Jump to content

Martwe czujniki Mi3


xpan
 Share

Recommended Posts

Witam,

Martwe czujniki Mi3

 

Telefon Mi3W

Android 6.0.1 MMB29M

Miui 8.2 by xiaomi.eu 7.2.9


Telefon Mi3 przestały działać czujniki, diagnostyka zwraca wartości:


Czujnik zbliżeniowy: NaN (KALIBRACJA NIEUDANA)
Żyroskop: X: NaN; Y: NaN; Z:NaN; (KALIBRACJA NIEUDANA)
Czujnik przyśpieszenia: X: NaN; Y: NaN; Z:NaN; (KALIBRACJA NIEUDANA)
Czujnik pola magnetycznego:(tutaj brak czego kolwiek , sam pusty okrąg)


Czujnik oświetlenia: 255 DAC:0,000000
GPS/bluetooth/wifi etc. działa jak powinna.

Wyczyszczenie cashe nie pomogło.

Próbuję znaleźć informację jak naprawić ten problem, ale nie mogę nic trafić.

Ktoś może miał podobny problem?  Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

4 minuty temu, Pietr napisał:

MiFlash.

Coś podpowiem :-)

Miflash może być za mało, bo taki efekt daje też uszkodzona partycja persist, której miflash domyślnie nie flashuje. Co więcej domyślny obraz persist załączony do romu dla trybu fastboot, nie posiada danych kalibracyjnych dla czujników i jego wgranie też może powodować taki efekt. Jest jeszcze jeden problem... na persist zapisane są dane do logowania na konto xiaomi. Także kolega by potrzebował albo swoją kopię persist (której pewnie nie ma) albo cudzą ale zgraną z telefonu odpiętego od konta xiaomi. Czyli jak to nie uszkodzenie romu, to prosto nie będzie.

Link to comment
Share on other sites

  • Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...