI 8.2.1.0 do 8.2.3.0 to muszę: 1. Usunąć kod odblokowania ekranu 2. Zaktualizować MIUI 8.2.1.0 do 8.2.3.0 przez aplikację aktualizacje jeżeli posiadam TWRP 2.8.7.0 (z tego co wyczytałem to na takim TWRP system nie wstanie, próba wejścia do TWRP wyłączy telefon a bootloader zostanie zablokowany) 3. Odblokować bootloader za pomocą aplikacji miflash (jeżeli posiadam zgodę na to) 4. Wgrać nowe TWRP Czy po tym wszystko będzie już działało prawidłowo ? Czy mogę najpierw zaktualizować TWRP do najnowszego a potem zaktualizować system do wersji 8.2.3.0 i następnie odblokować bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts