DrHouse10 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Dzień dobry. Niedawno kupiłem Xiaomi Redmi 3S i kiedy chce skorzystać z internetu to nie mam większej prędkości niż edge, czasami włączy sie HSPA+ ale rzadko. Da się ten problem jakoś rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marzzz Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Wymień kartę sim u swojego operatora na obsługującą LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 (edited) Tylko że wcześniej miałem tą karte w gorszym telefonie i miałem cały czas jak korzystałem literkę H. A tak po za tym mam abonament z LTE. Ale tą karte co teraz mam w Xiaomi musiałem przyciąć do microSIM Edited February 20, 2017 by DrHouse10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 4 minuty temu, DrHouse10 napisał: Ale tą karte co teraz mam w Xiaomi musiałem przyciąć do microSIM Jak ją musiałeś do micro przycinać, to chyba wiekowa i LTE nie obsługuje. Napisz jeszcze jaki masz rom, albo lepiej zrzut ekranu z wersją romu i w jakiej sieci. Jeszcze czy to Redmi 3S international z b20, czy chiński bez b20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 (edited) Kupiony w RTV EURO AGD także chyba z b20 Edited February 20, 2017 by DrHouse10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 7 minut temu, DrHouse10 napisał: Kupiony w RTV EURO AGD także chyba z b20 Tak z b20 i masz chyba ostatni global stable. Jaka sieć? Jak czasami pokazuje ci HSPA+ to 3G działa. Brak LTE to prawie na pewno wina starej karty sim, ewentualnie ustawień APN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Orange Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 2 minuty temu, DrHouse10 napisał: Orange Idź do salonu i wymień kartę sim. Na 100% wina karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 (edited) Ale wcześniej miałem jakies lipne prestigio i cały czas miałem litere H przy zasięgu. A może jak przycinałem kartę to ją uszkodziłem? Nie wiesz czy taka wymiana jest bezpłatna? Edited February 20, 2017 by DrHouse10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sssmok Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Litera H to jest HSPA a nie LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Wiem ale to jednak jest szybsze niż edge 1 minutę temu, sssmok napisał: Litera H to jest HSPA a nie LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 2 minuty temu, DrHouse10 napisał: Ale wcześniej miałem jakies lipne prestigio i cały czas miałem litere H przy zasięgu. A może jak przycinałem kartę to ją uszkodziłem? Może Orange uruchomiło LTE w twojej lokalizacji a internet w 3G ograniczył, nie wiem. Teoretycznie jak ci na tym Prestigio działało to i tu powinno. Wiem że starsze karty Orange nie obsługują LTE. Były zgłaszane problemy w tym telefonie z przechodzeniem z 2G (Edge) do 3G (hspa), właśnie między innymi w Orange. Ojcu kupiłem 3s, ma w Orange, nowa karta i wszystko działa, ale rom global dev, nie stable. Ja mam w Play i też bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrHouse10 Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 A co to ten global dev? 5 minut temu, FromWP napisał: Może Orange uruchomiło LTE w twojej lokalizacji a internet w 3G ograniczył, nie wiem. Teoretycznie jak ci na tym Prestigio działało to i tu powinno. Wiem że starsze karty Orange nie obsługują LTE. Były zgłaszane problemy w tym telefonie z przechodzeniem z 2G (Edge) do 3G (hspa), właśnie między innymi w Orange. Ojcu kupiłem 3s, ma w Orange, nowa karta i wszystko działa, ale rom global dev, nie stable. Ja mam w Play i też bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Karta bez obsługi LTE lub LTE zablokowane u operatora... Tak ciężko jest poszperać po forum... podobnych tematów są tysiące... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts