Dandek Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Witam, zamówiłem mi5 od goldwaya za pomocą sellers metod (bez vat) dziś tracking zmienił się na : "Delivered. Thank you for using SF Express. Looking forward to serving you again" a ja żadnej paczki nie dostałem, jak mogę skontaktować z kurierem który rozwozi te paczki ? zna ktoś firmę która się tym zajmuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Nie przejmuj się, tak bywa z ssm. Paka jest przepakowywana. Przyjdzie za parę dniRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Tylko z tego co dowiedziałem się od domowników kurier zadzwonił domofonem o godzinie 16 i nie dotarł do drzwi po czym o 16:30 pojawił się status że przesyłka została doręczona, szukam firmy która to rozwozi ale wydaje mi się że może być ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Jesteś pewien że to ta paczka? Pokaż tracking proszęRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Na 100% pewny nie jestem bo może być to bardzo niefortunny zbieg okoliczności ale jest to bardzo mało prawdopodobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duris Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Zadzwoń na infolinię DPD i podaj numer 04561070754630A. Może u sąsiada zostawił. Miałem tak miesiąc temu, że siedziałem w domu bo wiedziałem że kurier ma być z 2 telefonami od Goldwaya. Czekam i czekam i nic. Patrzę, a przesyłki doręczone. Telefon do DPD, póżniej do kuriera. Zostawił 2 przesyłki na tym samym osiedlu ale na ... innej ulicy !! Po interwencji pojechał odebrać gdzie zostawił i przywiózł do rąk własnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Okej a co to jest za nr ? w trackingu dpd go nie wykrywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Tak jak kolega wyżej pisał - zadzwoń do DPD wyjaśnić sprawę. Na 17track też pokazuje jako dostarczona - http://www.17track.net/pl/track?nums=994459340458 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Tylko jaki mam podać tracking przy rozmowie skoro ten mój się nie wyświetla na trackingu dpd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Ale to DPD dostarcza te paczki więc powinni wiedzieć. SSM idzie "na raty" do PL i za drugą część podróży odpowiada DPD, ja bym jednak poczekał na rozwój sytuacji. Może dziś kurier podrzuci paczki bo wczoraj nie zdążył. Mialem dwie paki SSM które na trackingu pokazywało jako dostarczone a w rzeczywistości były jeszcze we Francji. Masa osób tak miała, były pytania do przedstawiciela bo przecież w ciągu 7 dni trzeba ten feedback wystawić żeby mieć caly rok gwarancji Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Ok, dziękuje. Dzwoniłem do dpd a oni bez prawidłowego nr przesyłki nic nie mogą sprawdzić. Napisałem do goldwaya o ten nr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duris Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Dandek: ale w czym Ty masz problem ? Wchodzisz na alipaczka.pl i podajesz nr od Goldwaya, czyli 994459340458. Tam jak byk wywala Ci numer paczki DPD, czyli tej co Ci podałem, czyli 04561070754630A bo to jest nr TWOJEJ PACZKI DPD. Na DPD.com.pl jak wpiszesz jej numer bez końcowego A to będziesz miał, że o 16:32:27 paczkę odebrał nijaki DANOWSKI. Jak to nie Ty, to dzwoń do DPD, podadzą Ci numer telefonu do kuriera, co wczoraj doręczał i z nim to wyjaśniasz. 5 minut roboty ! Edited February 22, 2017 by Duris 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Nie mam problemu ale sprawdzałem ten tracking 04561070754630A na polskim dpd a tam go nie wykrywało i dopiero pokazał się na globalnej stronie. Telefon doszedł. Zadzwoniłem do kuriera i dowiedziałem się że zostawił paczkę u "młodej nawet ładnej sąsiadki", poszedłem do sąsiadki, powiedziała że myślała że ja już tu nie mieszkam i tak też powiedziała kurierowi. Dzwonie do kuriera znowu, stwierdził że wczoraj paczki rozwoził za niego kolega i on do niego zadzwoni. (ciekawe czy kolega też mu powiedział że ta moja sąsiadka jest nawet ładna). Zadzwonił do mnie jeszcze raz że kolega znalazł paczkę na samochodzie i zawiózł do sklepu pod blokiem i tam mogę odebrać. Paczka była chamsko zaklejona taśmą i po zdjęciu taśmy okazało się że paczka została wcześniej otwarta. Po pierwszym włączeniu telefon miał już wybrany język na polski.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Masz ogromne szczęście że ten telefon tam jest, ja bym nie odebrał hamsko zaklejonej paczki. Nikt by Ci kasy nie oddał w razie czego jak paczka była ruszanaRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Problem w tym że zostawił ją w sklepie spożywczym a tam też nie była bezpieczna ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 No nie sorry ale chyba bym dymu narobił. Zakładam że podpis podrobionyRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
r00baq Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Dnia 22.02.2017 o 22:30, Dandek napisał: Problem w tym że zostawił ją w sklepie spożywczym a tam też nie była bezpieczna ;/ O lol... Można się jakoś zabezpieczyć za wczasu przed takim kurierem jak się zamówilo paczkę u goldwaya? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts