Jump to content

Niewidzi pendrive

piotrplawecki

Recommended Posts

Witam ma ktoś może problem ze po podpięcie obojętnie jakiego pendrive  nie widzi go. Najlepsze jest to ze w opcjach programisty widać że jak się zmieni różne funkcje przesyłu danych przełącza się na ładowanie pendrive. Z innym telefonem też xiaomi  nie ma problemu  co może być nie tak? 

2 minuty temu, piotrplawecki napisał:

Miui 8 polska ostatnia aktualizacja 

Jeśli już to Xiaomi.eu :)

Może zainstaluj inna wersje? 

Zrób kopie zapasową systemu w TWRP i wykonaj czystą instalacje systemu? MIUI robi czasami problemy i nie wiadomo czemu.

Przed chwilą, Nezumi napisał:

Ja bym się nie zdziwił, jakby flash nie pomógł... Bo jak ma pomóc na błędnie ustawiony tryb USB? Nijak.

Teraz się złapałem że nie doczytałem że mu przełącza z MTP na ładowanie jak podłącza Pendrive :-(

Ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia.  Ale jak podpinam  pendrive zmienia na ładowanie urządzenia. Po za tym jak testuje otg to pokazuje błędy. Pewnie jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? 

Edited by piotrplawecki

Jest ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia ale jak podpisać pendrive  i zmieniam z automatu wywala ładowanie urządzenia pożarem jak testuje otg to pokazuje błędy jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? 

A po polsku ?

Z Tab2

11 minut temu, piotrplawecki napisał:

Jest ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia ale jak podpisać pendrive  i zmieniam z automatu wywala ładowanie urządzenia pożarem jak testuje otg to pokazuje błędy jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? 

Czyli by się sprawdziła moja teoria.

Jak nie możesz tego ustawić aby działało USB OTG to może mój sposób opisany wyżej?

18 minut temu, piotrplawecki napisał:

Teraz jeszcze raz, ale po Polsku, z zachowaniem zasad pisowni, bo ni cholery, nic z tego nie rozumiem...

• Like 1

Wszystkie pliki z telefonu są widoczne  normalnie 

Złącze raczej dobre bo ładuje telefon? 

2 minuty temu, zielonyBB napisał:

No to moim zdaniem coś z hardware. Za mało zasilania albo coś takiego.

Z Tab2

Ale po wgraniu aktualizacji powinno się naprawić tak mi się zdaje 

4 minuty temu, piotrplawecki napisał:

Nie właśnie mam skandisk dual z jednej strony  zwykle usb z drugiej  micro 

Też go mam i działa OK, ale trzeba dość mocno go docisnąć, ale też nie za mocno, bo uwalisz wejście, sam penek jest dość problematyczny, ale działa OK. Masz możesz pobrane tą ich apke? Niekiedy jest ona wymagana, aby cokolwiek sprawdzić/zczytać z penka.

6 minut temu, mrosi napisał:

W jakim systemie plików sformatowałeś pendrive? Jeśli innym niż FAT32, to sformatuj pamięć do tego systemu i ponownie spróbuj.

Autor tematu napisał że na Redmi 1S sprawdził i działał pendrive,tylko nie napisał czy sprawdzał wczoraj czy wcześniej (kiedyś) :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...